reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Catedra trzymam kciuki za pomyślne zakończenie.

Kms ja też mys;a;am ze bede sucha a tymczasem strasznie mnie zalewa, i strasznie mnie to wkurza czyu cos da sie z tym zrobic?

A lekaarze chyba ;ubia jak sie przychodzi na wizyty te pierwsze po porodzie z dzieciaczkami, ja poszlam do mojego g z igorem bo niemialam go z kium zostawic a g wyszedl do poczekalni bo zobaczyl na kamerce ze przyszlam, wychodzac krzyknal ''o moje dziecko'' babki sie spojrzaly na niego z zaciekawieniem, a ja jeszcze dorzucilam ''tak panie doktorze to pana'':-D

jadziu dzięki za propozycje ale nie stać mnie na prywatnego lekarza a w wawie nie bywam aż tak często... i tak dwa razy jeżdzę w tygodniu:confused2: jeszcze trochę i bardziej mi się będzie opłacać wynajęcie mieszkania:sorry:

dlatego pomyślałam o skierowaniu do przychodni przy szpitalnej, w sumie z tego co się orientuję to na wizytę czeka się podobną ilość czasu a jednak w przychodni jest za darmo, ordynator przyjmuje w każdy piątek państwowo, tylko, żeby się zapisać trzeba mieć skierowanie od gina, ale jeśli Twój gin nie wie co z tym zrobić, to może dałby skierowanie bez problemu do specjalisty, który się specjalizuje w tym ?

ja sama poszłam teraz na kontrolę po porodzie do luxmedu, gdzie mam kartę, żeby tych 200zł nie wydawać, bo mi szkoda na taką wizytę po porodową

Ostatnia edycja:
Ja byłam dzisiaj u mojego gina i jestem miło zaskoczona :tak::tak:
Pytał o antykoncepcję, a ja mu na to że ja jestem jedną z tych nawiedzonych, które stosują naturalne metody (czyt. objawowo-termiczną), a on mi na to że wcale nie jestem nawiedzona i że on też jest wierzący :-D:-D
trafił swój na swego :-D:-D:-D:-D:-D
potłumaczył mi dużo też w związku z powracaniem płodności i jak sobie radzić no i powiedział żebym przyszła za dwa miesiące na usg jajników, czy się już aktywują.:sorry:

chodziło mi o globulki na suchość poch. a nie o :-).antykoncepcje
a takie globulki są na receptę???
Lekarz mi powiedział że mam się zaopatrzyć w dobry środek nawilżający w aptece, nie w sexshopie (tak powiedział!!!:-D) bo mam śluzówkę w pochwie jak u 60-letniej kobiety :sorry: powalił mnie tym porównaniem...

Pytał o antykoncepcję, a ja mu na to że ja jestem jedną z tych nawiedzonych, które stosują naturalne metody (czyt. objawowo-termiczną), a on mi na to że wcale nie jestem nawiedzona i że on też jest wierzący :-D:-D
potłumaczył mi dużo też w związku z powracaniem płodności i jak sobie radzić no i powiedział żebym przyszła za dwa miesiące na usg jajników, czy się już aktywują.:sorry:

Lekarz mi powiedział że mam się zaopatrzyć w dobry środek nawilżający w aptece, nie w sexshopie (tak powiedział!!!:-D) bo mam śluzówkę w pochwie jak u 60-letniej kobiety :sorry: powalił mnie tym porównaniem...

to fajnie,że na takiego lekarza trafilaś :tak:
mnie ginka też porównała a raczej moje podwozie do takiego jakie jest u kobiet po menopauzie :happy:

ja sama poszłam teraz na kontrolę po porodzie do luxmedu, gdzie mam kartę, żeby tych 200zł nie wydawać, bo mi szkoda na taką wizytę po porodową
aw luxmedzie masz dla synka wykupiony pakiet?? my w naszym mamy nawet jakieś darmowe szczepionki dla nas i małej;-)

faktycznie lepiej kupić w aptece , przykre porównanie ale jesteś piękną kobitką:tak:;-):-)

Ostatnia edycja:
elka67 tylko dla starszego mam wykupiony pakiet w luxmedzie, ale prawdę mówiąc nie interesowałam się szczepionkami. My mamy w miarę sensowną przychodnię i pediatrów na miejscu i prawdę mówiąc wykupiliśmy dla Krystiana pakiet w lux ze względu na dentystów dziecięcych.
Ignasiowi na razie nie wykupowaliśmy.
Ale my mamy podstawowy pakiet to nie wiem czy jakieś darmowe szczepionki by w nim były. Mój mąż opłaca za mnie i starszego abonament w pracy a on ma z pracy za darmo.

reklama
Do góry