reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
ellancz ja też we wtorek wizyta..na 16..jestem ciekawa co tam u dzidzi? jak wygląda? jaka duża, no i płeć:-)
ola, bafinka mnie tez lekarz bada dopochwowo, chodzi własnie o skracanie szyjki i ph..
ale piersi mi sie bada, a w ciazy tez badają? takie opuchniete??

Tak, badają. Sprawdzają czy nie robią się guzki w żyłach mlecznych i tp.

ja przytyłam 2 kg ale i tak się martwie bo do chudzielców nie należę... mam 173cm przed ciążą ważyłam 69...
ja mam 172 i już przytyłam 4 :szok: oj będę wielka !

Ja też mam na każdej wizycie badanie ginekologiczne, badanie usg dopochwowe i badanie piersi + zawsze wyczerpująca rozmowa na każdy nurtujący temat...Ogólnie to jestem mega zadowolona ze swojej lekarki:)

Ja też bardzo się cieszę ze trafiłam do tej doktorki u której prowadzę ciążę. Bardzo rzeczowa, konkretna, cierpliwa. Najbardziej urzekła mnie swoim przygotowaniem do wizyty. Już na drugiej wizycie pamiętała moje nazwisko, karta wypełniona już z przygotowanymi pytaniami do mnie. Wczoraj jak poszłam po zwolnienie to już było wypisane , a wcale się z nią nie umawiałam na konkretną godzinę. Tfffu tffu żeby nie zapeszyć....

Ostatnia edycja:
Witam. Ja już po wizycie i trochę odetchnęłam, bo jakoś się strasznie denerwowałam przed i słabo spałam i sny dziwne miałam. Ale dzidziol ma się dobrze, brykał i machał rączkami i nóżkami. Z pomiarów wynika, że wszystko jest w porządku, rozwija się prawidłowo i nic nie wskazuje na wady genetyczne, także jestem szczęśliwa. Aczkolwiek trochę słabo się wypytałam o poszczególne pomiary i teraz trochę niezadowolona jestem, bo chciałabym wiedzieć dokładnie. Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa i żywotna:tak: Płci nie ujawniła.
U mnie waga od ostatniej wizyty podskoczyła tylko 0,2 kg- myślałam, że więcej.

Witam. Ja już po wizycie i trochę odetchnęłam, bo jakoś się strasznie denerwowałam przed i słabo spałam i sny dziwne miałam. Ale dzidziol ma się dobrze, brykał i machał rączkami i nóżkami. Z pomiarów wynika, że wszystko jest w porządku, rozwija się prawidłowo i nic nie wskazuje na wady genetyczne, także jestem szczęśliwa. Aczkolwiek trochę słabo się wypytałam o poszczególne pomiary i teraz trochę niezadowolona jestem, bo chciałabym wiedzieć dokładnie. Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa i żywotna:tak: Płci nie ujawniła.
U mnie waga od ostatniej wizyty podskoczyła tylko 0,2 kg- myślałam, że więcej.

super że wszystko ok, musimy się zawsze troche podenerwować w trosce o nasze dzieciątka ale na szczescie wszystko jest ok :-)

co do badania to muszę powiedzieć że mój gin w ogóle nie badał mi piersi. Wy macie z tego co piszecie full wypas. Dopochwowe badanie miałam na dwóch pierwszych wizytach a na ostatniej tylko przez brzuch. I wydzieliny też nie badał. A chodze prywatnie ... :-(

Ostatnia edycja:
Dzoana super, że z maluszkiem wszystko w porządku :tak:

Tak piszecie o badaniach ginekologicznych, a ja w tej ciąży pewnie gina nawet nie zobaczę :-) W poprzedniej ciąży też bym pewnie nie zobaczyła, ale, że miałam skurcze to musieli sprawdzić stan szyjki. Jeśli wszystko przebiega prawidłowo to w UK nie ma co liczyć na badanie ginekologiczne w ciąży ;-)

Ja podczas pierwszej wizyty miałam badanie ginnekologiczne. W poprzedniej ciazy miałam tylko 3 razy, badania piersi wcale. Wiem ze moje koleżanki tez nie i w sumie nie widzę takiej potrzeby. USG na każdej wizycie. Ostatnio mam jakis większy spokój o dzidzie i ciesze sie z każdej wizyty, ale juz mi sie tak nie dluzy oczekiwanie na nia. U mnie na razie waga stoi 58kg, 170cm, ale brzuszek rośnie.

Ja też nie miałam badanych piersi, ani teraz ani w poprzedniej ciąży i jakoś nie będę się tego domagać, myślę, że sama mogę wyczuć podejrzane guzki, w końcu masuję je codziennie kiedy wcieram balsam, mój S też nie próżnuje :-D
Ja mam 1,5kg do przodu, teraz waga 59kg (wzrost 175cm) i jakoś przeraża mnie wizja zbliżania się do 60 kilosków :szok:

reklama
Do góry