reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Tofilesia, BigChild cudne dzieciaczki:tak:

a zauważyłaś, że u chłopca w górę u dziewczynki w dół? od razu mi się to z kółeczkami ze strzałką i krzyżykiem skojarzyło :-D
Ewelina nie czytałam (z moim angielskim kulejącym chyba i tak dużo nie zrozumiem), ale nie rozumiem, jak można sobie płeć wybierać! Przecież bez względu na płeć to jest człowiek!

mam do was pytanie odnośnie badań- morfologia, mocz; czy robicie je przed każdą wizytą?

Badanie krwi i moczu miałam robione na pierwszej wizycie, a na kolejnej już tylko mocz bo morfologia ok, no i teraz w sobotę mam też tylko mocz przywieźć. Mam o tyle dobrze,że te badanie są robione w gabinecie u mojego dr. Mają taki sprzęt,że po 5 minutach jest już wynik.

reklama
Ja też juz po wizycie, niby miała mi ginka usg nie robić, ale zapytała czy chcę zobaczyć, no i na 99% chłopak:-D P jest wniebowzięty:-)

A badania robię co wizytę

BigChild śliczny dzidziuś. Ja na usg też za bardzo nie widziałam, ale jak ginka mi pokazała to w końcu dostrzegłam to co trzeba:-)

ja juz po wizycie i jestem baaardzo szczęśliwa, Dzidzia rośnie pięknie, co do płci to nie było szans co kolwiek podglądnąć, jak tak dalej pójdzie to płeć poznam dopiero jak urodzę, jak oglądam wasze zdjęcia to wszystkie Dzieciaczki leżą na pleckach i machają nóżkami, a mój uparciuch odwrotnie, klęczy na kolanach...hahaha

A wkleję Wam zdjęcie, nie wiem czy coś zobaczycie, sama ledwo co widziałam, na zdjęciu widok na pupkę i stópki, a to co trzeba zaznaczone strzałką:

Uploaded with ImageShack.us

Kasiula ważne że dzidzia cała i zdrowa, a co ma między nóżkami to jeszcze pokaże:-)

madzik
niechce cię zasmucać i trzymam kciuki za chłopaka.
Ale z tych stron co podałą ewellina to widać że w tak wczesnej ciąży to i chłopak i dziewczynka ma "dzyndzelka" między nogami, a płeć określa się po tym pod jakim konten on sterczy w stosunku do kręgosłupa.
http://in-gender.com/cs/forums/t/26427.aspx np tu można poogladać co dziewczynki mają miedzy nogami.
Ja dałam mojego "synka" do oceny i jak narazie 100% głosów na dziewczynke. Zobaczymy za miesiąc czy się sprawdzi.

Gratuluje synkow!Ja tez sie juz nie napalam, bo obserwowalam ta stronke i miedzy nogami kazdy dzidzia wyglada tak samo. Takze poczekam do kolejnej wizyty i potwierdzenia plci. COkolwiek bedzie, wazne zeby bylo zdrowe co nie.
CHoc tak sobie mysle ze lekarz by nie mowil ze widzi chlopaka jakby tak nie bylo. Oni chyba wiedza jak co wyglada i jaka jest granica bledu i nie gadalby jakby w jakis sposob pewny nie byl. no ale coz poczekamy, pozyjemy, zobaczymy!
Ciesze sie ze wasze malenstwa sa zdrowe i rosna!!

Asia ja też się zbytnio nie napalam na chłopaka, fajnie by było mieć parkę, ale dziewczynkę będziemy kochać tak samo:-) Ginka mi mówiła że to może być łechtaczka tak wysunięta, ale stwierdziła że to się rzadko zdarza. Na następnej wizycie już powinno być widać lepiej:-)
Bigchild nie wiem, mi też się wydaje, że lekarz jakby nie był pewien to by nie mówił, ale jak się zdarza przy porodzie niespodzianka ( u mojej kuzynki miała być dziewczynka, a wyszedł chłopiec) to wiadomo że przy tak wczesnej ciąży to nic pewnego

Hej,
wczoraj widziałam nasze maleństwo po tygodniowej przerwie. Troszkę sie przeraziłąm bo maluch w ogóle sie nie ruszał a tydzień wczesnie jskakał jak szalony, ale serduszko biło i jak lekarz trzoszkę po brzuszku pojeździł tym skanerem to sie dzidzia obudziła i mama była cała szczesliwa widzac skaczącego malucha :)
Dzidzia starsza i wychodzi ze to 13tc i 3dz i ma około 7,4cm.
Lekarz niezadowolony ze w ogóle o płeć spytałam.....ale ja coś tam dojrzałam miedzy nogami jednak :) ale jak oglądam tą stronkę która podałyscie to faktycznie chyba za wczesnie na spekulacje.
Tak wygląda nasz maluch, jak dla mnie słodziutki :)

Obraz 003.jpg

reklama
Swoja drogą jak poczytałam to forum - czego ludzie nie zrobią dla konkretnej płci dziecka. :szok:
Ja mam 3 synów - chciałabym dziewczynke - nie ukrywam, ale bez przesady - jak będzie chłopiec - to bedę kochała tak samo - a nie zostawię w szpitalu - jak jedna osoba z tego forum :wściekła/y:
Można tam znaleźć Mamy pięciorga synów, lub córek - nadal starających się o płeć przeciwną :szok:
Moi rodzice mięli 3 córki a toto tak chciał syna...:sorry:

Ja mam synka i tym razem chciałabym dziewczynkę, też staram się nie nakręceć, więc spokojnie czekam aż lekarz będzie pewny.
Oczywiście z chłopaka też będę szczęśliwa (oby tylko nie był taki żywy jak Bartek bo obawiam się, że z dwójką takih rozrabiaków to będę miała ciężko:-D:-D:-D)

Do góry