reklama
trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok:-)ja dziś idę na wizytę. Mężuś musi tylko odebrać moje wyniki krwi i moczu. ciekawe, co w trawie piszczy? :-)
monisia1979
Fanka BB :)
daizee,też trzymam kciuki

!!!

L
LuizaPatrycja
Gość
jestem...
Na wizycie ok, niunia waży ok. 3300g ale szyjka nie ruszyła, mam ledwo pół centymetra rozwarcia...
I wszystko byłoby dobrze, gdybym w wc w Leroy Merlinie nie zobaczyła krwi na wkładce... tak mi się wydawało że widziałam ją też na rękawiczce u lekarza jak skończył mnie badać ale głowy uciąć nie dam...
Zadzwoniłam do niego co robić, a on że może to być po badaniu, ale lepiej żebym pojechała do szpitala bo może jednak coś się zaczyna dziać...nosz... Dopiero mówił że do porodu jeszcze trochę... Jeśli nie urodzę wcześniej to mam się stawić na IP za tydzień w czwartek... No i jestem prawie pewna że to krwawienie jest po badaniu, bo już raz przez to trafiłam do szpitala w sierpniu...
Nie chcę do szpitala, bo już mnie nie wypuszczą stamtąd do rozpakowania
poczekamy do rana, jak się uspokoi to zostaję w domu...
Dentico pisałaś że po badaniu w szpitalu też krwawiłaś, ile to u Ciebie trwało? Było obfite? U mnie to wygląda jak taki śluz mocno podbarwiony krwią...
Amelkowa te krwawienie napewno jest po badaniu tak się dzieje jak już jest się w oststnim miesiącu, mi też się to zdarzyło krwawiłam do nastepnego dnia. Wiele moich znajomych też tak miało po badaniu, pod koniec ciąży.
smerfi1986
to powodzenia w poniedziałekja sie zgalszam po wizycie ze mala bardzo nisko dostalam skierowanie na cesarke w piatek ide do szptala a w poniedzilek cc
szkoda, że nie możesz robić po swojemu ale lepiej się poświęcić choćby na wizyty położnej.Mnie dzisiaj odwiedzila polozna.
mam nadzieję że się ruszyMelduje się po wizycie. Porodu ani widu ani słychu :-(Jego zdaniem to przenoszę ...
Jak się nic nie ruszy, to 23 października położy mnie do szpitala. Eh...

trzymam kciukija dziś idę na wizytę. Mężuś musi tylko odebrać moje wyniki krwi i moczu. ciekawe, co w trawie piszczy? :-)
Do 23 to byś ze 3 razy urodziła, ale tego ci nie życze. Jeden wystarczy
.
Oby szybciej się udało![]()
mam nadzieję że się ruszy![]()
Dzięki dziewczyny. Ja też mam nadzieję, że Amelka urodzi się wcześniej. Przeprowadziłam kolejną rozmowę

Amelkowa, jak po nocy???
kinguś
Nie poddam się
Trzymaj się już niedługoja sie zgalszam po wizycie ze mala bardzo nisko dostalam skierowanie na cesarke w piatek ide do szptala a w poniedzilek cc

O szkoda ale cóż zrobić.Bardzo podobalo jej sie lozeczko i posciel ale.. musze sciagnac ochraniacz (a przynajmniej jak ona bedzie przychodzic) bo wg niej bedzie dziecku za goraco,kazala schowac posciel (mozna uzywac od 12 miesiaca zycia!)- ma byc tylko materac,kocyk(najlepiej azurowy..) i baldachim (moze zostac..). Massakra jakas..ale dostosowac sie musze..:-(http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1
Musimy jakoś namówić te nasze dzieci by jednak same wyszłyMelduje się po wizycie. Porodu ani widu ani słychu :-(Jego zdaniem to przenoszę ...
Jak się nic nie ruszy, to 23 października położy mnie do szpitala. Eh...

No to superJa miałam wizyte w czwartek, badania troche się poprawiły ale mam nadl brać żelazo 2x dziennie + feminatal.
Trzymam kciukija dziś idę na wizytę. Mężuś musi tylko odebrać moje wyniki krwi i moczu. ciekawe, co w trawie piszczy? :-)

Ja dziś byłam u mojej ginekolog , powiedziała że troszke mi się brzuch obniżył , ale szyjka długa i zamknięta i wszystko ok:-). Dostałam zwolnienie do dnia porodu a 23 jeśli nic się nie będzie działo wcześniej mam się na oddział zgłosić. Aha i zamówiłam globulki w aptece, bo mi w wymazie wyszedł enteroccocus faecalis, 10 sztuk 43zł ,strasznie drogo brrr,
no ale jak trzeba to trzeba.Za tydzień mam się zgłosić kontrolnie tylko z badaniem moczu. Ciśnienie mi wyszło 145/95 ale powiedziała że ujdzie. Przez 2 tyg przytyłam 1 kg, też nienajgorzej , więc moge się jeszcze te 2 tyg obżerać

AgnieszkaKRK31
Mamuśka dwóch urwisków.
No to świetnie Dentico ;-) super wiadomości! A to lekarstwo rzeczywiście drogie... noi bądź u człowieku np pod kreską...
A ja czekam na pon i KTG,bo normalnie mam jakieś takie skurcze, bóle brzucha i jestem ciekawa co wykarze KTG a przy okazji moją ginkę zachaczam, więc mnie obejrzy. No a 19.10 blisko i cc się zbliża duuuuużymi krokami...
A ja czekam na pon i KTG,bo normalnie mam jakieś takie skurcze, bóle brzucha i jestem ciekawa co wykarze KTG a przy okazji moją ginkę zachaczam, więc mnie obejrzy. No a 19.10 blisko i cc się zbliża duuuuużymi krokami...
reklama
daizee
już jesteśmy. wyniki krwi mam książkowe. niestety moje żylaczki są niefajne i dostałam Detralex - 2x dziennie po 1 tabletce. mam jeszcze zrobić badanie na krzepnięcie krwi, więc jutro idę do mojej internistki po skierowanie. zbadał mi brzuch, powiedział, że wszystko ok. "dowcipnie" mnie nie badał. powiedział, że mam przyjść za 1,5 tyg - 19.10. zrobimy usg i wtedy zbada mi szyjkę. pytałam o wymaz na paciorkowca, czy robimy, ale powiedział, że jeżeli coś w wynikach krwi jest nie tak, albo jak coś za 1,5 tyg przy badaniu szyjki mu się nie spodoba, to mi zrobi. ciśnienie krwi super 130/80, przez miesiąc przytyłam tylko 1kg, więc 17kilo od początku. tak więc ogólnie wszystko dobrze :-)