reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

No moim zdaniem sa super, obliczone ryzyko jest bardzo niskie. zly wynik jest powyzej 1:300 (w sensie np. 1:250), a u Ciebie p-stwo jest bardzo niskie. Ale zaznaczam, ze ja tez nie bylam jeszcze u lekarza z moimi. Mysle, ze nie masz sie czym martwic :)

Dziewczyny, czy ktorejs z Was wyszlo, ze macie bakterie w moczu? Ja robilam wczoraj badania i mam wlasnie cos takiego :(

Ostatnia edycja:
reklama
stazi gratuluję udanej wizyty :*

Magda ja prez praktycznie całą ciąże z synkiem miałam bakterie w moczu spowodowanymi nawracającymi zapaleniami pęcherza :/

wszystkie wyniki wręcz idealne. większość mieści się w pięćdziesiątym centylu. jedynie wymiar dwuciemieniowy w dolnej granicy ale w normie (oczywiście nie przejmuj się tym bo wszystko w normie, ja sama jakieś pomiary też miałam w dolnej granicy)
jeżeli chodzi o ryzyko wystąpienia wad to widać że po dokładnych badaniach krwi i zrobieniu pomiarów wynik jest o wiele lepszy niż ten statystyczny dla kobiety w twoim wieku - więc super!!!

uff... to mnie uspokoiłyście :)

Magda, ja to się nie znam na tych wynikach tak szczerze. Wczoraj odbierałam mocz i morfologię i widzę w morfologii że mam WBC minimalnie wyższe, bo norma jest 4.00-10.00 a ja mam 10.42 i jeszcze LYMPH% mam ciut niższy bo norma jest 24.00-45.00 a ja mam 23.90. Ale to takie znikome różnice więc się nie martwię.
W moczu mam wszystko "nieobecne", PH mam 7.00 i w osadzie jest napisane:
Nabłonki wielokątne-płaskie: Pojedyncze wpw.
Leukocyty: 0-2 wpw.
Inne: Bakterie, Nieliczne wpw.

ale co to znaczny to nie mam pojęcia :p

uff... to mnie uspokoiłyście :)

Magda, ja to się nie znam na tych wynikach tak szczerze. Wczoraj odbierałam mocz i morfologię i widzę w morfologii że mam WBC minimalnie wyższe, bo norma jest 4.00-10.00 a ja mam 10.42 i jeszcze LYMPH% mam ciut niższy bo norma jest 24.00-45.00 a ja mam 23.90. Ale to takie znikome różnice więc się nie martwię.
W moczu mam wszystko "nieobecne", PH mam 7.00 i w osadzie jest napisane:
Nabłonki wielokątne-płaskie: Pojedyncze wpw.
Leukocyty: 0-2 wpw.
Inne: Bakterie, Nieliczne wpw.

ale co to znaczny to nie mam pojęcia :p

Aesthete nie przejmuj sie tym moczem wg mnie jest ok. Ja w ostatnim miałam i liczne bakterie i leukocyty za wysokie i kazał mi robić posiew ale na szczęście wyszło wszystko ok

wichurka, ja miałam robioną cytologię i posiew na drugiej wizycie i wszystko wyszło ok :)

jejku, dziewczyny, mi plecy się takie pryszczate zrobiły, że już nie wiem jak z tym walczyć :(

Magda mi ostatnio wyszły poraz kolejny dość liczne bakterie, pojedyncze erytrocyty i 0 -2 leukocyty brałam urosept i pije wode jana a dodatkowo jem żurawine;-)teraz jeszcze będę powtarzała mocz więc zobaczymy

Dziewczyny dzieki za odpowiedz. A ten urosept mozna bez konsultacji z lekarzem, czy myslicie, ze lepiej pokazac te wyniki? Bo u mnie jest napisane, ze liczne bakterie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dzieki za odpowiedz. A ten urosept mozna bez konsultacji z lekarzem, czy myslicie, ze lepiej pokazac te wyniki? Bo u mnie jest napisane, ze liczne bakterie :(
te bakterie jeszcze o niczym nie swiadczą... pojemnik mogl nie być jałowy, zanim doniosłaś pojemnik mogły się namnożyć, u ciebie że tak powiem od zewsznątrz mogły być bakterie... powodów jest wiele... ważny jest posiew, który często wychodzi ok.
ja ostatnio miałam PH zasadowe tj 8 a granica jest do 7 i gin profilaktycznie kazał mi łykać żuravit (sproszkowana żurawina) dwa razy dziennie, bo ph zasadowe to już taki stan "przed infekcyjny"

Do góry