reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Hihi a to widać kiedy dzidzia ma czkawkę? Super!

I mam pytanko. Idę na wizytę w piątek i Mężulek chciałby zobaczyć dzidzię. Powinnam spytać Pani doktor czy od razu z nim wparować do gabinetu? Jak Wy robicie?

Odnośnie wagi nie wiem jak teraz, ale na ostatniej wizycie było 57kg, a zaczęłam od 60 także minus (wzrost 174). Myślę, że już odrobiłam 1lub1,5kg. bo więcej jem, ale się okaże.

reklama
Dzoana ja sie pytałam przez telefon czy moge przyjść z rodzinka i pani powiedziała ze jak najbardziej. Mysle ze żaden lekarz nie powinien mieć nic przeciw, w koncu jak to mój A. stwierdził przy płaceniu ze razem byliśmy w kinie:-D
A co czkawki to ja nie widziałam ale wyraźnie czułam jak Majcia czkala w brzuchu, śmieszne uczucie. Zwykle zdarzało sie to jak obzarlam sie (dosłownie) slodyczami;-)

Jestem właśnie po wizycie u mojej gin , po raz kolejny widziałam moje maleństwo - fikało koziołki i posłuchałam bicia serduszka, za każdym razem jest to niesamowite wrażenie. Z bobo wszystko w porządku. Za to mamusia dostała przykaz leżenia palckiem, nie przemęczenia się , nie dźwigania itp. A wszytsko to za sparwą skracającej się szyjki macicy, stąd kłucia , uczucie ciągnięcia w podbrzuszu przy siadaniu czy kucaniu. Dostałam luteinę dopochwowo. Trochę się wystraszyłam, bo moja koleżnka miała podobnie i skończyło się szpitalem, ale na szczęście pani doktor powiedziała że obniżenie jest niewielkie i po lekach powinno wszystko wrócić do normy. Jestem dobrej myśli.

Dzoana ja zawsze od razu wchodzę z mężem do gabinetu, nawet za pierwszym razem nie pytałam- nawet nie pomyślałam czy powinnam o to zapytać ;-) Ale faktycznie lepiej zapytać żeby było wszystko jasne :-)

witajcie

wczoraj byłam na wizycie:) z dzidzią wszystko ok, cały czas siedział/a sobie tyłem takze plecki bylo widać tylko:) chowa to co ma miedzy nozkami:) moze nastepnym razem:) najwazniejsze ze serduszko pieknie bilo i ze ładnie rosnie:) to juz 8,5 cm:):):) nastepna wizyta 13 kwietnia...:) juz sie doczekac niemoge:)

ciesze sie ze u was tez pieknie dzidzie rosną i wszystok ok:)

katezbb to super, że z Dzidzią wszystko wporzątku, mój Dzidziol też uparty i za nic nie chce rozłożyć nóżek, też mam następną wizytę 13.04 obyśmy się już dowiedziały kto tam sobie siedzi:-)

Dzoana ja od pierwszej wizyty z mężem wchodziłam, bez pytania, w końcu płacę prywatnie- zdziwiłabym się, gdyby zabronili.

reklama
Do góry