reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Anney czytałam z zapartym tchem.. Ale ci zafundowali..
Ale jedno jest dobre ze wkoncu trafiłaś na kogos kto sie tobą zajął i wszystko sprawdzili. Wiadomo co sie dzieje, co planują a nie tak jak akuku pisze "happy baby" i do domu..
Także ciesze sie ze zbadali dokładnie a nie tak "jak zwykle"..
A no wlasnie i czemu dopiero za tydzień ten monitoring, miejsc nie było?

Beata to nic wiecej nie mowili? A jak sie czujesz dobrze wszystko?

reklama
Anney ja pierdziu.... jedyne co dobre w tej opowiesci to ta babka ktora sie zainteresowala i te lekarki.... ale powiedz mi bo moze glupote powiem - jak masz slabe serducho, mloda donoszona to czemu ci cc nie zrobia?
Mi brzuch opadl jakies 1, 5tyg temu ale nadal mam problem z oddychaniem a jak mi sie stawia macica to juz w ogole mam wrazenie ze sie udusze :/

Zuzzi dobre wieści z wizyty :) fajnie ze sie z tym usg udało załatwić za jednym razem :) to termin sie przesunął ciut ciut?

Lilijko, u mnie złe bo ja normalnie mam 90/45. Jestem generalnie niskocisnieniowcem.
Ale nawet z tym ktore teoretycznie jest podwyższone, im bardziej chodziło o puls 130.

Wzięłam numer tej położnej, jutro wezmę jej butelkę i umówiłam sie, ze jesli zacznę rodzic dzwonie do niej, a ona powie zeby sie mną porAdnie zajęli, ze jej rodzina jestem.
Czyli sprawa załatwiana po
Polsku.

Magdziu, nie wiedza czy samo serce osłabło, czy w połączeniu z czymś tam (tu czekają na wyniki krwi) czy to żyły np złe tłoczą krew.
Nie mówiła co w
Tezie porodu, ale na pewno bedzie naturalny jesli nie bedzie komplikacji i domyślam sie tylko, bo mówiła o braku tlenu, ze podadzą mi tlen, ale czy tak bedzie nie wiem. Jutro chce
O to wlasnie zapytać, podczas ekg. Co gdy zacznę mdleć wlasnie z braku tlenu i tego osłabnięcia.
Dziś to wszystko szło tak szybko i na koniec jej nie złapałam, wiec dopytam o cała resztę jutro.

reklama
Bunia z terminem u mnie to jest tak : wg OM 25.08, wg pierwszego usg (najbardziej wiarygodny termin podobno) to 21.08, a wg usg sprzed miesiąca 08.08 [emoji16] Różnica taka, że tym razem lekarz inaczej to ubrał w słowa. Powiedział, że na jego oko to urodzę 15-19.08. A wcześniej że wyrośnięty i wg wymiarów termin wcześniej itp. No i dziś dodatkowo robił mi usg szyjki.

Do góry