reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że jajeczka już zostaną na swoim miejscu :tak:

Ellancz trzymam kciuki zeby młodemu nic nie odpadlo;-)

Następna wizyta za 4 tygodnie 26.04 ale ostatnio szybko mi to mija:-)
Misiako, no to będziemy zdawać relacje tego samego dnia, ja też kolejny podgląd malucha 26 kwietnia :-D

Ania czekam na twoją relację z dzisiejszej wizyty!!!

reklama
super że wszystko dobrze u was.
Gratuluje córeczek i syneczków.

Ja pewna byłam że mam jutro wizyte u gin. A pierwszys dopiero w piątek :(
no al eto już nie długo. Wczoraj odebrałam wyniki i nie zadobra są, ale to chyba przez moją chorobe.

Ja to niestety jeszcze kruszynka nie widziałam. Na kasę chorych usg robią tylko z 3 razy (i tak dobrze bo nasze mamy nie miały tego). Poza tym to monitor jest odwrócony w drugą stronę że nic nie widać. Na następną wizytę idę 8 kwietnia. Jeżeli będę miała usg (16 tydzień) to wtedy poproszę żeby mi nagrała na moją komórkę - bo inaczej będę sądzić że mam ciąże urojoną - a nuż się zgodzi. Na każdej wizycie mam normalne badanie, kartę ciąży założyli mi teraz 18-tego. Z leków to mam przepisane: falvit mama (witaminki), tardyferon (żelazo) i lactulose (na zaparcia). Najdziwniejsze z tego wszystkiego że wyszły mi dobre wyniki krwi - hg miałam 12,3 - i lekarka powiedziała że rzadko się to zdarza (prawdopodobnie dlatego że oddaję honorowo krew i organizm się już przyzwyczaił do pracy na pełnych obrotach) a i tak mi przepisała żelazo. Jednak biorę je tak co drugi dzień lub rzadziej (mam straszne zaparcia a ono je jeszcze wzmaga). Co do badań prenatalnych się nie zdecydowałam. Moja siostra nie miała, mama nie miała więc ja chyba też bez tego przeżyję. Może w sierpniu pójdę na badanie 3d jak już wszystko będzie widać (taka pamiątka). Chłopiec czy dziewczynka, odpowiednia liczba chromosomów wszystko już jest ustalone i nie mamy na to wpływu. Jest naprawdę dużo chorób (interesuje się tym ze względów zainteresowań biologicznych) o których nam się nie mówi. I są to choroby dziedziczne (nosicielami są rodzice bez objawów) choroby hormonalne itp. Mam nadzieję że jednak u nas dziewczyny będzie wszystko w porządku. Pamiętajcie jednak że wyniki badań nie zawsze są prawidłowe- zawsze istnieje ryzyko błędu.

Gratuluję udanych wizyt.
Moja tez udana, wszystko w porządku. Dzidzia też się mega wierciła, ciezko było coś zmierzyć..dalej wersja że dziewczyna. Mam tylko jakieś jedno zdjecie buzi, bo nie można bylo nic uchwycić. Jak po porodzie bedzie taka ruchliwa, to matka się wykonczy;-)
Wizyta kolejna też 26 kwietnia, chociaż nie wiem czy nie zdecydujemy się na 3/4d u tego drugiego gina, takze wtedy tą odwołam i pójde tam.

Ellancz no to mamy wspólne odliczanie:-)

Ania no jednak postawiłaś na swoim:-D
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny, fajnie że dzieciaki zdrowo rosną:tak:

reklama
bebzonik OGROMNIE GRATULUJE dziewuszki

kurka wodna mialam na dzis wizyte i polecialambym juz od rana czekac az otworza gabinet ale moj prosi bym poczekala do poniedzialku bo bardzo chce isc ze mna wiec nie moglam mu odmuwic i znow musze niecierpliwie czekac
mam nadzieje ze i ja na wizycie juz dowiem sie co maluszek ma miedzy nozkami

Ostatnia edycja:
Do góry