reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Ja też mam na każdej wizycie badanie ginekologiczne, badanie usg dopochwowe i badanie piersi + zawsze wyczerpująca rozmowa na każdy nurtujący temat...Ogólnie to jestem mega zadowolona ze swojej lekarki:)

reklama
No właśnie moja lekarka też mnie po to bada, żeby sprawdzić czy się szyjka macicy nie skraca, czy się nie rozwiera tfu,tfu - a poza tym sprawdza pH i ogólnie czy jakieś infekcje się nie rozwijają...
Przez usg też sprawdzają to skracanie się - więc to może zależy od lekarza.
Krzywdy mi nie robi więc niech bada - a szkodzić to chyba też nie szkodzi..

Ja ze swojego gina jestem zadowolona, prowadził moją pierwszą ciążę.
Ostatnie usg miałam przez brzuch, kolejne pewnie też. Mi badanie gonekologiczne w poprzedniej ciąży zrobił jak brał wymaz na jakieś badanie i później jak skarżyłam się na bóle to sprawdzał i okazało się,że szyjka mi się lekko skraca (w 28 tyg)
W każdym razie jak mam pytanie to zawze mi odpowie wyczerpująco.

Ja mam co wizyte badanie ginekologiczne i USG dopochwowe. Ostatnio ginek obiecal ze jak przyjdziemy nastepnym razem to juz bedzie przez brzuszek :)
A tak krew, mocz co druga wizyte i inne badania jak jest potrzeba robie. Raz zrobil mi wymaz na jakas bakterie i wszystko bylo ok.

No i czekam na badanie piersi bo jeszcze nie mialam.

ellancz ja też we wtorek wizyta..na 16..jestem ciekawa co tam u dzidzi? jak wygląda? jaka duża, no i płeć:-)
ola, bafinka mnie tez lekarz bada dopochwowo, chodzi własnie o skracanie szyjki i ph..
ale piersi mi sie bada, a w ciazy tez badają? takie opuchniete??

No mi bada sprawdzając czy zachodzą zmiany ciążowe i zawsze coś tam sobie zapisuje a mi mówi, że pięknie rosną i się rozwijają - co mnie aż tak nie cieszy bo teraz to już będę dwa staniki ze sobą zszywała na rozmiarówkę miseczki hahaha

Ja przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, dzięki niemu właśnie przy ostaniej wizycie gina stwierdziła że skraca mi się szyjka,badania piersi jeszcze nie miałam, ale przy następnej wizycie się podpytam. Jestem z niej bardzo zadowolona,kobitka ma anielską cierpliwość, odpowiada na moje wszystkie pytania nawet te najgłupsze:-p

reklama
Ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne. Gin sprawdza mi m.in. pH wydzieliny i szyjkę. A potem robi mi USG dopochowowe. Osttanio próbował również przez brzuch, ale wygląda na to,że mój malusze usadowiony jest gdzie bardzo z tyły i kiepsko go było widać. Na pierwszej wizycie miałam tez zbadane piersi.

Do góry