reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Szczerze Ashera to ja też nie muszę brać z soba jakiś dodatkowych badań... co mnie zdziwiło. Też położna mi mówiła, że karta ciąży, dowód, grupę krwi i ostatnie wyniki z moczu-ze względu na E.coli i chyba morfoligia.
Ja tam biorę całą moją dokumentację, która mi się uzbierała przez cały okres ciąży;-) w przyszłym tygodniu porobie badania i mam nadzieję, że to będą już ostatnie...

reklama
Nie muszę Wam pisać jaka jestem szczęśliwa :-D:-D:-D

Super wieści :-) kciuki pomogły

Kopę lat babeczko :-):-)
super że u Was prawie wszystko dobrze:tak::tak: ja też walczę z przeziębieniem - czosnek, syrop z cebuli, wapno, wit C - trzeci dzień leczenia dzisiaj i jest o niebo lepiej :tak::tak: ale gdybym urodziła do końca tygodnia to moje dziecko miałoby sos czosnkowy zamiast mleka :-D:-D:-D

ha, ha :-D:-D i dokupić tylko trzeba kebaba

U nas morfologię, mocz, HBS i GBS, no i ostatnie USG...

i pewnie grupa krwi ? :happy:

Ja wizytę miałam wczoraj i tak: wyniki słabe muszę poprawić i sprawdzić jak po nowym żelazie - ale to po ok. tyg. brania, czyli w poniedziałek znowu mocz i morfologia. Wymaz na GBS pobrany i tu może Was zaskoczę .... z dwóch dziurek :szok: Tętno Kluseczki było wysokie i dostałam skierowanie na KTG no i pojechaliśmy do szpitala .... (im.Orłowskiego) bardzo miła położna w IP podłączyła sprzeęt i tak ponad 20 min. przyszedł lekarz i pyta się czy bolące skurcze a ja ..."to ja mam skurcze???" aż się adziwilam nic a nic nie czułam :-) potem przyszła kolejna lekarka i zbadała podwozie - wszystko ok. KTG też ok. tętno skacze ale podobno to normalne, skyrcze na wypisie całkiem równomierne ale to też ok. Także wczoraj miałam pierwszy kontakt z IP w szpitalu, w którym chce rodzić :tak: cisza i spokój tam panujący tak mnie zdziwił, że aż sie spytałam, czy duże teraz oblężenie ciężarówek .... i okazało sie, że przyjęcia do czwartku wstrzymane (tylko nagłe przypadki) z powodu remontu :happy: no to mi się udało

Ostatnia edycja:
Kachurek miło, że zajrzałas do nas...

Kinguś:-)cieszę się razem z Tobą...

Kms u mnie też pobierali wymaz z nr1 i nr2;-)

Asheara myśle, ze lepiej zabrac ze sobą cała dokumentację z ciąży, czyli karta, wyniki badań, zdjęcia usg, wypisy ze szpitala (jak się lezało), dokument tożsamości i zaświadczenie o ubezpieczeniu...

Kinguś, to my też się bardzo cieszymy:):-):-):-)

Kinguś wieści bombowe :-);-)

Kinguś :-):-):-):-)

no to bardzo się cieszę:-)

Ale wiesz Kinguś jak to jest tak szczerze, nerka nie miała szans z nami, w końcu w kupie siła:-D:-D:-D:-D:-D

Kinguś - Super wieści :tak:
Kinguś:-)cieszę się razem z Tobą...
Dziewczyny kochane jesteście aż się popłakałam ach te hormony;-)

Super wieści :-) kciuki pomogły

Ja wizytę miałam wczoraj i tak: wyniki słabe muszę poprawić i sprawdzić jak po nowym żelazie - ale to po ok. tyg. brania, czyli w poniedziałek znowu mocz i morfologia. Wymaz na GBS pobrany i tu może Was zaskoczę .... z dwóch dziurek :szok:
Mam nadzieje, że wyniki się poprawią.
Już myślałam, że tylko mnie taki zaszczyt spotkał z tym wymazem;-);-):confused2:

u mnie wymagają tylko karty ciąży, leg.ubezpieczeniowej (ważnej podbitej), dowodu osobistego i oryginału z gr.krwi, ale ja mam wszystko w jednej teczce poukładane, razem z wypisem z patologii z 5miesiąca także pewnie wezmę całą tą teczkę

Ja też mam to cholerstwo i mój ginek chce mnie leczyć - wizytę mam w najbliższy wtorek więc byłam u lekarza, który pracuje w szpitalu na konsultacji. On powiedział, że tego się w ciąży nie leczy, ale jak mnie zbadał od wewnątrz powiedział, że przeleczymy go bo coś tam z szyjką. Dostałam Dalacin krem dopochwowy i dziś zacznę sobie to aplikować. Napisz mi proszę co Tobie na ten temat lekarz powiedział. Będę bardzo wdzięczna.

Ps. Szczęśliwych rozwiązań dziewczynki.:tak:

Jasne nie ma sprawy..po jutrzejszej wizycie zdam relacje :tak:

Kinguś..SUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kachurek..szczęśliwego rozwiązania!!

Asheara..paciorkowiec może byc bardzo niebzepieczny..:-(no ale skoro twój lekarz nie chce ci zrobic tego badania...
my musimy zabrac do szpitala karte ciąży, w której wpisane sa wyniki badań z morfologii, moczu, test obciążenia glukozą, HBs (tu w ogóle jestem zdziwiona, ze tego u Ciebie nie wymagają, bo ma to związek z żóltaczka..), wynik na paciorkowca, ponadto grupa krwi - ale koniecznie wynik na papierze a nie wystarczy ten wpisany do karty ciąży, aktualne wyniki morfologii oraz ukladu krzepniecia krwi..ponadto oczywiście dowód osobisty, karta ubezpieczenia zdrowotnego i adres poradni dziecięcej, do której zgłoszone zostanie dziecko

reklama
Jasne nie ma sprawy..po jutrzejszej wizycie zdam relacje :tak:

Kinguś..SUUUUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kachurek..szczęśliwego rozwiązania!!

Asheara..paciorkowiec może byc bardzo niebzepieczny..:-(no ale skoro twój lekarz nie chce ci zrobic tego badania...
my musimy zabrac do szpitala karte ciąży, w której wpisane sa wyniki badań z morfologii, moczu, test obciążenia glukozą, HBs (tu w ogóle jestem zdziwiona, ze tego u Ciebie nie wymagają, bo ma to związek z żóltaczka..), wynik na paciorkowca, ponadto grupa krwi - ale koniecznie wynik na papierze a nie wystarczy ten wpisany do karty ciąży, aktualne wyniki morfologii oraz ukladu krzepniecia krwi..

i dlatego ja biorę całą dokumentację, bo niby nie chcą, a nagle zachcą!

Do góry