reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

KMS - ja też mam ten sorbifer od miesiąca, zobaczymy jak mi teraz badania wyjdą,w nast. tyg. idę krew oddać.A wcześniejszy tardyferon nie przswajał się i jak wyniki zaczęły spadać,to ginka od razu ten sorbifer zapisała.

Pomyślnych wyników życzę :tak:

Ja mam w czwartek usg;-)
Trzymam kciuki za resztę badań.

Powodzonka na badaniu :-)

No a co do wielkości maluszka to jak to powiedział lekarz brzuszek malutki, ale dziecko sporę, i krasnal to się nie urodzi. Waży prawie 3,5 kg. Chociaż ja myślę, że raczej troszkę usg zawyżyło. Wszystkie wymiary ma takie jak z terminu wynikają, no i termin porodu się nie zmienił.

No to faktycznie Maluszek już spory :-)

To tak jak u mnie bylo w miescie.. i co maja teraz zrobic te kobiety ktore pieniedzy nie maja na prywatna wizyte, a potem pokazac zaswiadczenie ze sie bylo od 10tc pod opieka lekarska :wściekła/y: wychodzi na to, ze takim sie becikowe nie nalezy huh? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Denerwuje mnie ta nowa ustawa...

Na szczęście Nas ta ustawa nie obejmuje no chyba, że któraś ma termin na koniec października i przenosi :happy: mi może sie to zdarzyć termin z om. 27.10.

Czesc dziewczyny. Jestem juz po wizycie w szpitalu. Po raz kolejny denerwowalismy sie niepotrzebnie.

Oj, ta Twoja położna to chyba lubi pacjentki postraszyć :no:

Dołączam do grona wnerwionych :wściekła/y:
od pieciu dni dzwonie po wynik na paciorkowca :wściekła/y: do mojego szpitala..dzis sie okazało, że zgubiony :wściekła/y:przszukałam połowe labolatoriów na sląsku...:wściekła/y:

Dla mnie to jakiaś abstrakcja .... :eek: współczuję tego stresu

O, jak milutko... zgubili wyniki...
Moje też kiedyś "zgubili". Jak sie już zdążyłam poważnie zdenerwować, to wyniki sie znalazły, a nieporozumienie wynikało z błędnego wpisania imienia. Wszędzie widaniało: JANUSZ:-D nawiasem mówiąc poznali pomyłkę tylko po tym, że ów Janusz był w 4 miesiącu ciąży :-D

Dobre ....:-D:-D:-D tylko nasza służba zdrowia to potrafi ......

reklama
shenkoka ale masz wynik z antybiogramem?
Bo ja zadzwoniłam i w recepcji mi pani powiedziała ze są "nieliczne" i nawet nie ma antybiogramu :eek:

jesteśmy po usg :-) Młody ma łeb jak sklep po tatusiu ;-) główka i brzuszek dwa tygodnie "starsze" i waży już 2900!!!! :eek: a ja przecież jeszcze ponad miesiąc mam do terminu :eek: no ale co się dziwić, ja ważyłam 4250. najważniejsze, że wszystko ma na miejscu. tętno 140. za 2 tyg idę do mojego prowadzącego i zobaczymy, co ciekawego mi powie (bo usg robi inny, ale w tym samym gabinecie i obaj pracują w szpitalu, w którym będę rodzić).

jesteśmy po usg :-) Młody ma łeb jak sklep po tatusiu ;-) główka i brzuszek dwa tygodnie "starsze" i waży już 2900!!!! :eek: a ja przecież jeszcze ponad miesiąc mam do terminu :eek: no ale co się dziwić, ja ważyłam 4250. najważniejsze, że wszystko ma na miejscu. tętno 140. za 2 tyg idę do mojego prowadzącego i zobaczymy, co ciekawego mi powie (bo usg robi inny, ale w tym samym gabinecie i obaj pracują w szpitalu, w którym będę rodzić).

Fajnie, że wszystko u was dobrze, a najlepszy jest ten łeb jak sklep po tatusiu:-D:-D:-D

Świetne nowiny, a łeb jak sklep aż parsknełam śmiechem nad kompem, dobre:-D:-D:-D:laugh2::laugh2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzis też jestem po wizycie... miałam pobrany wymaz na paciorka (ale nie wiem czy dobrze), wyniki za ok 1,5 tygodnia... Zmierzyli mi miednicę i jakiś tam wymiar mam zmniejszony (niby mało ważny, ale jednak)... ginka sie pyta czy chce rodzić SN czy CC, to ja jej mówie, że tak szczerze to chciałabym taką umówioną cesarkę, a ona na to, że mam jej przynieść wypis ze szpitala z pierwszej ciąży i ona mi wtedy napisze, że powinnam mieć CC... tylko tak sobie myśle, że ona to robi, zeby być kryta, bo pewnie w szpitalu i tak beda miec gdzieś to jej orzeczenie (ona w szpitalu nie pracuje) i tak mi nie zrobią tylko będą próbowac SN... a gdyby się coś z dzieckiem (tfu, tfu, tfu...) stało, to ona będzie czysta, że było wskazanie do CC a inny lekarz to zlekceważył... Kurde, tego się własnie boję, że gdyby coś było nie tak, to będa za długo czekac... tak jak z Kubą... jak mi jakiś konował coś z dzieckiem zrobi to zabiję... obiecuję, zabiję!!!![/QUOTE]

Elisabeth spokojnie ,może ta lekarka nic złego nie miała na myśli , dziwne że dała tobie wybór , ale fajnie że sama wybierasz:tak:

Ja też dziś po wizycie ,serduszko i tętno małej ok:tak: szyjka długa i zamknięta, Troche mi tylko palce u dłoni zaczeły puchnąć , niefajne uczucie, ale ogólnie wszystko ok:tak:,Mam wizyte za 2 tyg, do zrobienia badanie moczu ale na paciorka nie miałam wymazu i zapomniałam się zapytać , musze pamiętać za 2 tyg:tak:

reklama
Mój mały dziś na USG ważył 2990g, na szczęście wszystko z nim w porządku ale ze względu na cholestazę jak nie zacznie się nic do 01.10 to mam mieć wywoływany poród, podobno przy tej dolegliwości trzymanie dziecka powyżej 38tc jest już za dużym ryzykowaniem.

Do góry