reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ja spanikowana tym bolem pachwiny pognalam dzis do ginekologa. USG nie bylo robione, ale pani doktor twierdzi ze nie ma zadnych powodow do niepokoju, bo macica jest miekka i prawidlowo polozona, a szyjka dluga i zamknieta. Bol prawdopodobnie w zwiazku z zaparciami, dostalam jakis syrop majacy im przeciwdzialac, czopki (o zgrozo!) rozkurczowe oraz zalecenie brania magnezu. Gin powiedziala ze bole ktore sa wyraznie umiejscowione tylko z jednej strony nie moga byc zwiazane z dzidzia i nie ma co sie nimi za mocno denerwowac.

witam. Gratuluje wizyt:tak:
Moja zaczęła się od stanu przedzawałowego:szok::szok::szok: Położna 4 razy mierzyła mi ciśnienie, bo nie wierzyła własnym uszom hahhaha a miałam 146/80 dopiero za 4 razem spadło do 135/80 i dala sobie spokój:-)
A co do badań....przezierność pomiędzy 1,3 a 1,5; serduszko bije pięknie;żołądek itd ok; kość nosowa też ok. generalnie wszystko ok. O płeć nie pytałam i nawet nie wiem ile "Cosik" ma cm. Ale nie ważne, ważne, że zdrowy:tak::tak::tak: Jedyne co, to łożysko jest bardzo nisko i na tylnej ścianie.....więc ponoć bardzo wolno będzie się podnosić. Od tego też były plamienia no i mamy celibat na kolejny miesiąc:baffled: Lekarz dał jeszcze 2 opakowania dupka, a po skończeniu opakowania kwasu foliowego mam brać Pregne plus.
I tyle z wizyty:D Generalnie jestem uspokojona(tylko mąż podłamany celibatem).

Ostatnia edycja:
reklama
witam. Gratuluje wizyt:tak:
Moja zaczęła się od stanu przedzawałowego:szok::szok::szok: Położna 4 razy mierzyła mi ciśnienie, bo nie wierzyła własnym uszom hahhaha a miałam 146/80 dopiero za 4 razem spadło do 135/80 i dala sobie spokój:-)
A co do badań....przezierność pomiędzy 1,3 a 1,5; serduszko bije pięknie;żołądek itd ok; kość nosowa też ok. generalnie wszystko ok. O płeć nie pytałam i nawet nie wiem ile "Cosik" ma cm. Ale nie ważne, ważne, że zdrowy:tak::tak::tak: Jedyne co, to łożysko jest bardzo nisko i na tylnej ścianie.....więc ponoć bardzo wolno będzie się podnosić. Od tego też były plamienia no i mamy celibat na kolejny miesiąc:baffled: Lekarz dał jeszcze 2 opakowania dupka, a po skończeniu opakowania kwasu foliowego mam brać Pregne plus.
I tyle z wizyty:D Generalnie jestem uspokojona(tylko mąż podłamany celibatem).

Bardzo dobre wieści,
ja nie mam celibatu i mi wolno ale boję się jak byk i nie chcę i mąż też już zaczyna się wkurzać:D

Do góry