reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

I UWAGA UWAGA rozwarcie : BRAK!!!
i zadaje sobie pytanie, ja kto mozliwe??? Czy rozwarcie moze zniknac ?? -.-
To rzeczywiście dziwne ale poczytałam, że dziewczyny piszą że jednak możliwe.
Dziewczyny ja tez po wizycie, wszystko ok, dziecko waży 2800, ułożone główką w dół, natępna wizyta we wtorek no i powoli coraz blizej.
Super wiadomości:-)

Ja miałam usg w poniedziałek czyli 36tyg.i 6 dni i waga Gabrysia była 3255g. Jak bym rodziła w terminie to miałby pewnie ponad 4 kg. A ponieważ cesarkę mam zaplanowaną na tydzień wcześniej to będzie miał coś koło 3800g.
To czekamy na Twoje maleństwo :-)

Kinguś, super, że wyniki wyszły ok. Trzymam kciuki za USG:-)

Super wieści :-) i kciuki oczywiście zaciśnięte :tak:

Świetne wieści! Kciuki oczywście 3mamy i to razem z Mają:-);-)

Kinguś - oczywiście,że trzymamy kciuki za usg.

super że wyniki dobre :-)
a nerka wytrzyma!
Moja daje radę, Twoja też da! <cmok>

Kingus kciuki zacisniete!!!

Wasze kciuki pomogły :-D:-D:-D
Zastój się nie powiększył, wyniki dobre więc nie ma sensu wywoływać porodu:-D:-D Mamy czekać na rozwiązanie ;-)
Ginka jak nas zobaczyła to mówi, że widzimy się ostatni raz w takim składzie;-)
Wizytę mam 2.10. Mówiłam gince, że M mi wróży że urodzę 3.10 a ona na to "rozumiem, że mam panią zbadać w piątek a w sobotę może pani rodzić":tak:
Nie muszę Wam pisać jaka jestem szczęśliwa :-D:-D:-D

reklama
tak mam antybiogram na paciorka..
na gronka nie, bo tego sie nie leczy

z tego co wiem, mój ginek bedzie mnie leczył już..moja polozna stweirdziła, że to trzeba przeleczyć..mam dostac jakies globulki..ale zobacze na wizycie w sobotę..
pociesza mnie fakt, że w moim szpitalu jesli babce wyszly te wyniki pozytywne to badaja pod tym katem od razu dzidzia :tak: jak sie urodzi

Ja też mam to cholerstwo i mój ginek chce mnie leczyć - wizytę mam w najbliższy wtorek więc byłam u lekarza, który pracuje w szpitalu na konsultacji. On powiedział, że tego się w ciąży nie leczy, ale jak mnie zbadał od wewnątrz powiedział, że przeleczymy go bo coś tam z szyjką. Dostałam Dalacin krem dopochwowy i dziś zacznę sobie to aplikować. Napisz mi proszę co Tobie na ten temat lekarz powiedział. Będę bardzo wdzięczna.

Ps. Szczęśliwych rozwiązań dziewczynki.:tak:

Ja miałam usg w poniedziałek czyli 36tyg.i 6 dni i waga Gabrysia była 3255g. Jak bym rodziła w terminie to miałby pewnie ponad 4 kg. A ponieważ cesarkę mam zaplanowaną na tydzień wcześniej to będzie miał coś koło 3800g.
Wymaz na paciorkowca też miałam i wsio ok- nie wyhodowano.
Za to muszę się wyleczyć z przeziębienia. Ale jeszcze 11 dni do cesarki.

Kopę lat babeczko :-):-)
super że u Was prawie wszystko dobrze:tak::tak: ja też walczę z przeziębieniem - czosnek, syrop z cebuli, wapno, wit C - trzeci dzień leczenia dzisiaj i jest o niebo lepiej :tak::tak: ale gdybym urodziła do końca tygodnia to moje dziecko miałoby sos czosnkowy zamiast mleka :-D:-D:-D

Kinguś wieści bombowe :-);-)

Dziewczyny ja tez po wizycie, wszystko ok, dziecko waży 2800, ułożone główką w dół, natępna wizyta we wtorek no i powoli coraz blizej.
:-):-):-)
Wymaz na paciorkowca też miałam i wsio ok- nie wyhodowano.
Za to muszę się wyleczyć z przeziębienia. Ale jeszcze 11 dni do cesarki.
to duży maluszek:-)
no to bardzo się cieszę:-)

Wasze kciuki pomogły :-D:-D:-D
Zastój się nie powiększył, wyniki dobre więc nie ma sensu wywoływać porodu:-D:-D Mamy czekać na rozwiązanie ;-)
Ginka jak nas zobaczyła to mówi, że widzimy się ostatni raz w takim składzie;-)
Wizytę mam 2.10. Mówiłam gince, że M mi wróży że urodzę 3.10 a ona na to "rozumiem, że mam panią zbadać w piątek a w sobotę może pani rodzić":tak:

:-):-):-)

Super;-)

Ale wiesz Kinguś jak to jest tak szczerze, nerka nie miała szans z nami, w końcu w kupie siła:-D:-D:-D:-D:-D

Kinguś - Super wieści :tak:

A ja wczoraj upomnialam lekarza o wymaz na paciorkowca... stwierdzil, ze to niepotrzebne :confused2:
No i jak lezalam w szpitalu.. zapytalam o antygen Hbs - nie potrzebne ponoc...

Wychodzi na to, ze do szpitala musze zabrac tylko : karte ciazy a w niej [glukoza,vdrl] grupe krwi i ostatnie badanie moczu/morfologie.
Czy to nie za malo?
Dziewczyny, jakie Wy musicie badania przygotowac do porodu? :confused:

reklama
u mnie trzeba mieć wszystkie badania jakie się robiło w czasie ciąży:
-morfologie
-mocz
-usg
-grupę krwi,
-antygen HBS
-WR
-toksoplazmozę
-wymaz z pochwy (ale tego naogół nie robią u nas wcześniej, jak pisałam lekarz zrobił je na moją prośbę)
-glukozę

Chyba wszystko.

Do góry