reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
Gratuluję udanych wizyt:-)

Ja jutro jadę zobaczyć czy coś się ruszyło, i jak to ginka powiedziała rozruszać trochę szyjkę. Od dziś piję napar z liści malin, może coś pomoże.

No i wlaśnie jestem już po wizycie i teogilosia jednak chyba dotrzymam ci kroku ;-).Dzidziuś jeszcze wysoko choć szyjka ma już nie co rozwaracia na 1,5 cm ale jeszcze dosyć się mocno trzyma więc jak mój lekarz powiedział do 15-go powinnam się doturlać ;-).Łożysko II stopnia i świeże jeszcze ale to dobrze bo synek jest bezpieczny i dotleniony ;-).Waga wg USG 3240 g

Hehehe to się gin chyba pomylił ;-):-p:-D

Hahahaha - a nie mówiłam - "pisałam" ... Nie ma nic pewnego - lekarz może swoje - a Maleństwo swoje ;-)
Pisałam Magdzie, że mój synek tez zaskoczył lekarza - dzień przed porodem mój lekarz dawał mi minimum jeszcze tydzień, albo i dłużej - i umawiał się ze mna na wywoływanie ;-) - bo wszystko pozamykane - hahhaa
Ach nasza Madzia raano już pewnie będzie tuliła Bartusia.

U mnie po wizycie pozytywnie :-) Maksiu ma 3100. Lekarz mówi że wszystko u mnie wygląda już tak jakbym lada moment miała rodzić i obstawia że poród będzie przed terminem, ale wiadomo że to może być różnie i niekoniecznie musi miec rację :-p Ale szyjka krótka, rozpulchniona i gotowa :-) Teraz wizyty już co tydzień, jak nie urodzę do 23.09 (termin mam na 16.09) to do szpitala. Ciekawa jestem czy się sprawdzą te przewidywania czy nie...
Aha i jeszcze mówił, że mogę się "uruchomić" tzn chodzić, sprzątać itp żeby zachęcić maleństwo do wyjścia :-)

Kurcze a ja przez ten okropny kręgosłup z aktywnościa mogę się pożegnać, przytulanki - no niestety u mnie z tym kłopot- hahaha- faceta brak ;-)
Co mi pozostało?

reklama
Tofilesia No tak powoli zaczynam obmyślać plan co by tu jeszcze w domu porobić :-) Ale mąż mówi że wolałby żebym urodziła jak będzie miał popołudniówki w pracy czyli w przyszłym tygodniu, więc może po weekendzie się już porządnie "uruchomię" ;-)

Ewelinak1 może wszystko się potoczy niespodziewanie jak u naszej Madzi i żadne "wspomagacze" nie będą potrzebne :-)

Do góry