reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Hehehe ja na poczatku mimo ze nie wymiotwalam to schudlam (a duzo jem) a teraz widze ze wracam do swojej wagi wiec bilans poki co ujemny ale juz prawie jestesmy w punkcie 0 :D

Ja tez 2 kg do przodu, brzuch rosnie, ale tez sie rozleewa. Mam mega boczki. JEstem gruba :D
A mam az 160cm wzrostu wiec bede toczaca sie kuleczka aaa.

a ja 176cm, wiec i przeskoczyć i obejść moze być problem;-)
Dziewczyny, damy radę, od września odchudzanko i znowu bedziemy laseczki:rofl2:

Ja od 6tyg ciąży do 12tego przytyłam 1,5kg, ale teraz wchodzę codziennie na wagę i niestety ale chudne, pomimo,że jem normalnie i również nie wymiotuję. Ale brzuszek jest;).

No to gratuluje wynikow. Ja w pierwszym miesiacu ciazy przytylam 4 kg :angry: bylam w szoku bardzo dlugo i balam sie co bedzie dalej. Lekarka mi wytlumaczyla ze to wszystko sprawa hormonow i wody ktora zatrzymala mi sie w organizimie. Bylo to dla mnie jedyne wytlumaczenie bo do tej pory jem polowe tego co jadlam przed ciaza wiec nawet nie mialabym z czego tak przytyc.
Do dzisiaj doszedl mi do tego 1 kg czyli w sumie w 14tyg mam 5 kilo wiecej. Na szczescie dalej jestem w swojej normie wagowej bo zawsze chuda bylam co nie oznacza ze mi to nie przeszkadza ze mam boczki i bardziej przypominam orke niz kobiete :-( ehhh ale coz takie uroki ciazy, wazne zeby nie bylo rozstepow :-)
Ponoc do 6 kg na trymestr to jest norma przy ciazy wiec na razie za bardzo sie nie zamartwiam.

Ja przy 160 cm wzrostu ważyłąm 47 - 48 kg
Teraz sama nie wiem ile ważę -
rano 50,5 kg
wieczorem - 51,5 kg
Chyba naprawdę zależy to od zatrzymywanej wody w organizmie - no i jedzonko nie przetrawione :-D
Więc - mniej więcej 2-3 kg na plusie. Widzę to na boczkach i udach :-(
bbrrrrrrrr

reklama
To rzeczywiście może zależeć od zatrzymywanej wody w oragnizmie. Ja często latam do toalety, pomimo,że od jakiegoś miesiąca żadne napoje mi smakują, łącznie z herbatą, więc naprawdę pije niewiele jak na moje możliwości sprzed ciąży.

Do góry