reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Ja już przyzwyczaiłąm się do tej podjęzykowej, więc może spróbuj.

dzisiaj lekarz powiedział że luteiny w sumie już brać nie muszę, bo to taki etap ciąży że stawianie brzuszka nie powinno zaszkodzić, tym bardziej że szyjka zamknięta i długa. Kazał brać magnez trzy razy dziennie po jednej tabletce i już.

tak brzuszek twardy i strasznie mnie boli i kłuje po prawej i lewej stronie :-(mam nadzieje że z maleństwem wszystko będzie dobrze :-(

Bidulko... Tak jak pisałam przed chwilą - maleństwu to nie grozi, chyba że przedwczesnym porodem, ale jeśli dostałaś leki i będziesz dużo leżeć to nic takiego się nie stanie :* :*

Gemelo moja znajoma jest w 35tc i jej córa ma prawie 3300g więc wszystko możliwe jeśli Twoje chłopaki tak rosną ;-);-):-)

reklama
:tak: już brałam ,dużo odpoczywamy. Martwie się ponieważ mój lekarz ma 2 tygodnie urlopu , powiedział że będzie pod kom. ,cały czas myśle pozytywnie i ciesze się z każdego kopniaczka;-)

najważniejsze to myśleć pozytywnie :tak::tak::tak:
dzielna babeczko ;-)

Jagoda ja dostałam skierowanie na kolejne kłucie... Ale się cieszę bo ostatnią morfologię miałam miesiąc temu, mocz też... I chyba jeszcze w tym tygodniu się wybiorę bo mnie ten mój mocz nurtuje czy tam wszystko dobrze...

ja wczoraj odwiedziłam lekarza... nakazała się nie przemęczać i duuużo wypoczywać po zbadaniu podwozia, podejrzewam, że coś z szyjką ale ta babka nic nigdy nie mówi....
skierowanie do endokrynologa dostałam i koniecznie mam się u niego jak najszybciej zjawić:dry:

poza tym mam KONIECZNIE brać feminital a nie inne witaminy bo przy mojej tarczycy tylko ten ma coś tam coś tam w odpowiedniej ilości:sorry2:

bierze Pani nospę? bo ma Pani twardy brzuch... kurcze nie biorę a ja mam taki zawsze taki sam a napietego to ona go nie widziała:tak:

skierowanie na usg na początek sierpnia (jupi!!!:happy2:)

aha i mega dziwne wyniki ociążenia glukozą... na czczo 60 przy normie 80-120, po 1h 80 i po drugiej godzinie też 80... nie wiem jak to interpretować:baffled:

ja wczoraj odwiedziłam lekarza... nakazała się nie przemęczać i duuużo wypoczywać po zbadaniu podwozia, podejrzewam, że coś z szyjką ale ta babka nic nigdy nie mówi....
skierowanie do endokrynologa dostałam i koniecznie mam się u niego jak najszybciej zjawić:dry:

poza tym mam KONIECZNIE brać feminital a nie inne witaminy bo przy mojej tarczycy tylko ten ma coś tam coś tam w odpowiedniej ilości:sorry2:

bierze Pani nospę? bo ma Pani twardy brzuch... kurcze nie biorę a ja mam taki zawsze taki sam a napietego to ona go nie widziała:tak:

aha i mega dziwne wyniki ociążenia glukozą... na czczo 60 przy normie 80-120, po 1h 80 i po drugiej godzinie też 80... nie wiem jak to interpretować:baffled:

Jednym słowem, Twoje wyniki krzyczą "możesz się obżerać słodyczami" ;-):-D:-D:-D
A tak na serio to mimo wszystko skonsultuj się z lekarzem, bo niski cukier zazwyczaj oznacza hipoglikemię lub kiepską pracę tarczycy.

To i na tym wątku się pochwalę.Będziemy mieli córcię,lekarz potwierdził,na 99,9%:-D:-D:-D

Gratulacje:-)

Feminatal ma dużo jodu, który jest odpowiedzialny za pracę tarczycy a chyba inne witaminy go nie mają:-)

reklama
gratulację córeczki
no nasze dzieciaczki już coraz większe i bardzo dobrze.
u Ciebie Catedro ten niski cukier to pewnie związany z tą tarczycą tak jak pisze Gamelo.

Do góry