reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

to czekanie jest chyba najgorsze..
ja jak się pytałam mojego ginka czy coś tam się dzieje tzn skraca, rozwiera..to powiedział..
"taaaaak pani Aniu..."
ja: tak, pewnie bym urodziła w grudniu..
on: no możliwe...
czyli na sn czekałabym jeszcze trochę..
ostatnio kumpela powiedziała, że to liczy się 9 miesięcy od "zrobienia"..a my zrobiliśmy 17-18.12...czyli jeszcze ze 2,5 tyg bym się turlała..

a moja mała waży 3kg..zobaczymy jutro.

reklama
Ania czekam na jutrzejsze wieści i zaciskam kciuki:-)

Bebzonik współczuje, wiem co czujesz ale jedno jest pewne urodzisz juz niedługo.

Naprawdę dziewczyny pamietam swoje zniecierpliwienie, bo urodziłam 6 dni po terminie i miałam wywolywany. Szczerze to odradzam i warto pare dni poczekać. Mysle ze gdyby odbyło sie to spontanicznie mniej by mnie bolało.
Na pocieszenie dodam ze u mnie tez nic nie wskazuje na rychły poród ale narazie mi sie odechcialo i cierpliwie czekam na swoja kolej. Choc jak pomyśle ze to moga byc jeszcze 4 tygodnie:confused2::baffled:

Czy jak minie termin dostałaś przykaz chodzenie regularnie na ktg?
nie :-( mam sie zgłosić 8 dnia po terminie , no chyba że zcznie się coś dziać. Ale w dzien terminu mam wizytę u mojej doktrork, wiec moze coś mi podpowie z tymi KTG

Najbardziej się chyba obawiam tego wywoływania porodu ale narazie odganiam te mysli od siebie ... akysz :-D
też sie tego bardzo boję :-(

Mąż mi zapowiedział dziś przyśpieszanie, wiec nie zamierzam Mu odmawiać :-p:-p

Czesc dziewczyny,
dowiedziałam się dzisiaj ( choc temat krążył od 3 miesięcy ),że moja ciaża zakończy się cesarskim cieciem. ( powód: zwyrodnienie stawów biodrowych i miednicy po chorobie phertesa ) No i ustalono mi termin tej cesarki na 12 września a planowo miałam 22 września termin porodu.Czemu az tak wcześnie?Jestem trochę zaniepokojona.

Ja po wczorajszej wizycie raczej zadowolona. Szyjka wyraźnie skrócona, rozwarcie ciągle na opuszek palca. Synuś spał sobie na usg a potem ruszał ślicznie ustkami i za chwile kciuk wylądował w buźce - cudowny widok :-) Mały waży 3250 g. Wg lekarza nie dotrwam do terminu z OM (26.09).Wg wcz usg 17.09. ale lekarz mówi że to bąbel da znać kiedy będzie chciał już do rodziców. Oczywiście chwalił się klejnotami - bezwstydnik :-D A lekarz od 8 do 18 ma urlop, nic o KTG nie mówił trochę się tym martwię z Krzysiem od 38 tc miałam ktg co tydzień a po terminie co 2 dni a teraz totalna zlewka. Pytałam o znieczulenie mówił żebym się nie łudziła bo i tak w tych szpitalach które biorę pod uwagę nie ma na życzenie. Mam jechać do szpitala jeśli odejdą mi wody bądź będę miała 2 skurcze w ciągu 10 min. Łożysko dojrzałe i zaczyna się dzielić. Mam dać znać jak urodzę. Od poprzedniej wizyty schudłam 0,5 kg :-) Jakoś mi się nie śpieszy do porodu za dużo mam jeszcze na głowie :-)

Joanna jesli tak jest lepiej dla Ciebie i dziecka to widocznie masz miec cesarke. Wazne zebyscie obydwoje wyszli z tego zdrowo. Glowa do gory! Przynajmniej juz wiesz kiedy bedziesz miala swoj Skarb po drugiej stronie brzucha.
sylwia chyba jestes jedyna ktorej sie nie spieszy do porodu bo kazda z nas chcialaby najlepiej juz dzisiaj urodzic :-D

reklama
Do góry