reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Dziękuję za wyjaśnienie, teraz już wszystko wiem :) no to super, że malutka przyrasta! Mój nie wiem ile waży, bo dr powiedział, że przed 36tc wagi nie podaje, bo to bez znaczenia - waga wszystkich dzieci jest podobna bądź taka sama, a dopiero na około 4 tygodnie przed porodem zmienia się w zależności od predyspozycji...
Za to miałam okazję popatrzeć jak ssie piąstkę :) tylko moja waga mnie martwi...do końca niespełna dwa miesiące, a ja już mam 8kg na koncie. Dlatego też postanowiłam do porodu odstawić słodycze i owoce i jeść głównie warzywa, ciemne pieczywo itd...

reklama
ancikowa 8kg to naorawde malutko, norma to 12-16, ja przytylam 11kg i wg mnie w sam raz, mozna latwo sobie sprawdzic wage na kalkulatorze wagi w ciazy na google, ja mam tez aplikacje moja ciaza w telefonie i mi pokazuje przedzial wagi

Ewelinka tylko że ja zaczynałam z dość pokaźną wagą startową, a podobno przy nadwadze norma w ciąży to około +8kg tylko...

ancikowa do konca juz miewiele zostalo, spokojnie, mozesz sprobowc zdrowiej sie odzywiac ale jak nie przyniesie to efektu i nawet przytyjesz jeszcze troszke to nie ma sie co stresowac, przy dziecku kilogramy szybko spadaja

Gratuluję udanej wizyty.
Ja się nie mogę doczekać wizyty i mam nadzieję że mi zrobi usg bo ostatnie miałam na początku maja ;(
Ale mam nadzieję że zrobi bo moja ta córeczka słabo się rusza znów, tylko przemieszcza A żadnych kopniakow ani nawet czkawki.

Ja też już po wizycie wyniki moczu i ciśnienie jak zawsze ok..ale brzuch nic nie urósł także czekam za telefonem ze szpitala i będę miała jeszcze dodatkowe usg

reklama
Do góry