reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
No to ja właśnie przez swoją sklerozę wszystko łykam razem na czczo, będę musiała to zmienić. A jaką masz dawkę Euthyroxu ? Ja przed ciążą miałam 50 a teraz już 100 :/

to mi mówił lekarz, że żelazo najlepiej na czczo bo się lepiej wchłania i za godzinę posiłek. A i tak marne wyniki.. zobaczymy za miesiąc jak to będzie, bo wizyta dopiero 9.07

Ja biore letrox 50.. Wiec to na czczo.. A żelazo mam trzy razy dziennie do posiłku lub dwie godziny po sa zalecenia no ale zależy tez jaki lek.. Tylko mi mowili ze wlasnie na tarczyce i żelazo nie mozna brać razem bo sie jakos hamują nawzajem, woec biore 2-3 godziny po letroxie.. A mowili mi to jak drugi raz juz wykupywalam wiec tez nie wiedziałam i od razu zmieniłam ..

Kasietta to prawda nie ma co narzekać :) jednak w ciazy jest rożnie, ja zaskakująco jestem cały czas na jednej dawcę a moja znajoma była na przeróżnych bo tak jej hormony skakały i co miesiąc w ciazy dawkę inna miała wiec zależy jak to przebiega :)

Lidia na skurcze łydek to raczej magnez bierz, np Magne B6 . Mój lekarz dziś zalecił mi dawkowanie 3 razy dziennie po 2 tabletki jeśli by mnie mocno męczyły, a gdy już sie uspokoi to 3 razy po 1. Można do 8 tabletek dziennie brać.

Byłam dziś na wizycie u lekarza z NFZ. Niestety w poniedziałek go nie będzie więc muszę jechać do prywatnego aby mi przedłużył L4. chciałam się wepchnąć w środę (bo może wypisać dzień do tyłu), lekarz sam mi to zaproponował, ale połozna która zapisuje uznała,że miejsca nie ma i nwet 5 minut się nie znajdzie...

Na wizycie wszystko ok. Mały ułożony wciąż główką w dół, lekarz jak mnie badał uznał,że główka daje sie odpychać jeszcze (nie wiem co to znaczy, jakoś nie pomyślalam aby zapytać). Serduszko biło ładnie :). Na opuchniete stopy zalecił mi leżenie z nogami w górze i ograniczenie soli. Nie zapisał żadnych lekarstw. Szyjka ok 2,5 - 3 cm. Zamknięta.

Właśnie u mnie jest niedoczynność z Hashimoto i już tak kolorowo nie jest, w sensie wypadanie włosów, spory przyrost wagi i bezsenność. Właściwie teraz na tej 100 euthyroxu to nawet się lepiej czuję i z wagą też jest super bo przytyłam do tej pory tylko 1,5 kg.

A mi mowili ze te łydki to wlasnie magnez i potas.. Pobrali krew i zobaczymy co wyjdzie..

Ja kupiłam jakis magnez + b6 i biore 3x1tabl ..

Lilija dobre wieści po wizycie super :) mi tez mowili zeby te nogi w gorze i staram sie.. Ostatnio i tak jest ciut lepiej.. Ale mi sie wydaje ze one i tak sa cały czas leciutko opuchnięte..

Panikara no mi na początku kiedyś mowili ze hashimoto, potem ze tylko niedoczynnosc i szczerze mówiąc sama juz nie wiem :D ale lekarz tez mówi ze niedoczynnosc wiec na to biore.. Mi włosy wypadają bardzo czasem miewam takie okresy ale to wiązałam bardziej z wahaniami cukru niz z tarczyca..
Ale ważne ze będąc w ciazy, biorąc leki i byc pod kontrola lekarza to nie jest takie groźne dla dziecka :)

Ostatnia edycja:
lilija właśnie zażywam magnez codziennie, 3x i dalej problemy z łydkami, ale tylko w nocy - nad ranem. Zapomniałam się zapytać lekarza czy mogę go częściej przyjmować.

reklama
Do góry