reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Dziewczynki kochane - ja wiem cos o czekaniu na płeć przeciwną - bo drugi dzidziuś miał być dziewczynką, a trzeci - to juz byłam pewna - a na usg okazało sie, że chłopczyk...
Więc mam 3 synów - każdy inny i każdy najbardziej na świecie kochany :tak:
I teraz - wiadomo - marzę o dziewczynce - ale jesli będzie to czwarty chłopiec - to tez będę szczęśliwa - tak to w zyciu jest - ze zapisane jest tam gdzieś w gwiazdach co i jak ma byc - i wszystko ma jakiś sens.
Wiadomo, że każda z nas jest ciekawa - i z tego co przeczytałam - to najwcześniej o płeć należy pytać w 16 tygodniu. Tutaj jak chciałam zarejestrowac się na usg ustalające płeć - to z terminu ostatniej miesiączki powiedzieli mi od kiedy mogę przyjść - wcześniejszy termin w ogóle nie wchodził w grę.
Życzę wszystkim upragnionych chłopców, albo dziewczynek, ale przede wszystkim życzę zdrowiusieńkich Dzeciątek - to takie oklepane stwierdzenie, ale jak ważne :tak:

reklama
Ewelina masz rację, najważniejsze, aby dobrze się rozwijało i było zdrowe, bo to czyni nas najbardziej szczęśliwymi a nie płeć :-)

Dziewczyny a mam pytanie czy któras z Was moze nie chce znać płci? Bo ja narazie nie chce i nie wiem czy wytrzymam do konca ale bym chciała dowiedzieć sie dopiero po porodzie. Czy ktos z Was też może tak ma czy raczej wszystkie chcecie się dowiedziec jak tylko bedzie taka możliwość?

Ja wolała bym wiedzieć jakiej plci będzie mój dzidziuś. Zawsze ubranka można kupować juz z myślą o konkretnej płci, ale tak naprawde to chyba najbardziej chciałabym wiedzieć z powodu zwykłej ciekawości kto taki jest w moim brzuszku :-)

Ja wolała bym wiedzieć jakiej plci będzie mój dzidziuś. Zawsze ubranka można kupować juz z myślą o konkretnej płci, ale tak naprawde to chyba najbardziej chciałabym wiedzieć z powodu zwykłej ciekawości kto taki jest w moim brzuszku :-)
No własnie jestem ciekawa czy mi sie uda wygrać z tą moją ciekawością :)

Dziewczyny a mam pytanie czy któras z Was moze nie chce znać płci? Bo ja narazie nie chce i nie wiem czy wytrzymam do konca ale bym chciała dowiedzieć sie dopiero po porodzie. Czy ktos z Was też może tak ma czy raczej wszystkie chcecie się dowiedziec jak tylko bedzie taka możliwość?

Ja narazie chcę wiedzieć.
Mam koleżankę, która miała synka i córkę a jak z 3 była w ciąży to nie chciała wiedzieć.
Ale ja pewnie i tak byłabym ciekawa:-p

syla póki co nie widzę potrzeby poznania płci. Najważniejsze dla mnie to zdrowe dzieciątko (zwłaszcza po tym półpaścu ostatnio). Pewnie, fajnie jest kupować ciuszki znając płeć, ale na początek i tak nie ma to za bardzo znaczenia ;-) Michał miał jakieś różowe ciuszki, bo takie dostaliśmy i nie widzę, żeby na tym ucierpiał ;-)

We wtorek byłam na USG ale czasu zabrakło żeby to opisac na głównym opisze co sie stało.
Malenistwo natomiast jest całe i zdrowe :tak: i troszke starsze niż położna wyliczyła o jakies 6 dni:-D.Mam piękne foty ale nie wiem jak je zeskanowac wiec jutro jak M będzie to mi to zrobi w wleje.Miałam też moment grozy bo rączki drugej nie widziałam a okazało sie że Malenistwo chyba spi i rączki ma złożone jak do maodlitwy:-D .Veronika też tak spi wiec to chyba genetyczne:sorry:.
Co do płci to chyba wole drugą dziewczynke a M pragnie syna ale co będzie to będzie zawsze nasze i kochane:tak:.

Ostatnia edycja:
reklama
Z pierworodnym też na początku nie chciałam wiedzieć płci, ale niestety ciekawość wzięła górę i dopiero koło 30 tyg się dowiedziałam na usg,lekarz stwierdził, że coś ma między ,ale jeszcze mi dawał malutką nadzieje ,że to może dziewczynka bo stwierdził że to może pępowina się tak ułożyła, ale na kolejnym usg wszystko już było jasne, że to będzie na 100% chłop. Mój W był bardzo zadowolony z tego faktu. A teraz to z jednej strony to bym chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ,a z drugiej do niczego tak naprawdę nie jest mi to potrzebne, bo przecież takiego noworodka to we wszystkie kolory można ubrać,albo unisex ,a potem można dokupić w odpowiednim kolorze. Może moje maleństwo będzie przybierać na usg takie pozy że dopiero jak się urodzi poznam płeć. A najważniejsze żeby było zdrowe.

Do góry