reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Kinguś nie wiem czy standardowo? na pewno mierzą jak przyjmują do szpitala... ja dziś poprosiłam, zeby mi zmierzyła, bo byłam ciekawa co z tą moją miednicą...

Jak poprosisz lekarza, żeby Ci miednicę zmierzył, to zmierzy :tak: A już na porodówce, jak Cię będą przyjmować, to położna zmierzy Ci miednicę cyrklem obligatoryjnie.
Dzięki ja to ciemna masa jestem :zawstydzona/y:

no i mam paciorka :-( i gronkowca tyle, że koagulazoujemnego więc podobno niegroźny..:-(
Będzie dobrze :tak::tak:

jesteśmy po usg :-) Młody ma łeb jak sklep po tatusiu ;-) główka i brzuszek dwa tygodnie "starsze" i waży już 2900!!!! :eek:
No przecież chłopak musi mieć odpowiednią wagę :-):-)

Ja też dziś po wizycie ,serduszko i tętno małej ok:tak: szyjka długa i zamknięta,
Super:-)

Mój mały dziś na USG ważył 2990g, na szczęście wszystko z nim w porządku ale ze względu na cholestazę jak nie zacznie się nic do 01.10 to mam mieć wywoływany poród, podobno przy tej dolegliwości trzymanie dziecka powyżej 38tc jest już za dużym ryzykowaniem.
Trzymam kciuki żeby wszystko się samo rozwiązało.

Wczoraj M odebrał badania i
w końcu hemoglobina podskoczyła do 12,7:-D
leukocyty w osadzie moczu 0-1 norma 0-5:-D:-D czyli tamte wyniki 30-50 mogą sobie w tyłek wsadzić:crazy:
nie mam kiły:-D
mocznik, kreatynina w normie:-D:-D

Dziś o 18:30 mam usg i proszę o kciuki za moją nerkę żeby wytrzymała do końca ;-)

reklama
leukocyty w osadzie moczu 0-1 norma 0-5:-D:-D czyli tamte wyniki 30-50 mogą sobie w tyłek wsadzić:crazy:

Dziś o 18:30 mam usg i proszę o kciuki za moją nerkę żeby wytrzymała do końca ;-)

Super wieści :-) i kciuki oczywiście zaciśnięte :tak:

Świetne wieści! Kciuki oczywście 3mamy i to razem z Mają:-);-)

Elisabeth spokojnie ,może ta lekarka nic złego nie miała na myśli , dziwne że dała tobie wybór , ale fajnie że sama wybierasz:tak:

Ja też dziś po wizycie ,serduszko i tętno małej ok:tak: szyjka długa i zamknięta, Troche mi tylko palce u dłoni zaczeły puchnąć , :tak:
Dentico ja wiem, ze lekarka nie miała nic złego na myśli, ona chce dobrze, tylko ja się boję o to, że w szpitalu beda mieli w doopie jej orzeczenie i tak zrobią po swojemu... ja się boję już o to co będzie w szpitalu... Cieszę się, że u Ciebie wsio oki... mi tez palce u rąk puchną... grrr...
Mój mały dziś na USG ważył 2990g, na szczęście wszystko z nim w porządku ale ze względu na cholestazę jak nie zacznie się nic do 01.10 to mam mieć wywoływany poród, podobno przy tej dolegliwości trzymanie dziecka powyżej 38tc jest już za dużym ryzykowaniem.
Jagódka to byle do 1go... to już niedługo...
z tego co wiem, mój ginek bedzie mnie leczył już..
jeśli u mnie wyjdzie to badziewie to tez mam dostac antybiotyk od razu...
brawo:tak:

Wczoraj położna powiedziała mi, że jakas dziewczyna u mnie wszpitalu urodziłą dziecko 3 miesiące temu i nadal w szpitalu leży... dzidzia zdrowa jest w domku z tatą, a ona przez tego paciorkowca lezy od porodu na oddziale bo rana się nie goi... co za syf... dobrze, że u nas badają...

Dokladnie tak :tak: przy porodzie w szpitalu wynik z tego badania tak samo ważny i wymagany jak karta ciąży, czy badanie krwi-przynajmniej u mnie.
U nas też, a jak ktoś nie będzie miał wyniku badań to i tak dostanie antybiotyk 'w ciemno', w razie czego...

super że wyniki dobre :-)
a nerka wytrzyma!
Moja daje radę, Twoja też da! <cmok>

Dobra kobity, oto relacje:
KTG skurcze pisaly sie srednio na 60%, kilka podskoczylo do 70%.
Maluszek dalej ladnie ulozony glowka w dol, wszystko jak najbardziej w porzadku.
Przytylam przez ostatni miesiac tylko 2kg :)
I UWAGA UWAGA rozwarcie : BRAK!!!
i zadaje sobie pytanie, ja kto mozliwe??? Czy rozwarcie moze zniknac ?? -.- Nie wydaje mi sie... o co wiec tutaj chodzi? Wczesniej rozwarcie na 3 cm, a teraz takie minimalne, ze nie mozna tego nazwac rozwarciem? Jedynie szyjka lekko miekka...
Nie kapuje...

reklama
Do góry