reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

Bafinka, nie załamuj się.... dziewczyny często pisały, że poród się rozpoczął nawet jak brzuszek był wysoko... myślę, że to do końca nie może przesądzać o terminie rozpakowania. Poczytaj sobie na głównym forum "ciąża, poród, połóg" jest tam taki temat "symptomy zbliżającego się porodu". Ja wczoraj studiowałam ten wątek i trochę się uspokoiłam, bo tak naprawdę to u każdej dziewczyny to inaczej wygląda. Masakra. Mógłby być jakiś schemat, byłoby spokojniej :)

reklama
Bafinka - nie jest powiedziane, że brzuszek musi opaść - a czasami opada na kilka godzin przedc porodem. Nie martw się. Zobaczysz - juz niedługo.
Wiem jak to się dłuzy, jak człowiek już zmęczony jest i każdego dnia ma nadzieje, że juz. Zobaczysz już niedługo będziesz wspominać to z uśmiechem na twarzy. Głowia do góry :tak:

Bafinka jeżeli dziecko waży ponad 4kg to przeważnie robią cesarkę, a najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem może on coś "poradzi"

Wskazanie do cc jest dopiero od 4,5 kg. Mój S miał prawie 5 jak się urodził i teściówka też rodziła naturalnie. Nie narzekała za bardzo. Na szczęście moje dziecię nie wdało się w tatusia i tyle mieć nie będzie.

No i wlaśnie jestem już po wizycie i teofilosia jednak chyba dotrzymam ci kroku ;-).Dzidziuś jeszcze wysoko choć szyjka ma już nie co rozwaracia na 1,5 cm ale jeszcze dosyć się mocno trzyma więc jak mój lekarz powiedział do 15-go powinnam się doturlać ;-).Łożysko II stopnia i świeże jeszcze ale to dobrze bo synek jest bezpieczny i dotleniony ;-).Waga wg USG 3240 g

Ostatnia edycja:
Ja tez juz po dzisiejszej wizycie i usg. Z małą wszystko w porządku, ułożona jest już główką do dołu i jak to powiedziała pani doktor idealnie do porodu:)waga 2556g( czyli jak przewidywaliśmy będzie kruszynka), przepływy ok, łożysko już dojrzewające. Brzuszek już nisko,wiec juz tylko czekać:) Teraz 2 razy w tygodniu mam chodzić na ktg i kontrolowac ruchy.

SDC10263.jpg

widać płec? :-D

jak ja już bym chciala tulić moje maleństwo... :tak:

reklama
Bafinka ja tez potwierdzam z tym opadaniem brzucha to i każdej jest inaczej ja 6 dni po terminie wcale nie miałam nisko. A teraz tez większość mówi ze mam wysoko, a ja mysle ze to zależy od tego czy bardzo jestem najedzona.

Magda 1,5 to zawsze lepiej niz na opuszek. Mam nadzieje ze u mnie juz przynajmniej 2 jest;-) zobaczymy jutro...

Do góry