reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Mi mój gin. mówił,że mozna do 8 tabletek dziennie brać, więc jakbys sobie dawkowała 3 razy dziennie po 2 to by było lepiej. Ale pewnie wolisz skonsultować to ze swoim lekarzem- słusznie.

Akuku a wiadomo mniej więcej kiedy główka układa się w tym kanale rodnym? Czy to oznacza,że już sie nie przekręci ?

reklama
Lilija nie wiem kiedy powinna wejsc w kanal. Jak juz wejdzie to ciezko wyjsc ale mozna.. jak rodzilam Emilka byl zle ulozony i musialam ukladac sie na lokciack i kolanach z pupa do gory. Wtedy maly sie cofal i wszedl w kanal ponownie-poprawnie.

Moj na szczęście cały czas w odpowiedniej pozycji :) mam nadzieje ze tak zostanie.. Ale jak sie rozciąga nogami to zaraz obok żeber taka "gulka" sie robi :)

Ciekawe czy jak juz wejdzie w kanał to to oznaka rychłego porodu....muszę zapytac położnej.
Bunia mój też, juz główka w dół lezy chyba z 2 miesiące :)

Tez tak macie ,że maleństwo mniej kopie ale za to gmera?

No wlasnie z tym wchodzeniem w kanał to sama ciekawa jestem..
Daj znać jak cos sie dowiesz :)
No moj tez juz długo długo główka w dół..
A co do kopania to wiecej czuje ruchów rekami niz kopania, tzn większa częstotliwość jest..

Ja biore euthyrox od 12 tyg, bo ft4 bylo w dolnej granicy. Po mcu sie unormowalo i dalej jest ok. Na poprzedniej wizycie zwiekszyl mi dawke pomimo dobrych wynikow, ale szczerze mowiac nie zastosowalam sie. I wyszly dobre wyniki, wiec mam kontynuowac do porodu to samo. Nie przyznalam sie do samowolki.
Jakos nie ufam, ze leki nie maja skutkow ubocznych teraz czy pozniej, wiec po co mam die szprycowac? Nie rozumiem... Poza ciaza wszystko jest ok, mam nadzieje, ze po porodzie tak bedzie.

Wchodzenie w kanal to juz raczej w koncowce sie dzieje. Brzuch sie wtedy obniza, latwiej oddychac, slyszalam tez ze lepiej wtedy z cukrami juz jest... Zobaczymy

Lidia przeczytaj najlepiej ulotke to zobaczysz czy na cczo czy z posilkiem czy po posilku. Prawda jest taka ze rzeczywiscie jak bierze sie euthyrox to musi byc min 30 minut przed jedzeniem czy innymi lekami. Ja dostalam od ginki polecone zelazo ktore nazywa sie Szelazo i je sie bierze akurat po posilku i ja biore wieczorem.

Euthyrox bralam przed ciaza 100 i na samym poczayku ciazy praktycznie do poczatku czerwca dawke 112,5 tzn 100 na 125 co drugi dzien a teraz 150 na 125 co drugi dzien bo tsh troche uroslo.

Panikara ja tez mam hashimoto zdiagnozowana w 2008 roku.

Lunera euthyrox to chyba zle dobrana dawka moze zaszkodzic bo mozna wpasc w nadczynność ale niestety z choroba tarczycy tak jest nie maja innego sposobu jak dawac nam leki i je ewentualnie korygowac.

Ostatnia edycja:
Przekręcił się mój Rycerz!
Jest zdrowy, piękny, waży 2068, termin porodu z wymiarów Leona to 30 lipca...
Leosko.jpg

Załączniki

• Leonek.jpg
    Leonek.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 55
  • Leosko.jpg
    Leosko.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 52
Blerka gratuluje, super wiadomosc. To teraz Leon niech sie juz nie przekreca. Sliczny dziobek, smok od cioci w sliczna buzie :-*
Mi na ostatnim usg wyszedl termin na 30 lipca wiec ciekawa jestem jak teraz bedzie, mam kolejne usg tym razem echo serca w srode a potem normalna wizyte u ginki tego samego dnia. No i mam nadzieje ze Michas dalej jest glowka w dol.

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje Blerka!!!
Widac, ze grzeczny chlopak, posluchal mamusi :-)

Cos chyba sporo dziewczyn ma przesuniety termin na koniec lipca, co?

U mnie niby z usg wychodzi 8.8, ale ja sie trzymam OM i licze ze bedzie 15.8. Do tej pory mi sie wg usg nie sprawdzalo, tylko wlasnie OM.
Bo ja chce w lipcu jeszcze troche zwolnic przed porodem, podobierac wyprawke, pocieszyc sie z maluchow :-) wczesniej sie nie da, bo i praca i remont, kolowrotek! Ale za 2 tyg mam nadzieje sie przeprowadzimy

Do góry