reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Brandy badz dobrej mysli to najwazniejsze...:-)

A ja mam pytanie: czy wyznaczenie daty porodu w 15 tyg jest prawidlowe? Bylam u lekarza w 12 tyg powiedzial mi 11 maja a w 15 tyg ze 9 maja?:szok: i co tu myslec?

To chyba przez to, ze jak sie za duzo je, to dzidziusie szybko rosna ;)

A tak powaznie, to mi jedna p. Doktor powiedziala, ze na poczatku wszystkie rosna "tak samo", dlatego wtedy sie najdokladniej ustala date porodu, a pozniej, to juz jest roznie. Niestety az tak wtedy nie bylam tym zainteresowana i niestety nie dopytalam, ktory tydzien to juz jest to pozniej :) ktos musi potwierdzic :) bo to faktycznie ciekawe :)

A ja mam pytanie: czy wyznaczenie daty porodu w 15 tyg jest prawidlowe? Bylam u lekarza w 12 tyg powiedzial mi 11 maja a w 15 tyg ze 9 maja?:szok: i co tu myslec?

Ja juz mam ze wszystkich usg terminy w przedziale od 27.04 do 05.05 :) także to zupełnie normalne.

Mi lekarz powiedział, że mam brać pod uwagę termin z 1 usg (7 maja), mimo że ja akurat w karcie ciąży termin mam na 1 maja ale wyliczony z ostatniej miesiączki. Gin powiedział mi że jak już będę na porodówce to mam powiedzieć że termin na 7... teraz te terminy co nam wychodzą na USG nie są brane pod uwagę, bo dzieci rosną w swoim tępie... Ale jak już dojdzie co do czego to i tak margines błędu będzie ok 2 tygodni, więc najlepiej 3mać się terminu z OM:-)

no wlasnie, dwa dni to zadna roznica :-)

i wlasnie podobno z pierwszego usg jest najwiarygodniejszy termin - ja tez mam rozpietosc 29.04-7.05:-D

reklama
Dziewczyny wiem ze dwa dni to nie jest wielka roznica. :sorry:Jednak okazuje sie to wiele w momencie przenoszenia. Szczegolnie tu w UK nic nie robia jak nie minie okreslona ilosc dni-a wtedy te dwa dni to wielka roznica... ja znow strasznie boje sie przenoszenia.. bo wtedy moze duzo rzeczy sie wydarzyc... ah...:-( pamietam jak kazdy dzien byl jak wiecznosc...

Do góry