reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Ewelinka chodzi mi o to ze mam ich sporo i cześć wymienilabym tylko a reszta i tak zostanie bo nigdy nie wiadomo..
Apropo wagi.. Pamietam jak dwa lata temu moja znajoma urodziła synka 4680.. Dostawała oksy ale nie szło i skończyło sie cesarka a tu taki olbrzymiek..

reklama
Bunia nie martw się, nie jest powiedziane,że jak duzy to będziesz się męczyć. Moja znajoma ma 160 cm, ważyła w ciązy ok 70 kg, urodziła synka 56 cm, z wagą 4700 i mówiła,że miała fajny, lekki poród.

Serio, też byłam zdziwiona. A interesowałam sie tematem, bo mój mały ma już ok 3400 w 37 tygodniu, a więc jak się urodzi w terminie z OM będzie miał 4 jak nie więcej

Bunia kciuki za jutro ;)

Moja tesciowa 150 jakos ma wzrostu i szczullutka byla bardzo a pierwszego syna 5kg urodzila! Naturalnie oczywiscie.. byl tak gruby ze oczu nie bylo widac ..a na nosie mial takie biale pyfcie hehe.

Ja też już widziałąm się z położną.

Siki i ciśnienie ok, Oluś wstawiony :eek: w kanał 3/5. I za mały mam brzuch bo jak na 36 tydzień mam tylko 32 cm. We czwartek mam dodatkowe usg żeby to dokładniej sprawdzić...
Jak dla mnie te poprzednie położne nie potrafiły mi brzucha zmierzyć, bo ja sama sobie mierząc mnie od 30 tygonia mniej wychodziło, ale one uważały że jest ok.
Mam nadzieje,że to tylko jego ułożenie, a nie że głodze dziecko np przez za stare łożysko... Na szczeście do czwartku nie daleko...

Puupui no i bedzie usg ! I brzuvh za maly ? A Ty sie waleniem nazywasz ? Ja mam brxuch za duzy a mala mala jest wiec te mierzenie brzucha to moga sobie w doope wsadzic.

reklama
Amen!

Inaczej wszystkie noworodki powinny sie tych samych rozmiarow i wagi rodzic, a przeciez tak nie jest.

Jedyny plus, to ze podejrzysz malucha.

Ja dalej wrastam w krzeslo na IP, 4ta godzina. Ale mialam usg, bioprofil super, glowne parametry ok. Mlody wazy ok 2800 na 2,5 tyg przed terminem, podobnie jak pozostali. Zobaczymy jeszcze co lekarz powie, bo w stosunku do poprzedniego usg 6 tyg temu troche zeszlismy z tempa wzrostu, wczesniej bylam 4-5 dni do przodu a teraz 4-5 do tylu w stosunku do OM. A glowa 33 cm, mam nadzieje, ze nie jakas super okragla bedzie :-)

Do góry