reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Magdus haha jakby mala miala wysc z pierdnieciem to bym tensa nie kupowala haha ..choc szczerze zastanawiam sie czy zdaze go podlaczyc albo czy nie zapomnr hahhaha.. choc kto wie ile w bolach bede siedziec.. corka widac juz chce mi pod gore robic..taki harakterek po mamusi hahaha.

No ja tez wczesniak..urodzilam sie w 7 miesiacu ciazy i to nogami do dolu..wiec tak sie martwilam..

Pewnie ze sie sexic mozesz..mala donoszona ! To terazvtylko rozluzniac szyjke a tu jad meza potrzebny haha.

Ciekawe ktora nastepna urodzi ;)

Ja nic nie zrobilam ! Ani nie posprzatalam ani obiadu..no nic.

Magda moze ze kilka dni sytuacja sie zmieni i szyjka skróci? Trzeba byc dobrej myśli bo koniec juz niedługo :) nie martw sie na zapas, porodem chyba każda z nas sie martwi.. A brzuszek księżniczki na pewno jest w porządku skoro lekarz alarmu nie podnosił, zreszta pomiary pomiarami i 100% dokładności tez nie daja.. Także głowa do góry :)

Magnus, nie jestem zaskoczona szyjka. Te kobiety, ktore maja szwy, albo wlasnie bardzo trzeba uważać, bo szyjka sie skraca w połowie ciąży z reguły przenoszą. I tak jest w 90kilku %! U mnie było to samo w poprzednich ciążach.
Ja mam rozwarcie, ale szyjka nie jest zgładzona, ma ponoć 1.8cm tzn miała. I mimo rozwarcia, z taka tez sie nie urodzi ;)
Nie wiem jak dzisiaj.

Wielkością brzuszka sie nie przejmuj, z moja to samo, raz jest za mały, raz wychodzi poza normę. Jak lekarz kliknie taki jest pomiar i to wszystko może wcale ie odzwierciedlać rzeczywistości.

Moj brzuch porostu wystrzelił do przodu ostatnie 3dni, wiec ma może mieć juz zdrowo 3500 albo i więcej !
Nic sie kochana nie martw, bo pomimo moich skurczów, pewnie z tobą będę rodzic, bo moja towarzyszka love mnie zostawiła w tyle ;)

3gyh jest ok!

Zagonić męża do pracy, bzykać sie 4x2razy i nad ranem jeszcze raz ;) po północy ze dwa razy i przed spaniem tez haha

Ja dziś mam zamiar uskutecznić taniec z linka hahaha
Bo mojemu m sie śniło ze wody mi odeszły ;) (tak! Tonący sie brzytwy chwyta) choc magdus razem to zrobimy ;) zobaczymy na która z nas podziała hahahaa

Akuku no ciekawe ciekawe która w kolejce :)
Mnie wczoraj na wizycie lekarz pyta czy gotowa jestem, a ja ze przecież czas jeszcze..

Z mojego ostatniego researchu wynika, ze chodzenie i kicanie w rozkroku co kawałek bardzo skraca szyjkę ;)

Chyba juz przeczytałam wszystkie artykuły na temat wywołania porodu hahaa
Czas zabrać sie za robotę i je uskutecznić! Hahahaha

Zaczynam od tańca [emoji15][emoji15][emoji317][emoji317][emoji317]

Hahaha wy to potraficie humor poprawic :* czyli seksy i hulanki i urodze??
Akuku nie martw sie, moja tez jak widac matce na zlosc lubi robic. To ma po tatusiu.
Anney to jak jux zatanczysz to chce filmik z toba w roli glownej, to mnie zmotywuje hahahah :D a tak serio to wy pewnie zaraz urodzicie a ja bede czekac do smierci na ten porod :( bubu :( a mowilam jux ze widzialam jak mala oddycha? Tzn no trenuje :D no i brxuch mi sie spina no ale jak wiadomo to nic nie znaczy . Trzeba zrobic namiot z koldry i zaplakac

Z tym kicaniem, to ja robiłam przysiady w szpitalu i jakiś czas później odeszła mi ta krew i poród rozpoczął się na dobre, skurcze co minutę. Ale kto wie czy to od tych przysiadow

reklama
Do góry