reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty naszych maluszków (szczepienia, wymiary, konsulatacje, porady)

a my w środę idziemy po raz pierwszy do pediatry:) zobaczymy co nam doktor powie;) ja już przygotowałam całą listę pytań:p

reklama
Anastazja z takim maluszkiem do pediatry? U nas sam przyszedł. Mi zakazali pojawiać się w przychodni, dopiero na szczepienie.
A powiedzcie, gdzie się płaci za szczepionki? u lekarza? Czy kupuje się je w aptece?

ja kupuje w aptece, dziś poszukalam w kilku i znalazłam w miarę tanią: za 5w1 niecałą 100 zł,rotarix 275zł a prevenar 13- 232 zł
też sporo głosów słyszałam, że jak tylko są pieniądze szczepić na wszystko i płatnymi(tylko nie koniecznie zgodnie z kalendarzem szczepień ale póxniej)

z tego co mi powiedziano my mamy się stawić z dzieckiem:) zresztą w tych godzinach tylko zdrowe dzieci przyjmują, więc się nie boję:)

Anastazja z takim maluszkiem do pediatry? U nas sam przyszedł. Mi zakazali pojawiać się w przychodni, dopiero na szczepienie.
my też byliśmy sami u pediatry mały miał 11dni musiałam skonsultować bóle brzuszka wtedy, zapakowałam go w fotelik, taksówkę zamówiłam i spod domu do przychodni nas zawiozła, powrót taki sam ;)

Anastazja - my też do przychodni jeździliśmy. Na wizycie patronażowej w domu nie mielibyśmy możliwości zważenia małej. A tak w przychodni pojechaliśmy w godzinach bilansu,kiedy tylko dzieci zdrowe są przyjmowane.

reklama
A powiedzcie, gdzie się płaci za szczepionki? u lekarza? Czy kupuje się je w aptece?

My placimy za szczepionke w poradni przy szczepieniu :-)

Ten Rotarix to na rotawirusy, a prevenar na pneumokoki, tak? :-)
Czy zawsze szczepia tymi samymi szczepionkami, czy sa rozne? Bo w poradni nie zapytalam o nazwy.

Do góry