reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
A ja Wam powiem, że dostałam od gina receptę na nuva ring i właśnie testuję od soboty to cudo. Jak na razie same zalety i jedna wada. Zalety to takie, że nie czuć tego, można o tym zapomnieć na 3 tygodnie, facet też tego nie czuje w trakcie. Wadą może być cena - około 50 zł co miesiąc. Ale nie mam po niej żadnych sensacji, wątroba i żołądek nie są obciążone. Ogólnie rewelka :-D

roksi mój gon twierdzi że to to samo - jeden producent dwie nazwy handlowe, ciekawe - zapytaj :-)
Co do bóli głowy - taka jest różnica pomiędzy wkładką z hormonem a hormonem doustnym, że ten we wkładce działa miejscowo... można wiec przypuszczać, że takich objawów jak bóle głowy nie będzie.
Ja też jestem zdecydowana - moj gin powiedział że po dwóch cc musi to zrobić w znieczuleniu ogolnym, no i koszt to 1200 peelenów.
Abeja dokładnie Mirena i Lady Insert to jedno i to samo:tak: jeśli chodzi o bóle głowy to tak jak piszesz nie powinny być. Owulacja normalnie występuje także nie oszukujemy organizmu jak w przypadku tabletek. U mojego doktora koszt 900zł z założeniem:tak: umówiłam się po nowym roku:tak: doktor będzie mi zakładał w szpitalu w znieczuleniu:tak:

reklama
moja kumpela ze styczniówek ma implant założony w GB i szuka teraz lekarza, który jej w PL to wyciągnie, ale w sumie nie wiem czemu.
Słyszałam, że MNirena w GB też jest bezpłatna.

Do góry