reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
hej, ja juz po wizycie.
Mialam ktg, ale to dziwne sluchac serducha, bo ja naslu****e i modle sie, zeby dobrze bilo hehe
Pani doktor powiedziala, ze zapis idealny, skurczy brak :-)
Wyniki krwi ok i GBS ujemny, nie badala mnie juz dowcipnie... :crazy:

Jak nie urodze to mam przyjsc za tydzien znow na ktg, ale to jak moj maz twierdzi- urodzimy 4.04 :szok:

Jejku mierza Wam te miednice i kieruja na cc, ja to nigdy nie mialam mierzonej, wiec nawet nie wiem...

Matko jedyna jakieś sprzężne... wtf :rofl2::szok: To ja wolę nie wiedzieć. Raz przed samym -pierwszym- porodem mierzyli i tyle wiem.

madziolina - Ja to byłam badania dowcipnie w tej ciąży RAZ jak miałam pobraną próbkę do GBS :crazy: Także wiesz.... źle nie jest :p
A ten 04.04 to fajna data... sama bym taką chciała ;-) To jak... umawiamy się? :-)

patuśka - pozostaje pogratulować, szczególnie tej wiedzy co i jak i kiedy. To jest coś, czego zazdroszczę wszystkim z terminem cc. To jak Ty kobitko wyglądasz?... masz dupkę jak piąstka hehe generalnie zazdroszczę... moja się rozlazła :-p

Matko jedyna jakieś sprzężne... wtf :rofl2::szok: To ja wolę nie wiedzieć. Raz przed samym -pierwszym- porodem mierzyli i tyle wiem.

madziolina - Ja to byłam badania dowcipnie w tej ciąży RAZ jak miałam pobraną próbkę do GBS :crazy: Także wiesz.... źle nie jest :p
A ten 04.04 to fajna data... sama bym taką chciała ;-) To jak... umawiamy się? :-)

patuśka - pozostaje pogratulować, szczególnie tej wiedzy co i jak i kiedy. To jest coś, czego zazdroszczę wszystkim z terminem cc. To jak Ty kobitko wyglądasz?... masz dupkę jak piąstka hehe generalnie zazdroszczę... moja się rozlazła :-p

no to sie mozemu umowic! a jeszcze maz ma w weekend wolne, wiec by nie musial brac specjalnie, a i pepkowe z soboty na niedziele by zrobil, hehe maluszek i tak wyjdzie, kiedy bedzie mial chec!
A i dzis lekarka mowi- ma Pani przyzwolenie na porzadki wiosenne, a ja, ze ciagle sprzatam i cos robie i nawet po schodach na piate wchodze u dziadkow, wiec... mi na nic przyzwolenia nie trzeba!

Akana, piękne porównanie :-D:-D:-D Naprawdę nie wiem, po kim taka jestem, wszystkie kobiety z mojej rodziny jakoś sensowniej wyglądają... Wolałabym mieć normalne dupsko i rodzić normalnie, wtedy byłaby jakaś tam szansa, że poród będzie taki, jak np. miała Auliya, no a po cc mam pewność, że szału nie będzie.

Madziolina, to Cię zmierzą jak już się zacznie poród, albo i w ogóle. No bo jak masz normalne biodra, to po co mają Cię tak wcześnie mierzyć?:) A jak im przychodzi taki szkielet z napompowanym brzucholem... to aż oczy przecierają ;-) Super, że wszystko cacy na wizycie;)

Madziolina - otototo... tak zrobimy i tak będzie :-p A co do porządków i schodów to ja to mam na co dzień i jakoś nie zanosi się by z tej okazji miało się cokolwiek ruszyć poza bólem nóg i pleców ;-)

patuśka - szał taki, że będziesz znała termin. Ja siedzę na bombie, a Hanka trzyma zapalnik :rofl2:

Gratuluje wszystkim udanych wizyt !!

Ja jutro po południu mam znowu wizytę u położnej. Mam nadzieję, że nie wyjdą mi żadne bakterie w moczu po tym moim chorowaniu.

Przypuszczam, że miednicę mierzą wtedy, gdy na oko widać, że może być za wąska, bo u mnie też nikt o mierzeniu nie wspominał (poprzednio, bo teraz i tak nie ma po co;-) )
Patusia - z cesarką też nie jest powiedziane - ja poprzednią miałam, jak to L-oka napisała "na naturalnych skurczach" (po 14godz na oksytocynie) i naprawdę dobrze wspominam. Po 7 godz już byłam na nogach, pokarm też miałam i ogólnie byłam w lepszym stanie niż wiele dziewczyn po sn. Także nie ma reguł. Teraz też tak sobie życzę (poza tymi 14 godz) ;-)

reklama
ja po wizycie, mały jest ok. 3,6 kg, zdecydowanie do przodu z rozwojem, tak więc w weekend rodzę na 90%, mam się stawić i będzie cc. Mały jest mega oplątany, więc dłużej nie czekamy, mam nadzieję, rany nie może być inaczej, że będzie ok.
no i kciuki trzymajcie, aaaaaa!

Do góry