reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Powiem Wam, że ja też byłam przeciwniczką różu ;-) Do momentu urodzenia się Jessiczki ;-) Później jakoś tak automatycznie jak robiliśmy zakupy to się okazywało, że najwięcej ciuszków ma właśnie różowych :-) Ale jak ją ubieram to nie całą na różowo coby za mdło nie było ;-)

reklama
No właśnie z tym różowym jest tak, ze i tak i tak znajdzie się u malej dziewczynki w garderobie. U mnie nie jest tak, ze ja sie zapieram i nie kupuje ani jednej rzeczy różowej. Wolę jednak róż jako dodatek do np szarego czy brązu, a jak widzę dziewczynkę ubraną od góry do dołu w landrynkowo-rożowe ciuszki to jakoś szkoda mi takiego cukiereczka ;-).

hej, w piątek miałam usg i wszystko jest idealnie, jak to gin określił (on się cieszy, że tak jest, więc co dopiero ja). NT 1,4, NB obecne, CRL 62,4, reszty nie pamiętam, a po opis wstawać mi się nie chce ;-) jedno co, dzidziuś ma straszne problemy, cały czas za główkę się trzymał (pytanie gina: "bije pani dziecko?" po czym wybuch śmiechu :-D)
później postaram się zdjęcia wrzucić

Kachasek super ze wszystko idealne:-) biedna ta Twoja dzidzia tyle
ma kłopotów:-D a udało sie coś wypatrzyc miedzy nozkami?

NO i po wizycie. USG genetyczn wyszło super. Gin zadowolony. Prawdopodobnie będzie synek;). Dr powiedział,że imienia dla dziewczynki narazie nie mamy wybierać;).
Mój mały szkrab ma już 51 mm i fikał dziś niesamowicie nóżkami-prostował i zginał a do tego ssał paluszka. Potem trzymał się za główkę jakby miał jakieś troski na głowie;).
Kolejna wizyta za miesiąc.
Nanusia, Kachasek super że wszystko dobrze, Nanusia szybko malec pokazał płeć :-)

Nanusia, Kachasek super że wszystko dobrze, Nanusia szybko malec pokazał płeć :-)

A no szybko;). Zdarzylam sie spytac gina czy juz cos bedzie widac co maleństwo ma między nóżkami i nasz szkrab ustawil sie tak,ze bylo widac,ze cos tam pokaznego jest. No i gin powiedzial tak, nie mowie na 100% ale nie wybierajcie imienia dla dziewczynki;).

Misiako ja nie szukałam, a gin nie mówił (może gdybym spytała... w co wątpię)
wrzucam zdjęcia (robione komórką, nie chciało mi się skanować, ach to lenistwo)

Załączniki

• Zdjęcie1050.jpg
    Zdjęcie1050.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 62
  • Zdjęcie1056.jpg
    Zdjęcie1056.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 60
  • Zdjęcie1051.jpg
    Zdjęcie1051.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 45
;-)
Witam wrześnióweczki :-)
Dziś byłam na wizycie i na szczęście wszystko jest dobrze:happy:
Moje Maleństwo
CRL 8,58 BPD 2,69
i moja ciąża to nie 13 tyg tylko 14tyg i 5 dni więc dzidziuś pojawi się na świecie nieco wcześniej niż z obliczeń OM
Piękne świeci słoneczko a ja promienuje uśmiechem:-)

reklama
Do góry