reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Mój Gin kolejną pacjentkę wysyła na patologię z podejrzeniem tej hipo-coś tam:wściekła/y:

nie dziwię mu się, bo kuśwa jakby coś było rzeczywiście nie tak-to ma "dupochron",
przejadę sie-co mi szkodzi!!!! ale nie zostaję, bo jak zostanę, to będą mnie rozpakowywać...a leżeć tam nie będę do terminu!

mam nadzieję,że się myli ;-) oby.
Nawet teraz Mała się buntuje-kopie jak szalona-ona nie chce z mamusią na patologię;-), a jak już tam trafię to niech mnie rozpakowują, bo jak mam leżeć tydzień czy dwa to się nie zgodzę.

poza tym wymiary są ok i "nie uciekł"nam dzień do terminu
A właśnie chciałam napisać, że to pewnie jakiś gin boidupa i "na wszelki wypadek" hospitalizacja....

reklama
nie ma żadnych powodów!!!!!!! pierd.... bez sensu,
ja tam się NIE kłade na ta patologie, tym bardziej,że połączona jest z porodówką, anie będę tego wszystkiego wysłuchiwać i się uprzedzać

"noł łej"

Cześć Dziewczyny,
jestem po wizycie.
Mała waży 2500g i wg mojego lekarza to ciut za mało. wiem, że usg często się myli bo to nie waga do ważenia, ale... usłyszałam to, czego nie chciałam, czyli podejrzenie o cholerną HIPOTORFIĘ płodu.
22 mam zgłosić się w szpitalu na ktg i przepływy i jak tam zadecydują, że zostaje to bede leżec na patologii zasr.... aż mi wywołają poród. Boję się jak cholera, bo nie mam zamiaru zostawać w tym cholernym szpitalu.
aha przez ostatnie 2tyg Młoda przybrała 500gr więc chyba nieźle. Obawiam się,że jakby co jak odmówię hospitalizacji na tej pier.... patologii to potem będą problemy z przyjęciem mnie wrazie czego do szpitala-jakby się poród zaczął....

i tak całe życie pod górkę!!!!!!!!!!
Mnie się wydaje tak jak dziewczynom, że to trochę na wyrost. Moja mała ma 2300 a jestem tylko kilka dni za tobą i lekarz nic nie mówił, że to za mało. Powiedział, że w terminie porodu będzie miała jakieś 3000 i tyle. Nie przejmuj się na zapas:happy:

Agnieszka a my 17go i też 4tą:-):tak:

O proszę, ale wiadomość :-) Super - to czym się Elcia będziemy delektować - jogurcik, maślanka czy kakao? Bo na coś mocniejszego to się nawet nie nastawiam :-D:-D:-D i to dość dłuuuugggoo :-) ale wszystko dla naszego skarba.

Karolinusia - Masz rację, idź na badania, nic Ci to przecież nie szkodzi,a pewnie okaże się,że wszystko jest w porządku i tak jak mówią dziewczyny,lekarz po prostu dmucha na zimne... i nie "nerwuj się" tak, bo mała jeszcze zechce wyjść żeby mamę uspokoić ;-) Do 22.09 jeszcze troszkę czasu jest i pewnie będzie Cię to wkurzać, jeszcze ta wizja ... patologii, ale my tu trzymamy kciuki,żeby wszsytko było git noi nie ma wyjścia, MUSI BYĆ! I tyle na temat ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, jestem zła załamana.... Byłam wczoraj na mojej wizycie i NIC sie mądrego nie dowiedziałam....NIC na temat mojego maleństwa, tyle tylko że jest główką w dół a ja zamknięta na 5 spustów!!!! Rozmawiałam na temat ortopedy i mój gin o niczym nie pamiętał a tyle razy mu wspominałam i nawet przynosiłam zdjęcia RTG no przecież szok jakiś , fatum czy co... Tylko powiedział że teraz jest taki nawał dziewczyn na porodówkach że z Poznania odsyłają do innych miast!!!SKANDAL:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

O to że dziecko małe nie ma się czym przejmować:) bo teraz z każdym dniem dzieciak rośnie 25 dkg. na dzień( więc łatwo policzyć ile może ważyć na końcówce) .Ja przy pierwszym dziecku całą ciąże byłam straszona że malutka jest,a urodziła się 3450 g. Pozdrawiam

Karolinusia nie przejmuj się .Te pomiary czysto orientacyjne są, Na pewno dzidzia jest zdrowa i śliczna po mamusi. A ci lekarze przestali by w końcu wkurzać te pacjentki na wizytach kontrolnych....to już któryś przypadek , albo za małe albo za duże kurcze nie przesadzajmy.........:baffled::-D;-)

reklama
podpisuję sie pod postem dentico obiema łapkami..mój gin cały czas mówił, że mały jest spory..tak troche ponad średniaka..tymczasem..na ostatnim badaniu okazalo się, że w stosunku do poprzedniej wagi przytyl tylko 300g w 3 tygodnie..zwróciłam mu na to uwagę..i zrobił pomiar cztery razy..1 raz wyszło 2600 dwa razy 2700 i raz 2900...przyjał średnią..2800..i stwierdził, że poprzednio maluch musial być przesacowany..wot i te pomiary..:-D dodam, że facet ma naprawde dobry sprzęt..a i tak nie da rady byc dokładnym na 100%
SPOKOJNIE!!!!

Do góry