reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

ja magnez pije musujacych tabltkach ale jest niedobry a moj m kupul mi na szczescie mandarynkowy skosztuje ale tez na paewno nei jest smaczny :p

reklama
Niunia no mi własnie smakuje magnez musujący, ale tak zaczełam czytac w necie i jedni piszą że nie można musującego a inni że można i zgłupiałam:baffled:

Nie wiem, czy to też się tyczy magnezu, ale jak byłam w aptece po wapno na uczulenie od truskawek to też poprosiłam o to by było musujące najlepiej, a ona, że w ciąży nie można żadnych mucujących i dała mi wapno w tabletkach do połykania.

To juz wyolbrzymianie na moim pudeleczku pisze nawet ze zalecany w czasie zwiekszonego zapotrzebowania np kobiety w ciazy tak jet napisane lekarz pwoiedzial z emoge pic aptekarka tez i nawet koleznaki pily jak byly w ciazy i porodzily silcznych synkow bo w tym roku urodzilo moich 5 kolezanke i kazda synka!!:D ja ino coreczke heeh

No nie nazwałabym tego wyolbrzymianiem. Może to tylko o wapno chodziło, że nie może być musujące bo mówiąc o ciąży powiedziała "Dla ciężarnych musujące nie może być, jest specjalne w tabletkach". Piszę tylko to co wiem od aptekarki, a skoro i Elisabeth też o tym wspomniała więc coś może w tym być.

Laski to jaki ten magnez bierzecie? w tabletkach czy musujący tez można? bo ja nie chcę brac nospy, w moich witaminach nie ma magnezu więc bym sobie dodatkowo łykała...
Ja biorę w tabletkach ale jest tak duży, że na 4 kawałki muszę łamać.
M mi kupił jakiś z największą dawką
Magnezin, tabletki, 500 mg, (130 mg Mg 2+), 30 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

sorry dziewczynki ja mam wapno w pluszu :p hehe wlasnie teraz sie skaplam jak go pije ...A magnez na co jest ??
Łagodzi skurcze mięśni- tak mi się zawsze wydawało;-)

Ja biorę zwykłe w tabletkach. Próbowałam musującego ale mam po nim meeeega zgagę, więc już tylko tabletki zostały (po których nomen omen też mam zgagę, ale znacznie mniejszą ;-))

reklama
Ja biorę w tabletkach ale jest tak duży, że na 4 kawałki muszę łamać.
M mi kupił jakiś z największą dawką
Magnezin, tabletki, 500 mg, (130 mg Mg 2+), 30 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie

Łagodzi skurcze mięśni- tak mi się zawsze wydawało;-)

Kinguś, bo powinnaś kupić taki z B6. Jest mniejszy i lepiej się ten magnez wchłania. A w ogóle magnez zmniejsza pobudliwość nerwowo-mięśniową i współdziała w tworzeniu struktury kości. Z mundrej ulotki magnezowej przepisałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry