reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dzisiaj kontrolna wizyta u gina, w sumie trochę się zdziwiłam bo byłam przekonana, że w LuxMed w swoim gabinecie nie ma USG, ale jest, tylko bardzo kiepskie, jednak serduszka dało się posłuchać:) No i coś tam było widać, że dzieciątko ma się dobrze. Celibat odwołany:) Dostałam skierowanie na kolejne badania typu morfologia + toksoplazmoza, generalnie jak mu powiedziałam o tym łososiu to mi ogólnie odradził chodzenie do restauracji, no ale przecież prędzej sobie teraz pochodzę niż z małym dzieckiem:p A ten łosoś to była bardziej moja wina niż restauracji, bo nie pomyślałam, że taki przyrządzony w niższej temperaturze jest ryzykowny.

no po odwołaniu celibatu, czyli... do zobaczenia za tydzień, dwa???

reklama
Melduje sie po wizycie. Byla dosc krotka i rzeczowa, bo pani doktor znowu wkurzona na poradnie i szpital(od jakiegos czasu chyba jakis konflikt tam sie kroi). No ale najwazniejsze ze szyjka jest tak samo dluga jak byla ostatnio i wszystko jest ok. Usg mi normalnego nie robila tylko dopochwowe zeby ocenic dlugosc szyjki no i zerknela tylko czy dzidzia sie rusza i serducho bije. Nawet go dobrze nie ogladala i nie mierzyla. Nastepna wizyta za 4 tygodnie i wtedy usg polowkowe. A co do moich zawrotow glowy to stwierdzila ze widocznie za krotka przerwe mialam miedzy ciazami, plus jeszcze karmienie piersia do czasu drugiej ciazy i organizm nie mial czasu sie zregenerowac. Mam sie oszczedzac, zdrowo odzywiac i lykac witaminy. Tylko kurcze jakos mi nie po drodze do apteki i jeszcze ich nie lykam. Ale dzisiaj musze sie wybrac bo mi sie luteina skonczyla to sobie cos kupie.

Melduje sie po wizycie. Byla dosc krotka i rzeczowa, bo pani doktor znowu wkurzona na poradnie i szpital(od jakiegos czasu chyba jakis konflikt tam sie kroi). No ale najwazniejsze ze szyjka jest tak samo dluga jak byla ostatnio i wszystko jest ok. Usg mi normalnego nie robila tylko dopochwowe zeby ocenic dlugosc szyjki no i zerknela tylko czy dzidzia sie rusza i serducho bije. Nawet go dobrze nie ogladala i nie mierzyla. Nastepna wizyta za 4 tygodnie i wtedy usg polowkowe. A co do moich zawrotow glowy to stwierdzila ze widocznie za krotka przerwe mialam miedzy ciazami, plus jeszcze karmienie piersia do czasu drugiej ciazy i organizm nie mial czasu sie zregenerowac. Mam sie oszczedzac, zdrowo odzywiac i lykac witaminy. Tylko kurcze jakos mi nie po drodze do apteki i jeszcze ich nie lykam. Ale dzisiaj musze sie wybrac bo mi sie luteina skonczyla to sobie cos kupie.

Ale super :) Najważniejsze, że z dzidzią ok :) i że szyjka ładna :)

witam, a więc jestem po USG - płeć na 99% dziewczynka.... dzidzia zdrowa :) prawidłowo się rozwija, tylko zmartwił mnie lekarz moją szyjką niby długa, ale jakieś dziwne uwypuklenia się zrobiły i sam się dziwi czemu.... pyta się mnie czy mam skurcze, cholera skąd ja mam wiedzieć jak wyglądają skurcze, mówie, że czasami mnie pobolewa w okolicach jajników i tyle.... kazał mi jesć MGB6, następna wizyta za 4 tygodnie, mam zrobić mocz, morfologie i obciążenie glukozą.
wybaczcie, że tylko tyle, ale padam na pysk....

reklama
Do góry