reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

moi pas to super, że wizyta udana :) zaciskamy nogi do 4 w takim razie ;)

nieznajoma trzymam kciuki żebyś dotrzymała do tego terminu! dobrze, że masz takiego lekarza do którego masz zaufanie i czujesz się zaopiekowana :) dzidzia ma ładną wagę :)

ja dziś w nocy miałam dziwne skurcze, takie bóle jak menstruacyjne i już chciałam budzić męża ale po dwóch przeszło więc spałam dalej. Ale coś czuję, że młoda może nie chcieć czekać do kwietnia. wizyta dopiero 12 więc niech tam narazie jeszcze siedzi..

reklama
odebrałam wyniki badań krwi i HURRA nareszcie podniosła mi się hemoglobina bo ciagle miałam anemie poniżej 12 a teraz 12,3 UFF czyli w końcu coś drgnęło syrop Ferrum pomógł

Cześć Dziewczyny
ja dziś spanikowana troszkę :( choć wg pierwszego usg dziś mamy 32t5d to wg dzisiejszych badań wychodzi 33t3d (to jest ok), ale główka ma 35t4d :((( o 2 tygodnie jest za duża, lekarz wyklucza wodogłowie, ale ta główka mnie przeraża. Brzuszek też ma sporawy. Waga 2222g:szok:

Natalia spokojnie mój też ma głowkę większą o 2 tyg i wszystko jest ok. To sa tylko normy ktore nie sa az tak doslownie brane:)

lizzy fajnie ze wyniki oki :)

natalia dzieci chyba generalnie maja duza glowe, ona - szczegolnie na poczatku ciazy - to jest najwiekszym ich elementem :) wiec nie martw sie, jeszcze masz 6 tygodni wiec wszystko sie unormuje w tym czasie na pewno.

powiedzcie mi jakie sa normy wyniku w KTG? ja mam kategorie 1 - ale nie moge w internecie znalezc tych kategorii i nie wiem za bardzo co to zonacza. Nie wiem tez czy mialam skurcze :) bo ja nic nie czuje. Za to wiem jedno - maluch jak szaleniec kopał i nawet połózna sie smiala :)

Lizzy, Auliya, ja zaczynalam z hemoglobina 9, hematokryt 27! Teraz powinnam powtorzyc wyniki, odstawilam zelazo, wiec az sie boje czy sama dieta wystarczyla... Przekonamy sie :)

reklama
Marteczka super że dzidzia zdrowa i ma już ładniutką wagę :-)

Loka ja mam zapis ktg raz czasem dwa razy dziennie odkąd jestem w szpitalu i nie powiem jakie są normy, zapisy wychodzą baaardzo różne i widać to na wydruku. U mnie mówią że jest ok jak tętno maluszka jest w granicach od 120 do 160 i jak nie ma regularnych skurczy bo na tym etapie jest ich już trochę w ciągu dnia. ostatnio bylo zamieszanie i panika bo przez prawie 40min mały mial tętno od 180 do 200 i to nie było dobre. Nie wiem czy Ci pomogłam ale tak to u mnie wygląda. ;-)

Do góry