reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Ja miałam przed wypiciem glukozy 67mg/dl a po godzinie 85mg/dl
Z tym że u mnie norma widnieje 74-100... Jeszcze od kogoś słyszałam, albo czytałam (bo już nie remember) że ma normę od 60... Więc jak to w końcu z tymi normami???

Ja miałam przed wypiciem glukozy 67mg/dl a po godzinie 85mg/dl
Z tym że u mnie norma widnieje 74-100... Jeszcze od kogoś słyszałam, albo czytałam (bo już nie remember) że ma normę od 60... Więc jak to w końcu z tymi normami???

Każde laboratorium może mieć swoją normę, która jest uzależniona od aparatu do pomiaru. Chodzi o jego kalibrację między innymi. Dla Twojego laboratorium jest to norma 74-100, ja mam u siebie 65-115.

kalibrację... aha... :sorry2::sorry2:

czyli na różnych aparatach może wyjść inny wynik, tak? i trzymamy się normy z tego aparatu, na którym było robione badanie?

dzisiaj lekarz powiedział że luteiny w sumie już brać nie muszę, bo to taki etap ciąży że stawianie brzuszka nie powinno zaszkodzić, tym bardziej że szyjka zamknięta i długa. Kazał brać magnez trzy razy dziennie po jednej tabletce i już.
Mój brzuszek też twardy ale ginka mówi, że póki z szyjką ok to żeby się nie martwić. Łatwo jej powiedzieć.;-)
bierze Pani nospę? bo ma Pani twardy brzuch... kurcze nie biorę a ja mam taki zawsze taki sam a napietego to ona go nie widziała:tak:
aha i mega dziwne wyniki ociążenia glukozą... na czczo 60 przy normie 80-120, po 1h 80 i po drugiej godzinie też 80... nie wiem jak to interpretować:baffled:
Ja biorę 6 nosp ;-)
Ciekawe masz te wyniki.

To i na tym wątku się pochwalę.Będziemy mieli córcię,lekarz potwierdził,na 99,9%:-D:-D:-D
Super, gratuluję.
Czy mamy zestawienie ile chłopców a ile dziewczynek?

Serdecznie gratuluję:-) Chyba jednak zdecydowanie przeważają dziewczynki. W wiosce, w której się urodziłam, w 1976r. urodziło się chyba 17 dziewczynek i jeden chłopaka - mój brat:-)
No ale mu się trafiło ;-);-)

czyli na różnych aparatach może wyjść inny wynik, tak? i trzymamy się normy z tego aparatu, na którym było robione badanie?
Tak najlepiej. U mnie norma 74-106

Ja mam badanie na tolerancje glukozy 22 lipca. W UK mozna je wykonac dopiero po 28tc. Mam przybyc do szpitala,pobiora krew,wypic polikarb,relaksowac sie 2 godziny i znow pobor krwi. Aha i nic nie jesc od 22:00 poprzedniego wieczoru,tylko pic wode. To chyba podobnie jak u Nas;-)

reklama
hej dziewczyny..zgadzam się z przedmówczyniami odnosnie róznych norm dla róznych laboratoriów..ja mam glukozę na czczo 68,4 przy normie 70-100, zas po wypiciu 75g glukozy 88,2

ja dziś wylądowałam u lekarza, bo tak mi spuchły stopy, że odpoczynek nic nie pomógł..dostalam L4 (juz pewnie do pracy nie wróce) i antybiotyk na zwalczenie bakterii w moczu :-(
dziwne to puchniecie stóp..gdy w sobotę sprzatałam i bylam na nogach prawie non stop..nóżki miałam jak sarenka :sorry2: a poszlam do pracy..usiadłam za biurkiem i mam stópki słonicy..:confused: podobno to wina nerek..muszę zrobić badanie moczu po zazyciu wszystkich antybiotyków..
w niedziele mam wizytę u ginka to zobaczę malucha..i czy Kajtek to nadal Kajtek;-) że zacytuje Amelkową ;-)

Do góry