Bafinka, nie załamuj się.... dziewczyny często pisały, że poród się rozpoczął nawet jak brzuszek był wysoko... myślę, że to do końca nie może przesądzać o terminie rozpakowania. Poczytaj sobie na głównym forum "ciąża, poród, połóg" jest tam taki temat "symptomy zbliżającego się porodu". Ja wczoraj studiowałam ten wątek i trochę się uspokoiłam, bo tak naprawdę to u każdej dziewczyny to inaczej wygląda. Masakra. Mógłby być jakiś schemat, byłoby spokojniej
reklama
ewelinak1
Fanka BB :)
Bafinka - nie jest powiedziane, że brzuszek musi opaść - a czasami opada na kilka godzin przedc porodem. Nie martw się. Zobaczysz - juz niedługo.
Wiem jak to się dłuzy, jak człowiek już zmęczony jest i każdego dnia ma nadzieje, że juz. Zobaczysz już niedługo będziesz wspominać to z uśmiechem na twarzy. Głowia do góry
Wiem jak to się dłuzy, jak człowiek już zmęczony jest i każdego dnia ma nadzieje, że juz. Zobaczysz już niedługo będziesz wspominać to z uśmiechem na twarzy. Głowia do góry
Bafinka jeżeli dziecko waży ponad 4kg to przeważnie robią cesarkę, a najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem może on coś "poradzi"
Wskazanie do cc jest dopiero od 4,5 kg. Mój S miał prawie 5 jak się urodził i teściówka też rodziła naturalnie. Nie narzekała za bardzo. Na szczęście moje dziecię nie wdało się w tatusia i tyle mieć nie będzie.
magda1977
mamusia 03.02,10.05,09.11
No i wlaśnie jestem już po wizycie i teofilosia jednak chyba dotrzymam ci kroku ;-).Dzidziuś jeszcze wysoko choć szyjka ma już nie co rozwaracia na 1,5 cm ale jeszcze dosyć się mocno trzyma więc jak mój lekarz powiedział do 15-go powinnam się doturlać ;-).Łożysko II stopnia i świeże jeszcze ale to dobrze bo synek jest bezpieczny i dotleniony ;-).Waga wg USG 3240 g
Ostatnia edycja:
Kati!
Zaangażowana w BB
Ja tez juz po dzisiejszej wizycie i usg. Z małą wszystko w porządku, ułożona jest już główką do dołu i jak to powiedziała pani doktor idealnie do poroduwaga 2556g( czyli jak przewidywaliśmy będzie kruszynka), przepływy ok, łożysko już dojrzewające. Brzuszek już nisko,wiec juz tylko czekać Teraz 2 razy w tygodniu mam chodzić na ktg i kontrolowac ruchy.
reklama
Bafinka ja tez potwierdzam z tym opadaniem brzucha to i każdej jest inaczej ja 6 dni po terminie wcale nie miałam nisko. A teraz tez większość mówi ze mam wysoko, a ja mysle ze to zależy od tego czy bardzo jestem najedzona.
Magda 1,5 to zawsze lepiej niz na opuszek. Mam nadzieje ze u mnie juz przynajmniej 2 jest;-) zobaczymy jutro...
Magda 1,5 to zawsze lepiej niz na opuszek. Mam nadzieje ze u mnie juz przynajmniej 2 jest;-) zobaczymy jutro...
Podziel się: