reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hej... ja po wizycie. Chłopiec potwierdzony na 100% :tak: mój malutki!!! Nie wiem ile mierzy bo nie robił mi dokładnych badań. W każdym bądź razie, szyjka ponoć ciut za krótka... ale ma 3,34mm, wydaje mi się że się mieści w normie, ale lekarz kazał brać to pod uwagę i odpoczywać!!! Któraś miała mierzoną szyjkę???

reklama
gratuluje udanych wizyt :))) ja tez mam nadzieje ze poznam niedlugo płec :)

ja mialam mierzona szyjke w 10 tygodniu.. miala 3.6 cm i lekarz powiedział ze w normie.. po za tym powiedział ze ja nie mam 2 mertow jestem niska wiec nie ma co oczekiwac ze edzie dłuzsza ::-D:-D

kasiek gratuluje syna

ja ide na wizyte w piątek ale nie będę miała usg może jedynie sprawdzi jak tam serduszko usg mam robione co druga wizyte

co do terminu porodu to z majka miałam według OM 28 listopad usg od jednego lekarza 3 grudzień a od drugiego 7 grudzień urodziłam 5 grudnia ale w Hiszpanii brali pod uwagę termin z OM wiec od 28 listopada musiałam co drugi dzień wstawiać się w szpitalu na ktg w końcu 4 grudnia miałam zrobiony masaz szyjki i na drugi dzień majka już była z nami
teraz mam roznice OM 9 maj a USG 22 maj

Hej... ja po wizycie. Chłopiec potwierdzony na 100% :tak: mój malutki!!! Nie wiem ile mierzy bo nie robił mi dokładnych badań. W każdym bądź razie, szyjka ponoć ciut za krótka... ale ma 3,34mm, wydaje mi się że się mieści w normie, ale lekarz kazał brać to pod uwagę i odpoczywać!!! Któraś miała mierzoną szyjkę???

Ja mam szyjkę 49,9mm. Badanie wg OM 14t6d, wg USG 15t3d. Nie znam się na tym, więc trudno mi powiedzieć ile szyjka powinna moeć i czy jest to uzależnione od wzrostu? Jakby co mam 170cm.
Ale jak lekarz kazał odpoczywać, to tak właśnie rób :)

Ostatnia edycja:

Gratuluję chłopaczka! Jeszcze trochę i zostanę ostatnim mamutem bez wiedzy kto tam siedzi...
Ja miałam ostatnio. Ale nie pamiętam wartości. Powiedział, że wszystko super i tyle zapamiętałam.

Gratuluję synusia:-)
Dziewczyny, a szyjkę da się sprawdzić na USG? Bo ja ostatnio badanie ginekologiczne miałam chyba 2 m-ce temu... Wy macie za każdym razem?

Ja mam za każdym.

kasiek gratuluje syna

ja ide na wizyte w piątek ale nie będę miała usg może jedynie sprawdzi jak tam serduszko usg mam robione co druga wizyte

co do terminu porodu to z majka miałam według OM 28 listopad usg od jednego lekarza 3 grudzień a od drugiego 7 grudzień urodziłam 5 grudnia ale w Hiszpanii brali pod uwagę termin z OM wiec od 28 listopada musiałam co drugi dzień wstawiać się w szpitalu na ktg w końcu 4 grudnia miałam zrobiony masaz szyjki i na drugi dzień majka już była z nami
teraz mam roznice OM 9 maj a USG 22 maj

Ooo, Ty to masz rozstrzał :-)

reklama
Do góry