reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Widzę, że poruszony temat który mnie interesuje czyli @.
Byłam u gina i zapomniałam się spytać.
Wyczytałam, że część dostała po 6 tyg. a ile najdłużej można czekać na @?

reklama
kinguś bywa, że jak się karmi długo to i do roku można nie mieć (tudzież kilka ładnych mieszków) ale to indywidualna kwestia.

Ja bylam u lekarki ponad tydzien temu bo krwawienie po porodzie ustalo a po trzech dniach znow sie pojawilo - powiedziala mi po badaniu ze to prawdopodobnie @. Potem wszystko przeszlo i dzisiaj,po czterech dniach znow krwawie - ciekawe jak teraz to wytlumaczy..:zawstydzona/y::-(Brzuch mnie pobolewa ale raczej nie jak na @ bo w innych miejscach..:sorry:

Kurcze dziewczyny a ja nic.. plamienie już ustało dawno, a miesiączki nie ma.. ciekawe czy jak karmie piersią ją dostanę??... u lekarza jeszcze nie byłam.. ale się wybieram:-)

ja to już sama nie wiem czy to @:crazy: trzy dni temu pobolewał mnie brzuch takie znajome uczucie:confused2: było plamienie lekkie:confused2: dwa dni temu cisza ale brzuch też pobolewał:confused2: wczoraj znów lekkie plamienie:confused2: a już odchody popołogowe skończyły się tydzień temu był tylko taki pomarańczowy śluz:confused2: no nic w czwartek idę do doktora:tak:

Jak się karmi piersią to można nie mieć i kilka lat, jedna majówka karmiła 2 lata i tyle nie miała @, dopiero po 2 miesiącach od odstawienia małej od piersi dostała :cool2:.
Ja dostałam za pierwszym razem prawie po roku, urodziłam 21.04.2005 a pierwszej @ po dostałam 04.04.2006, taka równa data to sobie zapamiętałam :-D:-D:-D. Ale karmiłam jeszcze do 20.06.2006.

Ale na to nie ma reguły, niektóre dziewczyny karmiące wyłącznie piersią dostawały po 6-8 tygodniach już.

Byłam u gin. Wszystko ok. Przepisała mi tabletki: Azalia. A ja mam wątpliwości, czy na pewno nie będą miały wpływu na karmienie?

Izaa Azalia i Cerazette to tablety przy których mozna karmić. Cerazette brałam po pierwszym porodzie. Teraz biorę Azalię.

Mi dziś mija właśnie równo piąty tydzień od porodu :-) nacięcie całkiem już chyba zagojone - przynajmniej ja nic nie czuję. Od kilku dni plamienie się już nie pojawia - czyli teraz wyczekiwać (choć niekoniecznie) @.
Pierwsza wizyta u gina od porodu teraz w poniedzialek i zobaczymy co i jak TAM się dzieje :tak: i też poruszę temat antykoncepcji.

reklama
ja nie wiem na co się zdecydować z tą antykoncepcja, a w ogóle to jestem w tej kwestii zielona, bo powiedziałam sobie, że dopóki nie urodzę drugiego dziecka to chemii brać nie będę, czyli teraz musze sobie trochę poczytać to i owo...

Do góry