reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
Monia ja miałam ten sam problem czekałam na poród jak na zbawienie, m.in z powodu opuchlizny wyglądałam jak balon, a kostki to była tragedia, kilka dni chba ze 2 i wszystko mi zeszło, i moje kostki, ogólnie całe nogi, ręce nadgarstki wszystko mi się wydało wtedy takie szczupłe. :-DBardo się cieszyłam :-D

Mam jakieś dziwne przeczucie, że niedługo tam wrócę. Mam skurcze + mała tak naciska główką, że najchętniej zamieszkałabym w toalecie...

Z USG wynika, że średnica główki ma blisko 10 cm ...

Moja Malutka na usg 8.10 czyli to był 37t 2d główka BPD 92 mm :-) a obwód HC 331 mm

Ja dziś mam wizytę u tego konowała bo jeszcze do niego chodzę w końcu prowadził mi całą ciąże to bez sensu zmieniać go na 2 wizyty a jutro idę do cudownego lekarza prywatnie i zrobi mi usg mam nadzieję że główka mojej nie jest duża bo już mnie ściska w kroku jak to piszę....:baffled::baffled::baffled:

Mnie jeszcze Mała nie uciska, ale czasem strasznie mnie w kroczu( szyjce) zakłuje. :happy: Ja dziś kolejna kontrolna u gina, w środę powtórka dadań, mam nadzieję, że się te bakterie w moczu polepszyły a najlepiej znikneły.

Mnie Młoda naciska główką od jakiegoś tygodnia, coraz mocniej, czasami mam problem, żeby usiąść, tak boli... W dodatku boli krzyż, a właściwie napi*****a..:sorry: A jak Mała zaczyna się wiercić, to mam ochotę skoczyć z okna..:sorry: Wiem, że poród będzie bardziej bolał :-D ale tylko przez chwilę, a nie cały tydzień.. Wybaczcie, że tak marudzę, ale mnie boli i muszę się wyżalić :-p
Na 19.00 gin; oby miał dla mnie dobre wieści..

Tak jak myślałam-jutro na oddział.. Mam mało wód, gin powiedział, że jeszcze nie jest ich za mało, ale za 2-3 dni może już być, dlatego woli mnie mieć pod kontrolą.. Jeśli przez ten czas urodzę, to fajnie, jeśli nie, to wywołanie.. eh.. :-( Ale przynajmniej będę miała pewność, że z Młodą wszystko ok (przez ostatnie 2 tyg przybrała tylko około 100 gramów :baffled:). Ach i szyjka nie chce mi się skracać (ma 2 cm), jedynie trochę się rozwiera od tylnej strony i Mała napiera tam mocno główką, dlatego mnie tak boli krzyż..:sorry:

reklama
Do góry