reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

odebrałam wczoraj wyniki powtórki z glukozy i wszystko jest ok. czyli przy poprzednim badaniu cukier miałam zawyżony przez winogrona zjedzone dzień wcześniej.

reklama
słyszałam czyjeś zdanie, że ten boom to przez kryzys :rofl2: że niby jest boom, bo trzeba jakoś przetrwać kryzys i dostać zwolnienie lekarskie itp:szok::rofl2::confused:

i co jak będziesz miała wyższe? czy to coś złego oznacza?

:tak::-D:-):rofl2:

dobrze, że ten zjazd ginekologiczny jest teraz a nie w październiku np. 1-15... to chyba byłoby jeszcze gorzej...

Przetrwać kryzys, hmm, ale jak kryzys się skończy to co??? Dziecka przecież się nie pozbędą:-D.

Właśnie nie wiem, bo mi nic nie mówiła, ale Kluska ma wysokie ciśnienie i puchnie i ma zatrucie ciążowe. Mam nadzieję, że u mnie to tylko jednorazowy wypadek:-(

Tak, a może wszystkie ciężarówki pojadą do Lublina rodzić, tylu lekarzy pod ręką:-D:-D:-D

Agnieszka może coś machniemy... mówisz, że kakao byłoby ok?;-)

Karolinusia gdyby co, to daj znać, ale na pewno będzie wszystko dobrze i spokojna wrócisz do domku:tak:

Asienka, hm? ja mam zawsze tetno powyżej 100, a ginka nic nie mówi... hm? z tym, ze ciśnienie mam ok... musze spytać przy następnej wizycie...

Poznanianki trzymajcie się...

Tylko powiedział że teraz jest taki nawał dziewczyn na porodówkach że z Poznania odsyłają do innych miast!!!SKANDAL:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
przecież nie odeślą chyba do innego miasta, przecież jak akcja się zacznie to można nie zdążyć dojechać:szok::szok::szok:dobrze, że ja nie jestem z Poznania

16-19 września zaczyna się kongres ginekologiczny w lublinie i mój lekarz tam jedzie i jeszcze pół Polski także coś czuję, że będzie mało lekarzy na porodówkach...

podobno ma się tam zjechać ok 1500-2500 ginegologów z całej POLSKI! SZOK!!!!!!! :crazy: tez nie mają kiedy...a my tu prawie rodzimy!!!
:-D:-D:-D:-D:-D

Jeśli poród się zaczął, to na pewno żadnej nie odeślą. Natomiast jeśli brakuje w szpitalu miejsc, a lekarz widzi, że jest jeszcze czas, to mogą odesłać do innego szpitala, czasem w tym samym mieście, a czasem nawet w innym (sami dowiadują się, gdzie są wolne miejsca), czasem nawet karetką dowożą do tego innego szpitala. Tak jest we Wrocławiu. Tu, tak samo jak w Poznaniu, są tylko 4 szpitale, w których można rodzić. Niestety.

a w BDG są AŻ dwa szpitale z porodówką!!!!!!!!

BRAWO dla BDG!

:-) Skakało mi ciśnienie przez dni kilka... do momentu, kiedy to sobie ciśnieniomierz kupiłam. No, jak ręką odjął! Ciśnienie w normie i temperatura też...:-) Najwyraźniej to zawartość portfela mi tak ciśnienie podnosiła i trzebabyło ją upłynnić... (patrz: zakup ciśnieniomierza 160zł)

reklama
Najwyraźniej to zawartość portfela mi tak ciśnienie podnosiła i trzebabyło ją upłynnić... (patrz: zakup ciśnieniomierza 160zł)
też tyle zapłaciłam za ciśnieniomierz ,a ciśnienie mam około 106/56 przynajmniej jestem spokojna jak boli mnie głowa to wiem że czas na kawunie;-)

Do góry