reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Lawendowy bóle głowy też mnie męczą i gin mi przepisał paracetamol w czopkach który pomógł co uważam za cud bo mało co pomaga:-)
Pępowina pomiędzy nóżkami była ma usg więc nie wiem kto tam mieszka, uparty ten mój Bobik:-D
Zosia na grzybicę dostałam pimafucin który mam brać razem z ginalginem a jak pimafucin skończę to clotrimazol w czopkach też z ginalginem by zabić grzyba raz a dobrze, a potem lactovaginal raz na kilka dni by zapobiegac nawrotom:| obawiam się że u mnie te infekcje będą wracač, taka moja uroda niestety:-( ma pyt gina czy po stosunku infekcja się nasila, razem z Połówką wybuchliśmy śmiechem "po czym? " już nie pamiętamy nawet co to sex:-/

reklama
Lawendowy bóle głowy też mnie męczą i gin mi przepisał paracetamol w czopkach który pomógł co uważam za cud bo mało co pomaga:-)
Pępowina pomiędzy nóżkami była ma usg więc nie wiem kto tam mieszka, uparty ten mój Bobik:-D
Zosia na grzybicę dostałam pimafucin który mam brać razem z ginalginem a jak pimafucin skończę to clotrimazol w czopkach też z ginalginem by zabić grzyba raz a dobrze, a potem lactovaginal raz na kilka dni by zapobiegac nawrotom:| obawiam się że u mnie te infekcje będą wracač, taka moja uroda niestety:-( ma pyt gina czy po stosunku infekcja się nasila, razem z Połówką wybuchliśmy śmiechem "po czym? " już nie pamiętamy nawet co to sex:-/

Wy nie pamietacie co to sex, a moj maz to za mna nie nadaza ostatnio:-D W zyciu mi sie tak nie chcialo jak podczas ciazy:zawstydzona/y:

Lena_no, ufff :-), bo już myślałam, że ze mną coś nie tak :tak:
Mam tak samo, jak Ty.

Struss, a clotrimazolum można stosować???? Bo mi gin powiedziała, że jeszcze nie i jedyne, co jest bezpieczne, to pimafucin w maści
i w globulkach. I faktycznie, po globulkach jest ulga i poprawa na kilka dni, a potem znów wszystko wraca.

Lena_no, ufff :-), bo już myślałam, że ze mną coś nie tak :tak:
Mam tak samo, jak Ty.

Struss, a clotrimazolum można stosować???? Bo mi gin powiedziała, że jeszcze nie i jedyne, co jest bezpieczne, to pimafucin w maści
i w globulkach. I faktycznie, po globulkach jest ulga i poprawa na kilka dni, a potem znów wszystko wraca.

ja clotrimazol stosowalam na samym poczatku ciazy :) ginka zalecila

Czesc Dziewczyny wreszcie i ja po swoim scanie ;-) wszystko wporzadku raczej dzidza ruchliwa niesamowicie ze nie dala sobie zrobic pomiaru karku musiala sie z nim meczyc jakies 15 min od kad weszlam nie chcialo wspolpracowac:D mierzy 73.8 mm ladne dorodne jak dla mnie . Pepowinke ma bardzo krecona lekarz powiedziala. A pomiar karku mamy 3mm i sie martwie bo norma to 2.5 na wikipedii sprawdzalam pobrali mi tez krew i mam czekac do konca tygodnia na wynik ....pytalam ja mowila ze jest lovley baby ...okazalo sie ze dzidzia wieksza o 3 dni i jestem 13+3 dzis a termin mam na 16 maja

Już można clotrimazol bo II trymestr wszedł;-) i faktycznie po pimafucinie tylko chwilowa ulga wiec tym razem mam nadzieje dobić grzyba raz na zawsze bo mnie już męczy ta infekcja:-(

Zqzdroszczę tak Lena, mi też się chce a nie mogę:-(

A to prawdopodobnie nasz Synus bo widzialam noba -stozka ale lekarz nie potwierdzila bo powiedziala ze to na 50% w tym tyg mozna cokolwiek zobaczyc :D i oni nie mowia dopiero na drugim usg ktore mam 2 stycznia o10:30 :)

Załączniki

• 1384189260582.jpg
    1384189260582.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 141
reklama
Czesc Dziewczyny wreszcie i ja po swoim scanie ;-) wszystko wporzadku raczej dzidza ruchliwa niesamowicie ze nie dala sobie zrobic pomiaru karku musiala sie z nim meczyc jakies 15 min od kad weszlam nie chcialo wspolpracowac:D mierzy 73.8 mm ladne dorodne jak dla mnie . Pepowinke ma bardzo krecona lekarz powiedziala. A pomiar karku mamy 3mm i sie martwie bo norma to 2.5 na wikipedii sprawdzalam pobrali mi tez krew i mam czekac do konca tygodnia na wynik ....pytalam ja mowila ze jest lovley baby ...okazalo sie ze dzidzia wieksza o 3 dni i jestem 13+3 dzis a termin mam na 16 maja

no to super, gratulacje :) najważniejsze, że wszystko ok :) i jaki już duży :D
co do seksu, to ja mam najbardziej ochotę rano, więc w grę wchodzą tylko dni kiedy M ma wolne :/ bo wieczorami padam na pysk.

Do góry