reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

cześć Kobitki,

ja byłam 14 maja u lekarza. Nie było usg, ale badanie ginekologiczne-gin zawsze spr czy od środka jest ok, czy np. szyjka się nie skraca i słuchaliśmy serducha dziecka.
Dostałam skierowania na badania krwi, moczu i jakieś tam takie ogólne. W czerwcu połówkowe :-) Gin obiecał,że teraz już nam powie KTO mieszka w brzuszku:tak:
Chodzę do Gin prywatnie, za wizytę daję 120zł. USG nie mam robionego za każdym razem i NIE ZA KAŻDYM RAZEM Gin bierze ode mnie kasę. Mniej więcej co druga wizytę, a zazwyczaj wtedy kiedy usg robi.
Ale najważniejsze, że z Maleństwem wszystko ok i że Gin odpowiada na każde nawet najdziwniejsze pytanie.

reklama
Ja płacę za wizytę + usg 200 zł. Badania krwi i moczu robię na miejscu u niego. Nie muszę nigdzie latać, bo on sam mi krew pobiera. A zazwyczaj wolę się na wizytę umawiać rano, póki widzę na oczy. Potem z tym różnie bywa. Ale ja mam do niego ogromne zaufanie. W końcu raz już mi życie uratował :tak:No i wyciągnął moją siostrę z choroby bądź co bądź nieginekologicznej. Jedyny minus jaki posiada to masakrycznie owłosione ręce, na które nie mogę patrzeć. :rofl2: Aha jeszcze jedno. W tych 200 zł mam też usg 3d od samego początku. I nie jest ważne czy to usg genetyczne, zwykłe czy połówkowe. Zawsze mam robione wszystkie pomiary. Dosłownie wszystkie. Inna sprawa, że ja muszę chodzić co 3 tygodnie do niego.
No i teraz już mi nie sprawdza od środka, bo jak się ostatnio dowiedziałam, lepiej tam nic nie ruszać. A szyjkę sprawdza mi na usg

Hej hej, a wiec byłam na 3d i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona. Umówiłam się na wizytę w lux medzie, przyjemność ta kosztowała nas nieco mniej niz w innych gabinetach a mianowicie 230zl. Mam 20 min film i mnustwo pozytywnych wrazen:-) Pani doktor przemila, caly czas mowila co widzi co i jak powinno byc dlaczego tak jest i o czym to swiadczy. Teraz z moim kochanym jestesmy bogatsi o wiedze o maluszku:tak: Przyznam sie wam ze nawet zastanawiam sie nad zmiana lekarza z tego wzgledu ze moj nie robil nigdy zadnych pomiarow maluszka i nawet serduszka nie sluchalam nie zaproponowal mi nawet badan prenatalnych:angry: a teraz to juz za pozno....

Hej hej, a wiec byłam na 3d i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona. Umówiłam się na wizytę w lux medzie, przyjemność ta kosztowała nas nieco mniej niz w innych gabinetach a mianowicie 230zl. Mam 20 min film i mnustwo pozytywnych wrazen:-) Pani doktor przemila, caly czas mowila co widzi co i jak powinno byc dlaczego tak jest i o czym to swiadczy. Teraz z moim kochanym jestesmy bogatsi o wiedze o maluszku:tak: Przyznam sie wam ze nawet zastanawiam sie nad zmiana lekarza z tego wzgledu ze moj nie robil nigdy zadnych pomiarow maluszka i nawet serduszka nie sluchalam nie zaproponowal mi nawet badan prenatalnych:angry: a teraz to juz za pozno....
Dzięki za info.
Ja mam karte do enel medu ciekawe czy można wykonać 3d??
Ja też jeszcze nie słyszałam bicica serduszka maleństwa i też nie miałam badań prenatalnych ale można je zrobić jeszcze między 20-24 tyg.

Ostatnia edycja:
Ja też chodzę prywatnie. Wizyta 80 zł, jak mi robi USG to 150 zł. Więc tylko raz zapłaciłam 80 zł :-p Na miejscu mam laboratorium, więc z badaniami nie ma problemu. Niestety za każdym razem bada mnie od dołu :wściekła/y: a ja tego nie znoszę!!!

Mi na wizycie babka powiedziała ze na badania prenatalne już za późno a jestem w 16 Tc, zazwyczaj wykonuje się je w 11-13 Tc.

Ja chodze na NFZ nic nie place wizyty mam co 3 tyg zawsze mam usg to normale 2d, za badania nic nie place, ale cala wizyta trwa okolo 5 min i kurcze to mniee martwi bo inne znajome siedza u doktorkow okolo 30 min..:zawstydzona/y: a ja tach ciach i po sprawie Wy tez tak macie??

Ja chodze na NFZ nic nie place wizyty mam co 3 tyg zawsze mam usg to normale 2d, za badania nic nie place, ale cala wizyta trwa okolo 5 min i kurcze to mniee martwi bo inne znajome siedza u doktorkow okolo 30 min..:zawstydzona/y: a ja tach ciach i po sprawie Wy tez tak macie??

Ja siedzę z 20 minut jak nic. Ale to nie chodzi o długość wizyty, tylko jakość. Może i trwać 5 minut. Ja tak sobie myślę, że jak się chodzi prywatnie, to trwa dłużej, bo cóż, jak to by wyglądało, zapłacić 200 zł za 5 min :-p

Uważam, że absolutnie nie masz co się martwić, jak gin jest dobry, to 5 min wystarczy :-)

reklama
Dzięki Dziewczynki za odpowiedzi, ale przyznam się Wam, że jestem przerazona że tyle biorą lekarze za prywatne wizyty. Ja sie uparłam i powiedziałam, że nie będe chodzić prywatnie, chodze państwowo. Natomiast jeśli moja pani gin przestanie mi się podobać albo mi podpadnie to wtedy bedę się zastanawiać nad kimś innym, póki co jest ok. Choc na jedno usg chciałabym iść do kogoś innego, ale zbytniego wyboru nie mam...

Do góry