Ewelinko - słyszałam o tym jak wygląda rola położnej czy tez pielęgniarki w Anglii, Irlandii, czy tez Szwecji. Sama miałam takie propozycje aby tam wyjechać i prowadzić jakiś punkt... ale uważam że lekarz to lekarz. Zgadza sie - są i tacy, którzy ciągle nas piguły pytają o zdanie i radzą się... Gro rzeczy robimy my...oni tylko wydają polecenia. Samo wykonanie i rożne czynności już niewiele im mówią
Tak tez bywa... Ale nie pojmuję jak kobieta w ciąży może nie być zbadana ginekologicznie i traktowana w taki a nie inny sposób. Chyba bym sie tam wykończyła nerwowo widząc jak inne położne mogą tak traktować pacjentki... Wykazuje niestety zbyt dużą empatię w stosunku do pacjentów
Czasem to niektórzy wręcz wykorzystują ...a le cóż już taka jestem 
Masz rację...już końcówka...dasz radę. Ważne aby przy porodzie miło Cię zaskoczyli... Martwią mnie tylko Twoje wyniki... Zawroty głowy są na bank tym podyktowane.
Masz rację...już końcówka...dasz radę. Ważne aby przy porodzie miło Cię zaskoczyli... Martwią mnie tylko Twoje wyniki... Zawroty głowy są na bank tym podyktowane.