reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Monia ja miałam ten sam problem czekałam na poród jak na zbawienie, m.in z powodu opuchlizny wyglądałam jak balon, a kostki to była tragedia, kilka dni chba ze 2 i wszystko mi zeszło, i moje kostki, ogólnie całe nogi, ręce nadgarstki wszystko mi się wydało wtedy takie szczupłe. :-DBardo się cieszyłam :-D

Mam jakieś dziwne przeczucie, że niedługo tam wrócę. Mam skurcze + mała tak naciska główką, że najchętniej zamieszkałabym w toalecie...

Z USG wynika, że średnica główki ma blisko 10 cm ...

Moja Malutka na usg 8.10 czyli to był 37t 2d główka BPD 92 mm :-) a obwód HC 331 mm

Ja dziś mam wizytę u tego konowała bo jeszcze do niego chodzę w końcu prowadził mi całą ciąże to bez sensu zmieniać go na 2 wizyty a jutro idę do cudownego lekarza prywatnie i zrobi mi usg mam nadzieję że główka mojej nie jest duża bo już mnie ściska w kroku jak to piszę....:baffled::baffled::baffled:

Mnie jeszcze Mała nie uciska, ale czasem strasznie mnie w kroczu( szyjce) zakłuje. :happy: Ja dziś kolejna kontrolna u gina, w środę powtórka dadań, mam nadzieję, że się te bakterie w moczu polepszyły a najlepiej znikneły.

Mnie Młoda naciska główką od jakiegoś tygodnia, coraz mocniej, czasami mam problem, żeby usiąść, tak boli... W dodatku boli krzyż, a właściwie napi*****a..:sorry: A jak Mała zaczyna się wiercić, to mam ochotę skoczyć z okna..:sorry: Wiem, że poród będzie bardziej bolał :-D ale tylko przez chwilę, a nie cały tydzień.. Wybaczcie, że tak marudzę, ale mnie boli i muszę się wyżalić :-p
Na 19.00 gin; oby miał dla mnie dobre wieści..

Tak jak myślałam-jutro na oddział.. Mam mało wód, gin powiedział, że jeszcze nie jest ich za mało, ale za 2-3 dni może już być, dlatego woli mnie mieć pod kontrolą.. Jeśli przez ten czas urodzę, to fajnie, jeśli nie, to wywołanie.. eh.. :-( Ale przynajmniej będę miała pewność, że z Młodą wszystko ok (przez ostatnie 2 tyg przybrała tylko około 100 gramów :baffled:). Ach i szyjka nie chce mi się skracać (ma 2 cm), jedynie trochę się rozwiera od tylnej strony i Mała napiera tam mocno główką, dlatego mnie tak boli krzyż..:sorry:

reklama
Do góry