reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Tak jak myślałam-jutro na oddział.. Mam mało wód, gin powiedział, że jeszcze nie jest ich za mało, ale za 2-3 dni może już być, dlatego woli mnie mieć pod kontrolą..
Dobrze ze masz fajnego gina,ktory dba o Twoje badania i malenstwo:tak::-)Mam nadzieje ze wywolanie nie bedzie konieczne:tak:Trzymam kciuki;-)
Ja mam sie zglosic do szpitala w srode rano (3 dni po terminie) ale mam obawy po tych ostatnich akcjach czy moge zaufac sluzbie zdrowia w UK:shocked2::sorry:Zeby nie skonczylo sie tak jak w 38tc na "obmacaniu" brzucha,zmierzeniu cisnienia i badaniu moczu bo mnie szlag trafi..:wściekła/y:

Widzę dziewczyny że każdy z lekarzy już postanawia działać w naszych tematach odnośnie porodu mój mnie wczoraj na wizycie zaskoczył!!!!!!
Stwierdził że "zrobi mi rozwarcie na 2 cm" bolało jak cholera jasna ale mam rozwarcie, stwierdził że mam już niedługo termin (na 17.10) i nie chce żebym się męczył i zadziałał... jak by coś się nie ruszyło to mam wpaść poza kolejką w poniedziałek i zrobi taki sam myk tylko na więcej cm, dzwoniłam potem do położnej i ona powiedziała że to był masaż szyjki i szkoda że to zrobił bo ona by wolała żeby malutka sama zechciała wyjść żeby to wszystko ruszyło samo a nie takie macanki... Powiedziała że jak wpadnę do niej w sobotę to jak chce to ona może mi coś takiego zrobić.. A dziś kolejna wizyta usg... A ktg już się nie załapię tylko przed porodem hahahah :-D Dziś odbieram wynik na paciorka;-)

Tak jak myślałam-jutro na oddział.. Mam mało wód, gin powiedział, że jeszcze nie jest ich za mało, ale za 2-3 dni może już być, dlatego woli mnie mieć pod kontrolą.. Jeśli przez ten czas urodzę, to fajnie, jeśli nie, to wywołanie.. eh.. :-( Ale przynajmniej będę miała pewność, że z Młodą wszystko ok (przez ostatnie 2 tyg przybrała tylko około 100 gramów :baffled:). Ach i szyjka nie chce mi się skracać (ma 2 cm), jedynie trochę się rozwiera od tylnej strony i Mała napiera tam mocno główką, dlatego mnie tak boli krzyż..:sorry:

wszystko będzie ok :tak::tak: moja szyjka też się tak rozwiera, niby jest to rozwarcie a ona i tak szczelna :eek::eek:

Ja mam sie zglosic do szpitala w srode rano (3 dni po terminie) ale mam obawy po tych ostatnich akcjach czy moge zaufac sluzbie zdrowia w UK:shocked2::sorry:Zeby nie skonczylo sie tak jak w 38tc na "obmacaniu" brzucha,zmierzeniu cisnienia i badaniu moczu bo mnie szlag trafi..:wściekła/y:
to już jutro... bądź dobrej myśli!

Widzę dziewczyny że każdy z lekarzy już postanawia działać w naszych tematach odnośnie porodu mój mnie wczoraj na wizycie zaskoczył!!!!!!
Stwierdził że "zrobi mi rozwarcie na 2 cm" bolało jak cholera jasna ale mam rozwarcie, stwierdził że mam już niedługo termin (na 17.10) i nie chce żebym się męczył i zadziałał...

jaki hardcore !!!:szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

ja mam się zgłosić na IP w czwartek, jeju, wolałabym żeby samo ruszyło...:confused2::confused2:

Guziczek aż ciarki mnie przeszły po twoim poście , choć wiem że takie masaże często pomagają lecz do najprzyjemniejszych nie należą:eek::laugh2:

Amelkowa byle do czwartku:tak::tak::tak:

Guziczek aż ciarki mnie przeszły po twoim poście , choć wiem że takie masaże często pomagają lecz do najprzyjemniejszych nie należą:eek::laugh2:

Amelkowa byle do czwartku:tak::tak::tak:

Ja sobie tego masażu nie wyobrażam :szok::szok::szok: zrobić rozwarcie to wsadzić na hamca palca do szyki i w niej gmerać :eek::eek::eek::eek: no bo jak inaczej???
nie dałabym sobie czegoś takiego zrobić :no::no::no:

Byle do czwartku... W naszym szpitalu jakimś żelem smarują szyjkę ewentualnie :sorry::sorry:

EDIT: aż mnie ciary przechodzą jak myślę o tym 'masażu'...

Mnie nawet nie uprzedził że coś takiego zrobi tylko wiecie myślałam żę to normalne badanie..one zawsze bolą przynajmniej mnie i teraz tez strasznie bolało i kurcze powiedział że teraz mam 2cm...:szok::szok:
Tylko co z tego że mam rozwarcie jak nie mam skurczy:eek::eek:?? To mnie cały czas zastanawia...:szok:
No ale zobaczymy co dzisiejszy dr powie... normalnie mam maraton w tym tyg :confused2:

reklama
Do góry