reklama
Ja właśnie m.in. z powodu nadmiernego puchnięcia siedzę trzeci dzionek L4. :-(ja dziś wylądowałam u lekarza, bo tak mi spuchły stopy, że odpoczynek nic nie pomógł..dostalam L4 (juz pewnie do pracy nie wróce) i antybiotyk na zwalczenie bakterii w moczu :-(
dziwne to puchniecie stóp..gdy w sobotę sprzatałam i bylam na nogach prawie non stop..nóżki miałam jak sarenka a poszlam do pracy..usiadłam za biurkiem i mam stópki słonicy.. podobno to wina nerek..muszę zrobić badanie moczu po zazyciu wszystkich antybiotyków..
w niedziele mam wizytę u ginka to zobaczę malucha..i czy Kajtek to nadal Kajtek;-) że zacytuje Amelkową ;-)
Z tym nie ma żartów, mi kazano codziennie sprawdzać wagę i mierzyć ciśnienie, jeśli opuchlizna znowu się pokaże. Na szczęście pogoda mi sprzyja (wiem Inne Mamuśki wolałyby upały ;-)) i odkąd ponownie zobaczyłam swoje kosteczki w niedziele wieczorem nadal je widzę szczęście niesamowite
monisia1979
Fanka BB :)
Dziękuję bardzo:-):-):-)
catedra
Jednym słowem, Twoje wyniki krzyczą "możesz się obżerać słodyczami" ;-)
A tak na serio to mimo wszystko skonsultuj się z lekarzem, bo niski cukier zazwyczaj oznacza hipoglikemię lub kiepską pracę tarczycy.
gemelo, ja zawsze obżerałam się słodyczami... jak nie zjadłam dziennej porcji słodyczy (czyli jakieś 100o kalorii) to czułam się ospała i ociężała.... na mnie słodycze działają jak kawa:-) zawsze zastanawiałam się skąd u mnie od zawszwe taka jazda na słodycze
byłam dzisiaj u endokrynologa... przyjęli mnie od ręki w Płońsku... miły facet, dokładnie zbadał, kazał powtórzyć badania i przyjść za tydzień
Monika gratuluję córci
elisabeth
Październik '06 i '09
No dobra, przedwczoraj pisałam komus o cukrzycy ciążowej a dzis sama mam zagwozdkę
Poproszę o fachowy komentarz.
Dzis robiłam krzywą cukrową.
Piłam 75 g glukozy.
To moje wyniki
na czczo- 77
po godzinie- 172
po 2 godzinach- 103
mogę sie cieszyć czy nie?
W pierwszej ciąży miałam robiona z 50g glukozy i po godzinie miałam 156, wtedy dostałm skierowanie do por. diabetologicznej i tam robili mi z 75g glukozy, ale wynik był tylko po 2 godzinach (190) także nie mam porównania... czy ten wynik po godzinie o czyms świadczy? bo niektórzy lekarze chcą tylko wynik po 2 godzinach... Cholera zgłupiałam, bo byłam przekonana, że bedę miała powtórke z rozrywki czyli cukrzycę, ale wynik na czczo i po 2 godz chyba to wyklucza, cio?
Poproszę o fachowy komentarz.
Dzis robiłam krzywą cukrową.
Piłam 75 g glukozy.
To moje wyniki
na czczo- 77
po godzinie- 172
po 2 godzinach- 103
mogę sie cieszyć czy nie?
W pierwszej ciąży miałam robiona z 50g glukozy i po godzinie miałam 156, wtedy dostałm skierowanie do por. diabetologicznej i tam robili mi z 75g glukozy, ale wynik był tylko po 2 godzinach (190) także nie mam porównania... czy ten wynik po godzinie o czyms świadczy? bo niektórzy lekarze chcą tylko wynik po 2 godzinach... Cholera zgłupiałam, bo byłam przekonana, że bedę miała powtórke z rozrywki czyli cukrzycę, ale wynik na czczo i po 2 godz chyba to wyklucza, cio?
elisabeth niestety ja zielona w tym temacie więc Ci nie pomogę. Ja piłam dzisiaj 75 glukozy ale pobierali mi tylko po 2 godz. a wyniki dopiero jutro.
Bardzo mnie to dziwi, ze jedne mają tak jak Ty 3 wkłucia a niektóre tylko 2 jestem ciekawa od czego to zależy
Bardzo mnie to dziwi, ze jedne mają tak jak Ty 3 wkłucia a niektóre tylko 2 jestem ciekawa od czego to zależy
medeuska
październikowa mama'09
a ja tylko jedno po wypiciu glukozy za godzineelisabeth niestety ja zielona w tym temacie więc Ci nie pomogę. Ja piłam dzisiaj 75 glukozy ale pobierali mi tylko po 2 godz. a wyniki dopiero jutro.
cyniczna
A ja jeszcze nie piłam glukozy..
Hymmmm... kms ja niestety z tymi puchnącymi kostkami mam problem. Dużo piję wody, nie solę, a i tak potrafią mi spuchnąć nogi w trzy godziny... Choć widziałam i gorsze przypadki w niedzielę na zakupach - same kobiety w ciąży spotykałam i sobie dobrze ich nogi pooglądałam. W porównaniu moje nie wypadały wcale tak źle hahahhaha
Hymmmm... kms ja niestety z tymi puchnącymi kostkami mam problem. Dużo piję wody, nie solę, a i tak potrafią mi spuchnąć nogi w trzy godziny... Choć widziałam i gorsze przypadki w niedzielę na zakupach - same kobiety w ciąży spotykałam i sobie dobrze ich nogi pooglądałam. W porównaniu moje nie wypadały wcale tak źle hahahhaha
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ja jeszcze krzywej nie miałam, bo tu prawdopodobnie robią po 28 tygodniu i najprawdopodobniej nie wszystkim. Może w poniedziałek na wizycie czegoś się więcej dowiem.
reklama