reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

dopiero weszłam po weekendzie, gratuluję dziewczyny udanych wizyt!! :)

nieznajoma ta lekarka sobie chyba kpi? nie dość że cukrzyca to złe przepływy a ona Ci karze przyjść 25 marca? przecież na naszym etapie ciąży już co 2 tyg się chodzi nawet jak wszystko jest ok..no brak słów na niektórych lekarzy, co to w ogóle za podejśćie? aż się zdenerwowałam normalnie..całe szczęście że chodzisz do tego prywatnego gina, powodzenia kochana!

reklama
Właśnie czekam na telefon od lekarza i może dziś będzie moja pierwsza wizyta prywatnie. Tylko to przełożony mojej ginekolog to ciekawie się robi;-)
A jak nie dziś to 5 marca- to i tak by było dobrze z terminem.
Zirytowałam się i przyspieszamy wizytę. Może się uda.

super :)
dawaj znać!

An-fotografia - mysle, ze nie tyle chcial Cie lekarz postraszyc co uprzedzic, ze jezeli dziecko bedzie mialo raczki przed glowka to faktycznie moze zajsc sytuacja ze raczka pojdzie pierwsza a to chyba nie jest bezpieczne przy porodzie. Ale skoro male takie ruchliwe to pewnie jeszcze podniesie raczki tak jak nalezy:tak:

Madziolina gratuluję wizyty.
An-fotografia pierwsze słyszę z tą rączką :eek:
Jak pisałam na głównym byłam dzisiaj na niespodziewanej wizycie.
Spanikowałam, bo zobaczyłam ślady krwi na piżamie (takie bardziej różowe zmieszane ze śluzem), ale okazało się, że wszystko w porządku.

Znowu mogłam podejrzeć córcię, dowiedziałam się, że jest nie duża ale grubiutka :-)
I już jest ułożona jak należy czyli główką do dołu.

A i mam już wyniki GBS - ujemne.

Oj - tez pewnie bym spanikowala - grunt, ze z corcia wszystko w porzadku:tak: I gratuluje ujemnego wyniku GBS:-)

Witam :)
Ja dziś jestem po wizycie, trochę zirytowana. Na NFZ wizyta ale lekarz ze szpitala gdzie mam rodzić. Cukrzycą się nie przejęła a z tego głównie powodu 2 tyg w szpitalu byłam :-(
Wizytę wyznaczyła na 25 marca !!! Dosłownie chyba chce bym jej na fotelu zaczęła rodzić :szok: Termin porodu to 1 kwietnia to ostatnia chwila na badania?? Nie dała skierowania na usg kontrolne przy moich złych przepływach diagnozie, niby teraz mam dobre ale ktg nie stwierdzi że przepływy s a złe. U mnie ktg dobre było a przepływy nie. Dobrze że niedługo idę prywatnie do kierownika kliniki to chociaz będę wiedziała co z porodem czy cesarka. Aha lekarka mówiła że skieruje mnie na konsultację w sprawie porodu po wizycie 25 marca:szok: Nie wiem śmiać się czy płakać?
Z dobrych wieści to 2 razy w tygodniu mogę mieć ktg w przychodni nie na IP , tylko do lekarza muszę się rejestrować by opisał wynik ktg. A w razie gdyby słabe ruchy maluszka to mam od razu iść na ktg.
Z niecierpliwością czekam aż mnie przyjmie prywatnie lekarz bo już muszę wiedzieć co z cesarką czy możliwa, na co się nastawiać. Także odliczam czas do 5 marca, chyba że dostanę telefon że lekarz wcześniej przyjmie mnie.

Oszalala kobieta:szok:. Przy twoich problemach masz miec wizyte za miesiac:szok:. Nie ograniam:eek:

An-fotografia. Jonasz szedł rączką do przodu. Położne coś pokombinowały przy pełnym rozwarciu i było ok.

Nieznajoma jestem w szoku ! czekamy na wieści kiedy wizyta u prywatnego i trzymam kciuki za dobre wieści :-)

Edysiek super wieści z wizyty no i super że GBS ujemny :-)

Hej dziewczyny
Nie jestem w stanie każdej odpisać bo za często nie wpadam tu .
Gratuluje wam udanych wizyt :) I oczywiście wyników
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
L4 przedłużone do kolejnej wizyty .
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

Hej dziewczyny
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

pięknie!!!
rozwarcie milimetr?
Teraz moje 2 cm brzmią... nie ładnie :(

Hej dziewczyny

super :)

Ałć :) Wiesz Dagmar jakie sceny mam przed oczami teraz...

Gin powiedział, że jak przyjdę na porodówkę i na usg stwierdzi, że rączki idą pierwsze to cc bez kombinowania. Póki co luzuję jeszcze :cool2:

jesli mialoby byc zagrozenie dla dziecka lub ciebie to niech robi to cc lepiej, a moze Maluszek jeszcze sie przestawi tak, ze i raczki schowa tam gdzie powinny byc :)

reklama
Ależ to naprawdę nie było straszne :D
Po prostu lekko nacięły i trzymały, żeby on delikatnie, powoli wyszedł i nic sobie nie zrobił.

Za to mojemu mężowi złamali bark :O
No ale kto normalny się rodzi 2 cm i 4300?
Miał za swoje ;P

Do góry