reklama
boozqowa
Październik 09'
Nie wiem, czy to też się tyczy magnezu, ale jak byłam w aptece po wapno na uczulenie od truskawek to też poprosiłam o to by było musujące najlepiej, a ona, że w ciąży nie można żadnych mucujących i dała mi wapno w tabletkach do połykania.
To juz wyolbrzymianie na moim pudeleczku pisze nawet ze zalecany w czasie zwiekszonego zapotrzebowania np kobiety w ciazy tak jet napisane lekarz pwoiedzial z emoge pic aptekarka tez i nawet koleznaki pily jak byly w ciazy i porodzily silcznych synkow bo w tym roku urodzilo moich 5 kolezanke i kazda synka!! ja ino coreczke heeh
boozqowa
Październik 09'
No nie nazwałabym tego wyolbrzymianiem. Może to tylko o wapno chodziło, że nie może być musujące bo mówiąc o ciąży powiedziała "Dla ciężarnych musujące nie może być, jest specjalne w tabletkach". Piszę tylko to co wiem od aptekarki, a skoro i Elisabeth też o tym wspomniała więc coś może w tym być.
kinguś
Nie poddam się
Ja biorę w tabletkach ale jest tak duży, że na 4 kawałki muszę łamać.Laski to jaki ten magnez bierzecie? w tabletkach czy musujący tez można? bo ja nie chcę brac nospy, w moich witaminach nie ma magnezu więc bym sobie dodatkowo łykała...
M mi kupił jakiś z największą dawką
Magnezin, tabletki, 500 mg, (130 mg Mg 2+), 30 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie
Łagodzi skurcze mięśni- tak mi się zawsze wydawało;-)sorry dziewczynki ja mam wapno w pluszu hehe wlasnie teraz sie skaplam jak go pije ...A magnez na co jest ??
boozqowa
Październik 09'
A magnez na co jest ??
Dokładnie tak jak Kinguś napisała. Magnez działa rozkurczowo. Ja brałam jak miałam skurcze w łydkach w nocy, brałam przez kilka dni i przeszły i -odpukać- do tej pory się nie odezwały.
reklama
Ja biorę w tabletkach ale jest tak duży, że na 4 kawałki muszę łamać.
M mi kupił jakiś z największą dawką
Magnezin, tabletki, 500 mg, (130 mg Mg 2+), 30 szt - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie
Łagodzi skurcze mięśni- tak mi się zawsze wydawało;-)
Kinguś, bo powinnaś kupić taki z B6. Jest mniejszy i lepiej się ten magnez wchłania. A w ogóle magnez zmniejsza pobudliwość nerwowo-mięśniową i współdziała w tworzeniu struktury kości. Z mundrej ulotki magnezowej przepisałam