reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

GoGa mi też wygląda na to, że będziesz miała synka. Bo córeczki z tak dużą łechtaczką to Ci nie życzę :-D (jakby buźka była mało sugestywna to jeszcze na wszelki wypadek dopiszę, że oczywiście żartowałam)

reklama
GoGa piekne zdjecie! :) Zazdroszcze tych fot 3D, ja na swoje musze poczekac jeszcze miesiac, bo obiecalam tesciowej ze pojdziemy razem ;)

Mandziolina, podoba mi sie ten artykul, bo zdjecia wskazuja mi na coreczke ;) Moze za tydzien juz okaze sie czy slusznie ;)

A ja dzis po badaniach, trzymajcie kciuki zeby gronkowiec okazal sie calkiem ubity ;)

Madzilolina świetny artykuł :tak:
Tylko mnie upewnil w moich przekonaniach, bo jakoś nie wierzę że można określić płeć w 12 czy 13 tygodniu :sorry: Owszem czasem się zdarza, ale chyba prawdopodobieństwo nie jest zbyt duże.
Ja na ostatniej wizytcie nawet nie pytałam o płeć, wolę poczekać i mieć większą pewność. Nie chcę nastawić się np. na chłopca a za miesiąć okaże się, że jednak dziewuszka będzie. Wolę uzbroić się w cierpliwość.

Goga a zdjęcie boskie :-)

Ja wczoraj w szpitalu mialam powtorke genetycznego usg w sumie tak sobie chyba lekarz chcial poogladac, bo przeciez wyniki tydzien temu byly dobre,a lekarz mlody i na dyzurze, starszemu by sie nie chcialo zawracac glowy takim badaniem o 20 wieczorem. Tym razem tez stwierdzil ze wszystko jest ok i sam zagadal czy byla juz mowa o plci. No i on tez stwierdzil ze bedzie chlopak. Wiec chyba sie juz nie zmieni. Eh musimy myslec intensywnie o imieniu bo jak zwykle z chlopcem problem.

Hej dziewczynki, wczoraj miałam wizytę USG i wszystkie badania. Jestem taka szczęśliwa, że w końcu się skończyła ta niepewność :) A jeszcze bardziej bo lekarz powiedział, że za równo moje wyniki jak i wszystkie pomiary u dzidziusia są bardzo dobre :) No i zobaczyłam w końcu jak się rusza w brzuszku :) Długo trwało bo lekarz nie mógł złapać serduszka (przez to że maluch tak się wiercił), ale przynajmniej sobie pooglądałam. Widziałam małe rączki nóżki, serduszko, nawet pęcherz moczowy i wątrobę :) No i między nogi doktor zaglądnął i powiedział, że wydaje mu się, że dziewczynka, ale żeby się jeszcze nie nastawiać. He he jasne :) Ja od początku wiedziałam, że będzie dziewczynka :p Wiek ciąży prawidłowy, czyli 14 tyg. Jestem przeszczęśliwa, że wszystko dobrze poszło. I już wrzucam zdjęcie :) Nie widać wszystkiego bo bobas ustawił się jakoś tyłem do nas, no ale jest :)

DSC_1357.jpg

W końcu i ja mam swoje zdjęcie :)

Załączniki

• DSC_1357.jpg
    DSC_1357.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 68
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) no Gaga ja tez tam widze synka :-)

ja na swoja wizyte teraz jeszcze musze 2 tygodnie zaczekac, dokladnie 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac.

właśnie z tym chłopcem to sama nie wiem :) niby lekarz milczał i mówił, że jeszcze za wcześnie, ale jak dla mnie to ewidentnie coś tam wisi ;)) czyli mówicie, że chłopiec? :)

Ja widzę chłopca :p
Mój mąż też :D

GoGa piekne zdjecie! :) Zazdroszcze tych fot 3D, ja na swoje musze poczekac jeszcze miesiac, bo obiecalam tesciowej ze pojdziemy razem ;)

Mandziolina, podoba mi sie ten artykul, bo zdjecia wskazuja mi na coreczke ;) Moze za tydzien juz okaze sie czy slusznie ;)

A ja dzis po badaniach, trzymajcie kciuki zeby gronkowiec okazal sie calkiem ubity ;)

Trzymamy kciuki :) Za trupa gronkowca.:-D

Hej dziewczynki, wczoraj miałam wizytę USG i wszystkie badania. Jestem taka szczęśliwa, że w końcu się skończyła ta niepewność :) A jeszcze bardziej bo lekarz powiedział, że za równo moje wyniki jak i wszystkie pomiary u dzidziusia są bardzo dobre :) No i zobaczyłam w końcu jak się rusza w brzuszku :) Długo trwało bo lekarz nie mógł złapać serduszka (przez to że maluch tak się wiercił), ale przynajmniej sobie pooglądałam. Widziałam małe rączki nóżki, serduszko, nawet pęcherz moczowy i wątrobę :) No i między nogi doktor zaglądnął i powiedział, że wydaje mu się, że dziewczynka, ale żeby się jeszcze nie nastawiać. He he jasne :) Ja od początku wiedziałam, że będzie dziewczynka :p Wiek ciąży prawidłowy, czyli 14 tyg. Jestem przeszczęśliwa, że wszystko dobrze poszło. I już wrzucam zdjęcie :) Nie widać wszystkiego bo bobas ustawił się jakoś tyłem do nas, no ale jest :)

Zobacz załącznik 588166

W końcu i ja mam swoje zdjęcie :)

Gratuluję i życzę, żeby nie wyrósł jakiś ptaszek :D
Fajnie, że wszystko ok, naprawdę miło :)

reklama
Do góry