reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

reklama
u nas niby tez, ale skoro wizyta nam się nalezy, to czekam na ten patronaż! A co!

U nas jest dokładnie to samo, niestety sama teoria. Wczoraj zadzwoniłam do przychodni i sama się upomniałam o wizytę patronażową, okazało się, że lekarz chciała przyjść dopiero w przyszłym tygodniu, ale będzie już jutro :)

To chyba w teorii ładnie tak brzmi. Nas umówiła położna z przychodni na przyszłą środę dopiero. A sama to nawet nie przyszła tylko przez tel. się zapytała czy mam jakieś pytania...

Gabryś! odlep ten opatrunek! rany lepiej się goją jak ma do nich dostęp powietrze:) mi np. po cesarce plaster oderwali po 12 godzinach:) właśnie z tego powodu:):):) 3mam kciuki za wizytę!!:):)

Buuuuuu mój Kasinek nie wrócił jeszcze do wagi urodzeniowej. Urodziła się 3860g, w szpitalu spadłam mi do 3500g i w 16 dobie waży 3820g. Byłam taka dumna, że na cycku z kapturkiem to kapturkiem ale cycku i dupa ;( Muszę dokarmiać po dzisiejszej wizycie.

Oceanica - a jak karmisz? W sensie - na początku karmienia leci takie wodniste mleko i jak się robi gęstsze to dziecko czasem nie chce dalej ssać (bo się męczy), a wtedy mamy często zmieniają pierś. I czasami przez to dzieci nie przybierają...

My już po :)
Pępek odpadł podczas wizyty, hurra!!:D mam go dalej przemywac jeszcze, ale poza tym wszystko z nim dobrze :)
pani doktor pochwaliła Amelke, ze jest bardzo ruchliwa, ładna, i ze trzyma mocno głowę :)
waga przy wpisie ze szpitala 3100g, a dzis 3740g :O
a minęło tylko 12 dni :p
powiedziala, ze dziecko powinno miesięcznie przybywać ok. 700g, ale skoro tak dużo przybyła to niech jej bedzie, zobaczymy co dalej na następnej wizycie :)
kurcze, nie widzę po niej by tyle przytyla :p
moze poszło jej w tyłek, po mamusi :D

reklama
Strzyga jedno karmienie jeden cycek i teraz np trwało to godzinę. Jak zasypia to przebudzam. Dokarmiać drugim? Nie wiem co robię nie tak. Dostaje 8-10 razy dziennie. Najkrócej 30 minut. I zawsze z jednej. I nie chce mi przytyć kurczak :-(

Do góry