reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Mam nadzieję że wyniki się poprawią.

I zaskoczył mnie strasznie. Na ostatniej wizycie mówiłam mu o tym paciorkowcu a on, że to nie jest potrzebne, że badań można można mnożyć w nieskończoność itd. a wczoraj do mnie, że pod koniec ciąży to przydałoby się pobrać jeszcze wymaz:-D:-D:-D:-D i pobrał mi ten wymaz, w poniedziałek zaniosę do laboratorium bo już zamknięte było. Ja myślę że może po tym jak ja mu mówiłam to coś poczytał czy coś i teraz nie pamiętając że ostatnio ja mu o tym mówiłam sam mi pobrał wymaz. Ale dobrze, bo martwiło mnie to.

Dziękuję, też mam taką nadzieję :tak::-)
Fajnie, że ten Twój gin. jednak pobrał wymaz i oby wyszło wszystko dobrze :tak:

reklama
Ja też jadę dziś na wizytę na 11.45 i mało brakło a byśmy się u doktora spotkały z shenkoką :-) Wyniki przygotowane... zobaczymy co powie lekarz no i ile przybrał nasz mały smok.
Zastanawia mnie jeszcze... czy antygen HBS nie powinien byc tez swiezy? czy starcza ten robiony na poczatku ciązy??
I zła jestem bo zapomniałam o badaniu na grupę krwi (a nie mam z pieczatka jakiegos laboratorium) i musze jeszcze raz dymac na pobieranie...:crazy: zapomniałam pewnie dlatego, ze przy pierwszym porodzie w szpitalu tego nie wymagali :sorry:

Abeja u nas chcą ten antygen zrobiony po 35tc, chociaż mój lekarz dał mi skierowanie po 31tc i i wtedy zrobiłam to badanie... nic nie mówi żeby powtarzać...

Catedra, Wiola super że wszystko ok :tak::tak:

ja też tak mniej więcej robiłam ok. 31 tygodnia... na ostatniej wizycie zapytał doktor czy mam i widział datę badania... nic nie mówił więc chyba wystarczy:tak:

Tez mnie to zdziwilo, ze w Waszych szpitalach i w wiekszosci ksiazek/gazet wyczytalam ze badanie na antygen HBS jest obowiazkowe przy porodzie...
Ale jestem pewna, ze u nas nie potrzebne bo sama osobiscie pytalam babki ktora mnie przyjmowala na IP na patologii ciazy...
Powiedziala, cos w stylu ze to tylko na specjalne wskazanie lekarza. Standardowo : nie...

A co do tego wymazu... sama niewiem... troche teraz zaluje, ze sie nie wyklucalam o to badanie ale taka lolita sie ze mnie zrobila przez okres ciazy, ze hohoho... eh :zawstydzona/y: a niestety, zeby prywatnie zrobic to badanie raczej nie mam aktualnie pieniedzy... bo nie sadze, zeby kosztowalo 5zl.

Dziewczyny... wiec jak to jest... ktoras z Was robila wymaz na paciorkowca prywatnie? ile to kosztuje??

Asheara najlepiej zadzwoń do laboratorium i dowiesz się ile u was biorą. Tylko pamiętaj że taki wymaz to i tak u gina musiała byś mieć pobrany. U mnie w szpitalu pobierają taki wymaz przy przyjmowaniu na oddział. Nie wiadomo czy uda Ci się zrobić te badania przed porodem (bo jak pisała któraś z dziewczyn to posiew więc na wyniki trzeba trochę poczekać), więc możesz też zadzwonić do szpitala i zapytać czy będą Ci taki wymaz pobierać.

Ja też jadę dziś na wizytę na 11.45 i mało brakło a byśmy się u doktora spotkały z shenkoką :-) Wyniki przygotowane... zobaczymy co powie lekarz no i ile przybrał nasz mały smok.
Zastanawia mnie jeszcze... czy antygen HBS nie powinien byc tez swiezy? czy starcza ten robiony na poczatku ciązy??
I zła jestem bo zapomniałam o badaniu na grupę krwi (a nie mam z pieczatka jakiegos laboratorium) i musze jeszcze raz dymac na pobieranie...:crazy: zapomniałam pewnie dlatego, ze przy pierwszym porodzie w szpitalu tego nie wymagali :sorry:

ja też mam HBS tylko z początku ciąży. Zapytam się w środę na wizycie, czy świerzy wynik nie jest potrzebny.

ja HBS robiłam niedawno... a wynik z grupy krwi mam z pierwszej ciąży...

Smerfii mi jak połozna pobierała wymaz, to kazała dostarczyć go w ciągu 1 godziny od pobrania, bo potem to już za późno

a mnie lekarz powiedział, że w ciągu 3 dni. to ja już nie wiem. Wczoraj nie miałam w ogóle fizycznie takiej możliwości a teraz weekend więc też nie. Ktoś może też dostarczał po kilku dniach? Mnie powiedział tylko że trzymać w temperaturze pokojowej żeby te bakterie nie poumierały.

Kingus,płacz,płacz jak masz ochote kochana;-):-DStarzsznie sie ciesze ze wszystko ok!!!!Tak trzymać!!!
:-):-):-) Oj wszystko się we mnie kumuluję i po porodzie to chyba będzie jeden wielki płacz;-);-)

Tez mnie to zdziwilo, ze w Waszych szpitalach i w wiekszosci ksiazek/gazet wyczytalam ze badanie na antygen HBS jest obowiazkowe przy porodzie...
Ale jestem pewna, ze u nas nie potrzebne bo sama osobiscie pytalam babki ktora mnie przyjmowala na IP na patologii ciazy...
U mnie też chcą a może u Was robią w szpitalu ??

ja dzisiaj po wizycie... nie będę się rozpływać w pochwałach na temat doktorka ale jest super...
Super, że wizyta się udała :tak::tak:

Ja mam napisane, że wykonane w III trymestrze ciąży.

Ja wczoraj tez byłam na wizycie i tradycyjnie, główka bardzo, bardzo nisko ale szyjka długa, zamknieta i mocno trzyma.:eek:
To tak jak u mnie;-);-)

Mała ma 2800 więc duża nie będzie. Ja jestem pozamykana i jak znam życie to przez połowę ciąży miałam uważać żeby za szybko nie urodzić a pewnie przenoszę. Lekarz powiedział, że już nie muszę tak uważać, powinnam spacerować, mam zgodę na przytulanko i w ogóle wszystko jest super.
Super, że wyniki ok.:-)

Smerfi mi M zawiózł na drugi dzień od pobrania, bo mu zapomniałam dać i wynik wyszedł. W sensie że paciorek nie zginął w tym czasie ;-)

Ja już po wizycie, mała kluska waży trochę ponad 3500 zatem:
1 październik - konsultacja anastezjologiczna
5 październik - ostatnia wizyta kontrolna
9 październik - mam sie zgłosić w szpitalu celem wykonania CC.

reklama
Do góry