reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Hej dziewczynki

ja dziś bylam na usg i malutka sie obrociola jest glówka do dołu wazy 2612 gram!!
to jest chyba calkiem nie zly pulpecik z niej:))

super :) i jaka juz duza, no pieknie!

Marteczka super że dzidzia zdrowa i ma już ładniutką wagę :-)

Loka ja mam zapis ktg raz czasem dwa razy dziennie odkąd jestem w szpitalu i nie powiem jakie są normy, zapisy wychodzą baaardzo różne i widać to na wydruku. U mnie mówią że jest ok jak tętno maluszka jest w granicach od 120 do 160 i jak nie ma regularnych skurczy bo na tym etapie jest ich już trochę w ciągu dnia. ostatnio bylo zamieszanie i panika bo przez prawie 40min mały mial tętno od 180 do 200 i to nie było dobre. Nie wiem czy Ci pomogłam ale tak to u mnie wygląda. ;-)

dzieki za info.skurczy nie mialam jakis specjalnych, ok 20. Ale Maluch mial tetno od 140 do 180 :)

reklama
L-oka super że KTG się udało i wszystko jest ok a maluszek szalał :-)

Martusia
super że malutka się obróciła i jaka piękna waga :-) a ja za dwa tygodnie idę zobaczyć czy moja fiknęła ale wydaje Mi się że jeszcze nie :-)

Lizzy
a u Mnie Hb zaczynałam od 10 a teraz mam 11.8 i cały czas na lekach :/

Lzzy super że wyniki się podniosły:) Ja też ciągle na lekach bo też te wyniki są niby w normie ale przy dolnej granicy:)

Loka na ktg mi linia skurczy wychodzila niemalze prosta tzn ze skurczy nie miewam mimo napinania sie brzucha glownie spowodowanego ruchami synka. Ale wiem ze dziewczyny mialy takie rozne gorki i pagorki niewielkie i tez bylo ok wiec mysle ze Twoj wynik tez jest ok:)

A Kubus jak sie poruszyl tu nawet przez chwile mial tetno ok 180 ale spadalo potem.

Marteczko piękna waga córeczki:)

Dziewczynki powiem szczerze że troszkę zazdrościłam tym kobietom co przychodziły do nas na sale dzien przed cc. Juz sie nie moge doczekac kwietnia, najlepiej polowy:)

Kroczku ja tez się już nie mogę doczekać, strasznie się boję porodu i jak to będzie wyglądało potem ale już nie mogę się doczekać jak zobaczę Naszą Niunię :-)

L-oka super że KTG się udało i wszystko jest ok a maluszek szalał :-)

Martusia
super że malutka się obróciła i jaka piękna waga :-) a ja za dwa tygodnie idę zobaczyć czy moja fiknęła ale wydaje Mi się że jeszcze nie :-)

Lizzy
a u Mnie Hb zaczynałam od 10 a teraz mam 11.8 i cały czas na lekach :/

powiem cie ze ja tez nie wiedzialam nawet kiedy Mały ustawił sie główką w dół, niekonieczie to odczujesz :)

Kroczku ja tez juz bym chyba chciala zeby Mikołaj sie urodził :) miec go przy sobie i juz caly ten poród za soba, no ale czas leci wiec niedługo.

Oh i ja Was rozumiem, już mi się tak dłuży!
Byłam na wizycie, wszystko OK, żelazo co prawda słabe, ale reszta spoko. Tylko będę łazić w tej ciąży wieki, jakoś tak już miałam nadzieję, że to już zaraz, ale mam przyjść dopiero za miesiąc! i wtedy umówimy się na CC. Trochę jestem przerażona i załamana, że to jeszcze tyyyyle.
I w sumie nie wiem wtedy pewnie na szybko będzie umawianie, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak to w ogóle ma wyglądać. Jak będę znieczulona itd. Chyba spiszę sobie te pytania.

Jak już pisałam, jestem niepocieszona wizytą, bo pan doktor nie wypatrzył żadnych symptomów mającego rychle nastąpić porodu... bu. Za to pobrał mi wymaz GBS żeby sprawdzić czy poszło sobie, wysłał w poniedziałek na badania i zrobił KTG... no i młody nieco znów poszalał bo na początku miał tętno 180 ale w połowie mu spadło do 140. No i mam nakaz robienie ktg 2 razy w tygodniu ( jakby miało właściwości lecznicze... :/ ). Nie martwię się, bo wieczorem sprawdzałam jeszcze raz puls dziecka i był też nieco ponad 140.

Hej Dziewczyny :) Ja wczoraj byłam miałam wizytę i moje ustęsknione USG :) Wyniki mam dobre z Maleństwem też wszystko dobrze, zapowiada się, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Jestem taka dumna z mojego syneczka bo ma już 2300 czyli rośnie sobie w brzuszku jak na drożdzach:) Pani dr mówiła, że ma długie nogi więc przystojniak będzie ale niestety buziulki nie zobaczyliśmy bo Szymek ułożył się do nas pleckami:-( Ale całe szczęście jest już w pozycji głową w dół, chociaż nie mam pojęcia kiedy to zrobił :confused: Pani dr zachęcała go do odwrócenia się " żeby starzy mieli fotę do albumu" :-D ale się nie dał więc mamy zdjęcie siusiaka i piąstki, taki charakterny chyba będzie Bombelek malutki:tak: I tak jak większość z Was już nie mogę się doczekać kiedy będzie już z nami. W szczególności teraz jak przygotowania idą pełną parą czyli końcowe zakupy, pranie, prasowanie itd :p
Aaa jutro idę odebrać wyniki GBS i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;-)

Jak już pisałam, jestem niepocieszona wizytą, bo pan doktor nie wypatrzył żadnych symptomów mającego rychle nastąpić porodu... bu. Za to pobrał mi wymaz GBS żeby sprawdzić czy poszło sobie, wysłał w poniedziałek na badania i zrobił KTG... no i młody nieco znów poszalał bo na początku miał tętno 180 ale w połowie mu spadło do 140. No i mam nakaz robienie ktg 2 razy w tygodniu ( jakby miało właściwości lecznicze... :/ ). Nie martwię się, bo wieczorem sprawdzałam jeszcze raz puls dziecka i był też nieco ponad 140.

Kochana ty się nie martw tym, że lekarz nie zapowiada porodu.
Ja w ciąży z Igorkiem poszłam na wizyte w dzień terminu(piątek) i lekarz tez powiedział, że w weekend nie ma szans na poród i takie tam sroty pierdoty:-D A w sobote mi wody odeszły i w niedzielę synuś był już z nami:tak:
Te ich informacje i usg to o kant d....:tak: Miał być mały, a miał 56cm i lekki góra 3kg, a miał 3500
:tak:

reklama
Viltutti to samo miałam pisać co Truskawkowa:) Jak to moj lekarz mowi nie znamy dnia ani godziny:)

Agamma super że wszystko ok na wizycie:)
Dziewczyny Wam też sie tak dluzy ten czas teraz?

Do góry