reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Agunia, trzymam kciuki zeby wszystko poszlo gladko a wyniki okazaly sie super!

Kroczek, gratulacje dla Ciebie i meza :) Moj tez zawsze jest pod mega wrazeniem a plytke z USG genetycznego ogladal juz chyba ze 20 razy ;D

A propos USG i meza, zapisalam sie po konsultacji z gin na USG 3D na przyszly czwartek. Maz strasznie cierpial ze mu wypada wyjazd sluzbowy akurat centralnie w te 3tyg kiedy trzeba zrobic USG polowkowe i gin uznala ze nie zaszkodzi jak mu sie zrobi 3 tyg wczesniej prywatny pokaz ;) A i tesciom bedzie mial co pokazac jak pojedzie, niech maja ;) Na szczescie mamy bardzo fajnego specjaliste od USG ze swietnym sprzetem i po stazu w Anglii, wiec maz jest podwojnie dopieszczony bo mu pan doktor wszystko tlumaczy po angielsku :)

Tylko ja mam 2,5h wczesniej wizyte u okulisty z atropina... Ciekawe czy beda cos na tym USG widziala, czy dopiero w domu obejrze na plycie ;D

reklama
dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. wszystko super :)) maluch rośnie jak na drożdżach, dr mówi, że niby 13 tydzień, a rozmiarowo to wygląda nawet na 16 :) serducho bije mocno, krwiaczek się wchłonął :) dzisiaj maluch siedział sobie głową w dół ;) ale się cieszę, uff :)

dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. wszystko super :)) maluch rośnie jak na drożdżach, dr mówi, że niby 13 tydzień, a rozmiarowo to wygląda nawet na 16 :) serducho bije mocno, krwiaczek się wchłonął :) dzisiaj maluch siedział sobie głową w dół ;) ale się cieszę, uff :)

Super wieści :)

Witajcie dziewczynki :)
Dzisiaj byłam na wizycie u innego ginekologa w celu potwierdzenia wszystkiego co mówi moja lekarka :) i trafiłam na tak fantastycznego ginekologa Pana że się teraz zastanawiam czy do niego nie przenieść prowadzenia ciąży :) dokładnie zbadał, dużo mówił, odpowiadał wyczerpująco na pytania no i zajrzał między nóżki dzidziusiowi i mówił ze jak na jego oko nic tam nie wisi, więc stawia na dziewczynkę :) teraz 4.11 mam wizytę u swojej lekarki i zobaczymy co ona mi powie :) a tak to serduszko pięknie bije i wszystko jest w najlepszym porządku :)
A teraz już lulku idę po dniu emocji :)
Kolorowych snów mamusie :)

Dzisiaj byłam na wizycie u innego ginekologa w celu potwierdzenia wszystkiego co mówi moja lekarka :) i trafiłam na tak fantastycznego ginekologa Pana że się teraz zastanawiam czy do niego nie przenieść prowadzenia ciąży :) dokładnie zbadał, dużo mówił, odpowiadał wyczerpująco na pytania no i zajrzał między nóżki dzidziusiowi i mówił ze jak na jego oko nic tam nie wisi, więc stawia na dziewczynkę :) teraz 4.11 mam wizytę u swojej lekarki i zobaczymy co ona mi powie :) a tak to serduszko pięknie bije i wszystko jest w najlepszym porządku :)

No gratuluję moja droga :)

Goga to gratuluję super wieści:) u nas też dzieciątko z wielkości jest minimalnie większe bo w środę z suwaczka wychodziło 13 tyg a na badaniu miało 13tyg i 4 dni. A w ogóle wg wyliczeń lekarza to ciąża w środę miała 12 tyg i 2 dni:) I bądz tu mądry.

Evelinka super wieści:)

reklama
Dzisiaj kontrolna wizyta u gina, w sumie trochę się zdziwiłam bo byłam przekonana, że w LuxMed w swoim gabinecie nie ma USG, ale jest, tylko bardzo kiepskie, jednak serduszka dało się posłuchać:) No i coś tam było widać, że dzieciątko ma się dobrze. Celibat odwołany:) Dostałam skierowanie na kolejne badania typu morfologia + toksoplazmoza, generalnie jak mu powiedziałam o tym łososiu to mi ogólnie odradził chodzenie do restauracji, no ale przecież prędzej sobie teraz pochodzę niż z małym dzieckiem:p A ten łosoś to była bardziej moja wina niż restauracji, bo nie pomyślałam, że taki przyrządzony w niższej temperaturze jest ryzykowny.

Do góry